Ako dlho vám trval predaj auta?

5. dec 2024

A ešte by ma zaujímalo ak by sa Vám chcelo, že koľko ľudí zavolalo na inzerát a koľko sa prišlo na auto pozrieť :D
Rozmýšľam, že moje auto je na nete týždeň a zatiaľ ani ťuk. Cena je priemerná, auto tiež ničím špeciálne. Priemerné km, priemerná výbava. Tak ma zaujíma, že koľko mám počkať, kým ho zavlečiem do bazáru. Vďaka za vaše skúsenosti.

tundra
5. dec 2024

Tak,toto je velmi individualne.Auto v dobrom stave a s dobrou cenou sa preda za chvilku.Lepsie predas kombi alebo SUV,ako limuzinu...
Faktorov,je fakt vela...

klementinka58
5. dec 2024

nepojazdne za 350e som predala za tyzden, plne pojazdny Smart s dobrou vybavou a cena o trosicku nizsia ako ostatne tiez do tyzdna...

vkatush
5. dec 2024

Tento rok sme predávali 3 alebo 4 autá. Všetko išlo do týždňa (jedno do dvoch, ale to preto, že boli odcestovaní, prišli si po neho neskôr).

katkaseiner
5. dec 2024

len neber auto do aaa, lebo tam budes trpnut rok, alebo kym sa nepreda....

katica06
5. dec 2024

Naše(nepojazdné)do troch dní, kamoška mala svoje Suzuki asi pol roka, potom stiahla inzerát. Darmo pustila z 3000 na 2700 nik nechcel

chrobak7
5. dec 2024

Nepojazdné auto - za 100 € - na druhý deň mi volali asi traja.

Tvoja otázka je za 100 bodov. Veď to je úplne individuálne - každý prípad je iný. Niekto predal za deň, niekto za týždeň, niekto za pol roka a niekto nepredal vôbec a dal ho do šrotu. Asi si ho veľmi precenila. To, že aj iní pýtajú toľko za auto neznamená, že im toľko niekto aj dá. Ty musíš ísť s cenou oveľa nižšie, než je na trhu.

madeincssr
6. dec 2024

Treba byt trpezlivy, cca 3 - 4 tyzdne. Mas to aj na vseobecnom bazarovom portali v sekcii "Auta"? Idealna "investicia" do nafoteneho predavaneho auta je poriadna kompletna ocista (motor, interier aj zvonku).

colsami
6. dec 2024

Ako hovoris, ak nikto ani nezavolal, problem je v tej "priemernosti". Aby si zaujala, bud musi byt tak vyborne to auto, alebo lukrativna cena. Ak si len priemer popri ostatnych inzeratoch, bude to trvat. Ale na kazde auto je kupca,... A predavala som asi 2 tyzdne, ale to auto bolo vyborne, ludia volavali. Druhe auto detto, ale tam zas bola vyhodna cena, kedze auto uz malo vela za sebou a chcela som sa ho rychli zbavit.

stvura
6. dec 2024

toto je individualna otazka a to mame predane asi 4 auta uz...stare 17r sa nam predalo do tyzdna (Ford), dve 6r do mesiaca, nepojazdne sme predali len aby sme sa ho zbavili do troch dni...teraz predavame prakticky 2r auto hybrida a nevieme sa ho zbavit uz rok. Je v dokonalom stave, minimum najazdene a nevieme ho predat - cena je primerana lebo sme porovnali, len akosi ludia nie su na hybridy pripraveni - to je asi kamen urazu ze sa nam ho nedari predat...takze uvidime.

madeincssr
6. dec 2024

@stvura hybridy a elektromobily su za "trhovu" cenu velmi tazko predajne, mozno okrem niektorych Toyot. Jednak cena vymeny baterie a druhak este malo z nich preukazalo celkovu zivotnost (u vsetkych majitelov celkovo) bliziacu sa spalovakom (400 - 500 tis.km a kludne 15-20 aj viac rokov).

andaluzia12
6. dec 2024

Mali sme vozidlo, môžem povedať že nebolo priemerne.. malo 12 rokov. Manžel dal inzerát, volal prvý záujemca, ešte v ten deň sa bol pozrieť, na druhý deň ho zobral a vyplatil. Až manžel ľutoval že mohol pýtať viac. Teraz predáme tiež jedno vozidlo, to je priemerne, úplne obyčajne, nevolal za 2 týždne nikto….

janai1
6. dec 2024

@katkaseiner prečo by ma malo zaujímať kedy aaa predá auto ktoré som im predala?

zic
6. dec 2024

Ja som predaval auto na jar a netusil som co a ako. Cenu som nastavil tak, aby bola trosku vyssia ako ta, za ktoru som chcel auto predat. Neozval sa nikto okrem 3-4 smsiek od roznych ludi z aaa auto. Tyzden som pockal a kedze sa nikto iny neozval, tak som zdvihol na asi 3ti telefonat (k tym smskam) z aciek a ze oni by prisli ku mne domov a obhliadli auto a ked tak ho vzali. Tak sme aj urobili a cuduj sa svete, vyslo to (zrazili cenu na tu moju minimalnu)...
Auto si odviezli, prachy dosli druhy den. Sam som tomu neveril a cakal som nejaky odrb.

K tomu casu vseobecne, myslim si, ze zalezi od typu auta. Ak predavas take tie "ziadane" (typu golf, oktavka, fabka apod a za "dobru" cenu), tak po tom zaberie aj kadejaky mladas... ak predavas "specialne" auto (extra velke, extra male, nie uplne beznu znacku apod), tak to asi trva (moze trvat) aj dlhsie.

katkaseiner
6. dec 2024

@janai1 pretoze do 1 roka sa mozu vratit za tebou s vadou auta - napriek tomu ze to auto nemas uz v rukach, oni na nom ktovieco pomenili a chodi po celom slovensku tak teda dik... po roku to vyprsi.

olimuc
6. dec 2024

Pojazdne za 500, prisiel na 2 den.(isli sme urobit prepis dal €) … auto si odviezol neskor

janai1
6. dec 2024

@katkaseiner a toto máš odkiaľ? Nič také v zmluve nebolo

stanno
6. dec 2024

ako písali vyššie, je to veľmi špecifické a zmes x faktorov. Nespoliehaj sa na jeden inzertný portál. Vieš ho hodiť aj cez FB marketplace, výhoda je, že tam ľudia komunikujú cez messenger, potom určite aj iné portály. Inzerát obnovuj pravidelne a potom už len trpezlivosť

stvura
6. dec 2024

@madeincssr asi si necital ze pisem ze auto ma 2r 🙂 ...ja mam cisto elektricke momentalne 4r a az teraz ide na nejaku vacsiu kontrolu, kedze pravidelne nabija, vidim aka je tendencia "starnutia baterie" - ziadne auto sme nikdy nemali 20r 🙂takze tym smerom sa ani nechcem vydat a ani nepredpokladam ze rozumne zmyslajuci clovek nad niecim podobnym uvazuje

madeincssr
6. dec 2024

@stvura cim drahsia jazdenka (vyssia cena), tym tazsie sa predava (dlhsie). A ja rozhodne nie som rozumne zmyslajuci clovek, som vadny kus. Jedno moje (silno specificke) auto ma 32 rokov a je moje najoblubenejsie, hoci vela zerie, je pomale a hlucne 🙃.

katkaseiner
6. dec 2024

@janai1 ale ano, je, len si ju precitaj...

mirola
6. dec 2024

ja som predala presne na den za mesiac od zverejnenia a bol to jediny zaujemca, ktory sa mi ozval, bolo to ale auto akych je velmi vela na internete v podobnej vybave.. BMW 3, je ich fakt, ze dost, chcela som 20k dostala som 19k .. a bola som rada, ze ho zobral a nemusela som ist s cenou este nizsie, fotky som mala krasne od profesionala, predtym bolo auto na detailingu, a kompletnom lestení laku.. bolo take pekne az mi bolo luto, ale uz som mala auto nove.. kazdopadne tyzden je nic, urcite by som este pockala, ale musis ratat s tym, ze rodiny maju cez Vianoce vela vydavkov, a mozno to nie je uplne vhodna doba na predaj auta

mk1111111111
6. dec 2024

Cena predava. Zmaz inzerat, daj one foto a inu cenu. Jazdenych aut je dnes na mraky

madeincssr
6. dec 2024

@mk1111111111 ...a naozaj dobrych kup (cena zodpovedajuca stavu) je vzdy ako safranu.

tramtada31
6. dec 2024

Moje auto som predávala rok, ale malo príplatkovú vybavu, takze som nechcela ist s cenou dole a bol to manuál a auta v tej triede väčšinou ľudia kupovali s automatom (aj keď bol kazový, takze normálny clovek by do automatu nešiel), takze chodili mi správy, či to ma automat, aj keď na foto bol manuál. A zobral ho hneď prvý kupec, ktory prišiel. Minuly rok som predávala auto, ktoré mi dali rodičia ako kompenzáciu, ze súrodenec predtým od nich dostal auto. Po mesiaci sa ozval prvý kupec a ten ho hneď aj zobral (sle auto v top stave, servisované cely čas v autorizovanom servise, neburane, 1 majitel)..