Dostala som králika. Nemám v pláne ho dnes variť, ale ani dať ho zmraziť. Ako dlho vydrží v chladničke?
@adelaadelkaadela, ale na stránke o skladovaní mäsa sa píše " Chladenie nám umožňuje niekoľko dňové až niekoľko týždňové skladovanie mäsa pri teplotách od 0 do +7 ⁰C ", preto ma zaujímalo, ako dlho mäso v chladničke skladujú tunajšie mamičky.
už som napísala vyššie,
2 dni ja nechávam maximum, potom nemá už ani dobrú chuť a ak ho nespotrebujem radšej ho dám zmraziť
urob ako uznáš za vhodné, preto som ti priložila aj článok, aby si sa mohla rozhodnúť podľa vlastného uváženia
@novana tiez by som ho nechala jeden max 2 dni v chladnicke alebo potom zamrazit....v chladnicke nemozes nechat maso chladit niekolko tyzdnov...mozno su nejake specialne chladnicky,kde sa to da,ale urcite nie tie,co pouzivame v domacnosti
Su chladnicky kde sa nechava maso "dozriet"...
S kralikom mam vela skusenosti.
Najlepsi je samozrejme cerstvy.
V chladnicke mozes mat i 2-3dni ale uz nebude taky pekny ruzovy a napr.ak je prilis klepnuty-ze ma krvavy krk alebo niekde tak treba cim skor a dobre to umyt.lebo aj ked je to dlho zmrazene tak vdaka tej krvi to chyti taku pachut a pach celkovo.ale to ked fakt ho mas v mrazaku viac mesiacov...
Kralicie mäso je velmi zdrave a drahe.
Neriskovala by som aby sa pokazilo.
Ak hp nechcete jest hned,mozes ho pripravit/uvarit a pod./a datiz zamrazit hotove jedlo.vydrzi dlho
Dievčatá, moc Vám ďakujem za užitočné informácie. 🙂
čerstvé mäso by som v chladničke nechala max 1-2dní, ale sú horúčavy...
prikladam link
https://www.masodomov.sk/stranka/skladovanie-masa