Ako dlho cca trvá dnešná omša
@catherinah a ešte od toho, či je hromadná poklona kríza alebo spoločná. Ak ideš ale na online, odpadá prijímanie, poklona
@hipuska momentalne asi hromadna poklona na SK nehrozí, ale inak áno 🙂 neviem, ci je autorka na Slovensku alebo v zahraničí.
@catherinah úprimne, poznám dedinu v ktorej je omša 3x týždenne, v riadnom režime ju pán farár vykonáva aj napriek zákazu ...
@diaalex to je smutné, ze neposlucha nadriadených a tiez chyba ludi, ktorí tam chodia.
@catherinah no ľudia tam chodia lebo im to nikto nebude zakazovať a farár je idiot že slúži omše
@zdena1990 zrejme ako kde
Povinnosťou farára je odslúžiť omšu či sú tam veriaci alebo nie to nie je o Tom že je idiot...
@janai1 povedz mi tu dedinu
Bohužiaľ nájdu sa aj takí ktorí to ignorujú a pustia veriacich ale s tým mi nič neurobíme ...
@catherinah
@zdena1990 ženy viete čítať? Píšem že o tej dedine písala @diaalex ja neviem odkiaľ je ona 🤦♀️
Mam otazku, preco teraz v noci zvonia zvony v kostole? Je to nejaka sucast velkej noci? Dakujem
Dnes sa na celom svete nesluzi ziadna omsa, su to obrady Velkeho piatku. Trvaju cca 1 - 1,5 hodiny, záleží od dlzky kazne a tiez od toho, ci budu pašie spievane alebo čítané atd.