Dobrý deň všetkým! Chcem sa opýtať ako dlho trvá doručenie doporučeného listu bez 1.triedy? V sobotu som posielala ten list o 9:17 ho zobrala a o 10 hodiny mi ukazuje ze už ho dali do prepravy. Lenže včera bol sviatok, nemal ten list prísť adresátovi dnes?.ďakujem za názory.
@chrobacik41 Cez víkend pošta nechodí... číže oni zásielku zoberú na pošte ako prvá trieda ale reálne z pošty odišla až v pondelok. Že je v preprave sa píše len tak. Ona ho proste na pošte spracuje a hodí to košíka.... a tam sa tie listy zbierajú, kým nepríde poobede auto. A už táto doba je uvedená ako preprava.
Teoreticky by to malo byť D+1, teda doručenie v pracovný deň nasledujúci po dni dodania. Žiaľ, nie je to zaručené...
Ak je to väčšia zásielka, tak môže ísť prijímateľ rovno na poštu s číslom zásielky, lebo niektoré poštárky si doporučené zásielky ani neberú na roznášku so sebou a niektoré majú aj problém vypisovať žltý lístok.
Ja som kedysi aj zavolala na našu poštu, keď som čakala zásielku, aby mi pozreli či je tam, aby som nebehala zbytočne.
@tanyan D + 1 je pre prvu triedu
@chrobacik41 ked podavas cez vikend, to ako keby si podala v pondelok, ta posta odide az v pondelok, takze cakala by som ten list najskor zajtra, kedze vcera bol sviatok
@nelca84 Áno, videla som len "1.trieduô v nadpise a nevšimla som si "bez."
2. trieda je teoreticky druhý pracovný deň po dni podania, teda D+2.
https://www.posta.sk/subory/561/poziadavky-na-k...
Článok 8, odsek 4.
... Pre zásielky vybrané v deň pracovného voľna alebo v deň
pracovného pokoja sa za deň vybrania považuje nasledujúci pracovný deň.
Ak sa teda za deň vybratia považuje pondelok a v utorok bol sviatok, tak by mal prísť vo štvrtok...
nie, až zajtra (ale môže prísť aj dnes, no nemusí)