Ahojte baby chcem sa spytat kolko moze trvat kym doruci posta obycajny balik? Ja vecsinou davam doporucene sem tak ak zakaznicka chce tak obycajne jedna pani brala odomna tricko za 2.50 uz s postou balik som v pondelok poslala no a ona mi dnes pise ze urcite som nepislala ze chce peniaze naspet zda sa mi to dost nefer voci mne ze som jej poslala tricko zaplatila postu a este mam vratit peniaze? Ako to prosim riesite ked chce pani sama obycajnu postu vuhraza sa hodnoteniami ak jej zajtra nepride. Balik :( neviem co mam spravit poradte mi
@veselalienka
Su ludia ktory na tomto zarabaju..naschval chcu postu obycajne aby vymamili dalsie sumy...ak ona na tom trvala sla do rizika...toto treba napisat ako odpoved na zle hodnotenie
@veselalienka Ja upozorním, že je to na vlastnú zodpovednosť, takže ráta aj s rizikom straty. Pokiaľ si sama takto vyžiadala, musí rátať s možnosťou nedoručenia a nemá nárok na náhradu, Takisto aj ja, keď chcem len obyčajné poštovné rátam s rizikom nedoručenia. Našťastie sa mi to v poslednej dobe ešte nestalo, ale jeden nikdy nevie. Ak chcela na isto, mala si priplatiť doporučene.
Keby prišlo na "lámanie chleba", kupujúca je v práve, na rozdiel od predávajúcej má doklad o odoslaní platby, teda predávajúca nemá ako preukázať, že tovar odoslala. Predajca, ktorý nechce predať za každú cenu, nikdy neposiela bez dokladu, na nejakú "vlastnú zodpovednosť."
U nás v paneláku nie sú schránky so zámkou, niekedy prídem domov večer a nájdem si tam balíček a pri tom kto všetko tam chodí ( vrátane deciek čo tam chodia fajčiť, dokonca žobrajúce matky s deťmi) som rada, že to nezmizlo. Raz mi poštu doniesol sused, ktorý chodí domov raz za 2mesiace, poštárka to omylom dala do jeho schránky, takže ak by mi niečo neprišlo, nevinila by som predávajúcu, ale by som si búchala hlavu o stenu prečo som si to ja sprostá nedala poslať doporučene, ale hádať sa o 2,50 keď ste ešte aj poštu platili vy tak to je sila
Ok ked kupujuci ide do rizika na poziadanie kupujucej ktora chce usetrit na poste tak by som si polozila otazku ze preco je vzdy na vine predajca ved aj kupuje su rozne co ak jej balik prisiel a ona ho zataji a chce spet peniaze ved vsetky co su nespolahlive predajkyne tak su tu aj ako kupujce nie? Je to smutne ked tu clovek prichadza za dovrotu do konfliktov za to ze chxe niekomu dat vec takmer zadarmo ja som aj minule jednej pani pisala co chcela ci nevymenim mikinu ze jej ju podarujem keby sa tu clovek obohacuje nepoviem ale dotahovacky len za ustretovost?
Ona nevie dokázať,že balík nedošiel,takže ste na tom rovnako-ona neverí tebe,ty nemusíš veriť jej,že nič nedošlo.Ja posielam aj obyť´čajne,ale vždy napíšem vetičku- že obyčajne len na vašu /kupujúceho/ zodpovednosť a nebudem riešiť príp. stratu na pošte.Raz mi bolo oznámené,že obyčajná zásielka nedošla,pýtala penieze,nevrátila som a neriešim
Presne ako píšu bambule, chcela obyčajne, tak musí znasat aj prípadnú stratu. Ona neverí tebe, že si poslala, tak ty never jej, že neprišiel. Inak balík u slovenskej posty kľudne príde aj po 3-4 dňoch, žiaľ....
@veselalienka, to je také detinské zdôvodnenie - ona chcela. Keby si nechcela aj Ty, tak nepošleš. Vždy je na predajcovi, aby nedoručenú zásielku reklamoval, no bez dokladu to nejde, a preto netreba na "domácich prebytkoch" zarábať za každú cenu a neposielať obyčajne, lebo "ona chcela." Jedná sa v tomto prípade o pár drobných, ale keby sa išlo o sumu podstatne väčšiu, ťažko by si u kompetentných orgánov dokazovala a argumentovala tým, že ona chcela. Opakovane píšem, že v práve je ten, kto vie dokázať, že odoslal a nejaké "ona chcela" nikoho nezaujíma.
@novana podla tvojho nazoru trestny cin za 1.40 e 🙂 ok pekny den
Ahoj zienky ako dlho trva dorucenie baliku obycajnym postovnym pani posielala 14 a este stale ho nemam dakujem
Podla stranky Slovenskej posty je dorucenie balika 2 dni po dni podania. Ak si to posielala ako balik, tak Ti zostala sprievodka s cislom balika. Adresatka si to moze, rovnako ako Ty, na poste zistit podla cisla zásielky.
Ak ako obycajny list, zasielka nie je sledovatelna a teda ani reklamovatelna v pripade nedorucenia.