Ako dlho trvá doručenie doporučeného listu bez 1. triedy?

chrobacik41
30. aug 2023

Dobrý deň všetkým! Chcem sa opýtať ako dlho trvá doručenie doporučeného listu bez 1.triedy? V sobotu som posielala ten list o 9:17 ho zobrala a o 10 hodiny mi ukazuje ze už ho dali do prepravy. Lenže včera bol sviatok, nemal ten list prísť adresátovi dnes?.ďakujem za názory.

zuzanka.zuzu
30. aug 2023

nie, až zajtra (ale môže prísť aj dnes, no nemusí)

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maialeo
30. aug 2023

@chrobacik41 Cez víkend pošta nechodí... číže oni zásielku zoberú na pošte ako prvá trieda ale reálne z pošty odišla až v pondelok. Že je v preprave sa píše len tak. Ona ho proste na pošte spracuje a hodí to košíka.... a tam sa tie listy zbierajú, kým nepríde poobede auto. A už táto doba je uvedená ako preprava.

tanyan
30. aug 2023

Teoreticky by to malo byť D+1, teda doručenie v pracovný deň nasledujúci po dni dodania. Žiaľ, nie je to zaručené...
Ak je to väčšia zásielka, tak môže ísť prijímateľ rovno na poštu s číslom zásielky, lebo niektoré poštárky si doporučené zásielky ani neberú na roznášku so sebou a niektoré majú aj problém vypisovať žltý lístok.
Ja som kedysi aj zavolala na našu poštu, keď som čakala zásielku, aby mi pozreli či je tam, aby som nebehala zbytočne.

nelca84
30. aug 2023

@tanyan D + 1 je pre prvu triedu
@chrobacik41 ked podavas cez vikend, to ako keby si podala v pondelok, ta posta odide az v pondelok, takze cakala by som ten list najskor zajtra, kedze vcera bol sviatok

tanyan
30. aug 2023

@nelca84 Áno, videla som len "1.trieduô v nadpise a nevšimla som si "bez."
2. trieda je teoreticky druhý pracovný deň po dni podania, teda D+2.
https://www.posta.sk/subory/561/poziadavky-na-k...
Článok 8, odsek 4.
... Pre zásielky vybrané v deň pracovného voľna alebo v deň
pracovného pokoja sa za deň vybrania považuje nasledujúci pracovný deň.

Ak sa teda za deň vybratia považuje pondelok a v utorok bol sviatok, tak by mal prísť vo štvrtok...