Ahojte baby,nas syncek mal 5mesiacov a stale zavinujeme pretoze ruky nam vadia pri zaspavani kto mate skusenosti dokedy ste zavinovali alebo kedy toto obdobie skonci?uz by som chcela aby spal na voľno e nedari sa ...
Ja som prveho syna na noc zavinovala do8mesiacov
Druhy ma teraz4mesiace a zavinijeme stale aj cez den
Ja som dceru zavinovala cca 8-9 mesiacov. Tiez mi dala najavo ked uz sa jej to nepacilo
U nas to preslo tak okolo pol roka
Fu keď vidím ako dlho zavinúvaťlte cítim sa ako zlá matka :D .. môj syn má 5 mesiacov a neznáša byť v stiesnenom.. najradšej sa rozťahuje .. zavinovali sme asi len 3 týždne.
@mo_skyvader kazde dieta je ine a da najavo kedy mu staci
na co tlacis na pilu ? teba to obtazuje ze mu je dobre zavinutemu ? myslis ze jemu by bolo lepsie keby mal moorov reflex a by sa zobudil? za mesiac sa moze vsetko zmenit on prestane vyzadovat odznoe reflex .na co sa trapit? naco trapit dieta lebo nieco nieje podla tabuliek..
@mo_skyvader Ja som tiez zavinovala necely mesiac.Mala spalaradsej pod dekou.Skusala som aj spaci vak,tiez sa jej to nepacilo.Ked som jej dala rukavicky,sermovala rucickami ako diva.Niektore deti maju asi radi slobodu. 🙂
Moji maju 10 mesiacov a cez den stale zavinujem, ale uz do deky a spia von v kociku. Uz sa sice nebudia na rozhadzovanie rukami, ale kym vsetko pochytaju, tak prejde aj 40 minut, kym zaspia. Takto su tuhi do 5 max 10 minut. Na noc sme na volno od 8 mesiacov priblizne.
ja som zavinovala tiez dost dlho, tusim do 7 mesiacov, aj ked okolo toho 5-6m sme presli do fazy ze bola zviazana pri uspavani (uspavala som na rukach hojdanim) ale ked zaspala, rozviazala som ju. v tom 7m mi dala jasne najavo ze uz nechce byt zviazana, snazila sa pri uspavani vytiahnut rucky. inak v tomto obdobi zacala aj sama zaspavat, uplne bez z nicoho nic. Takze ja zavinovanie len odporucam, pokial dietatku vyhovuje. Dieta instinktivne vie, co potrebuje a je super, ked vypocujeme jeho potreby. Moja mala je ukazkovy spac a myslim, ze za to vdacim prave perinke. vobec sa netrap, ze uz je "velky" na zavinovanie, sam ti da vediet, kedy uz stacilo 🙂
Presne tak kazde dieta je ine a kazdy radi ine najsor som citala ze zavinovat len do 4mes potom do 6 niekto to robi ak rok ako pisete ,cez den nezavinujeme ale na noc to bez toho nejde aje ked sa mu sem tam podari rucicky vytiahnut o chvilubje hore brhli si ocu,chyta sitym nohy a vsetko naokolo ...
Tak dufam ze sa jedneho dna dockame aj my a da nam najavo ze stacilo 🙂
@frederika2 nebojsa vsetko jedneho dna sa zmeni...moja zaspavala v satke lebo inac nevedela...a teraz odkvecne aj pod stolom ...
@lavieenrose Super stadium 😜
@frederika2 uplne mi to vyhovuje a som stastna uz nemusim cakat hodinu kym zaspi...lepsie zaspava aj v postielke vecer..uz nebojuje nevymysla..
3tyzdne v perinke potom na spanie spaci vak sme pouzivali.
@lavieenrose tak to verim my bojujeme veru kazdym dnom
Nam je spaci vak na nic ani raz sme ho nevyuzili uz aj maly mu je
@frederika2 pockaj rok a pol a zlepsi sa to :P
My sme zavinovali asi do 4 mesiaca potom sme ju davali spať do zimneho overalu aj cez den aj v noci .. v nom si netrela ocka nebudila sa na svoje strhnutie..a po nom ako vyrastla sme presli na spaci vak spi v nom doteraz.
Nasa chcela byt zavinuta do nejakeho 4 mesiaca. Rukami sa budila tak sme ju poctivo vzdy dali do zavinovacky. Cez den uz sme s nou skusali fungovat bez. Az raz, jeden vecer som ju zviazala, ulozila a ona revala ako tur. Nevedela som co sa deje. Ked som ju rozviazala tak sa usmiala. Ked som ju zviazala tak rev. Skusila som ju vlozit do postielky a bola v pohode a spala. A odvtedy spava bez. Svagrina balila minimalne do roka. Neviem ako to je teraz, ked ma maly 14 mesiacov. Nebavili sme sa uz o tom. Je to individualne. Da ti sam najavo, ze kedy uz nebude chciet ;)