Ahojte, kto sa v tomto vyzna, pripadne pracoval v cukrarni, ako dlho sa mozu predavat torty/plnkove kolace?
Dajme tomu ze v pondelok spravena torta sa moze predavat do piatku?
Dakujem 🙂
Max 3dni
To určite nie.Preto torty robia iba na objednavky.Kto si objedna berie sa predtým záloha ked by si to dotyčný ľudia rozmysleli.Ak ponúkaju kusy torty v rámci ponúky zákuskov z jednej torty nakrajaš 12 trojuholníkov to známena pre 12 ľudi takže to aj predaju od rána ked do poobedia je cukráreň otvorena.V cukrárňi nikdy neponúkaju torty a zakúsky viac ako 3 dňove pretože ak by niekomu niečo bolo a príde hygiena môže rovno výrobňa aj zavrieť.Hygiena berie veľmi prísne kritéria pri otvorení prevadzky cukrárne pekárne a všade kde je prevadzka s potravinamy a rýchleho občerstvenia.
Ak sa vyrobi v pondelok, tak plus dva dni.,teda do stredy, dlhsie sme nemohli kvoli hygiene, norma je aj tak len 48hod.
@elizabet173 ale to nič som rada že niekto má taký isty názor.Aj TY máš super názory na rôzne témy.Veľa krát sa mi tvoje názory na veci páčia.
Ked pride zavoz na dodaku mam jasne stanovenu dobu vyroby a maximalnu dobu spotreby cukrarenskych vyrobkov vacsinou max 72 hodin od vyroby.teda tzn pondelnajsi zavoz je vo vitrine max do stredy potom pride novy zavoz a co sa zo stareho nepreda ide na odpis..samozrejme tomu nic neni bezne ked zoberem domov zjeme ich aj v piatok.ale.takto je to od hygieny nastavene.
Torta alebo cheesecake je to rovnako.natierky k ranajkam co.nam chodia maju este menej len 48h
Zavisi to od druhu, plnky, spracovania. Je to od 1 az do 9 dni. 9 dni napr sacher torta, 5 - 6 dni maslove plnky, 3 az 4 dni slahackove, s cerstvum ovocim , najkratsiu spotrebu ma cerstve tiramisu, viedenska melange torta napr. Ale zavisi to aj od skladovania napr u nas v robote je smernica, ze vo vytrine smu byt vystavene zakusky len 1.den, potom ich uz musis vybalit do samoobslužnej vytriny, pretoze v tej vytrine dost schnu a nik nechce mat obschnuty zakusok. A iste by som nechcela jest v piatok zakusok, ktory bol finalizovany v pondelok, pretoze produkovany bol v sobotu, prinajhorsom v piatok.
Robila som v pekárni kde sme mali aj koláče ale celkom tak nepamätám ako to bolo 🙂 ale pamätám si ze ak sme mali koláče dlhšie ako 2-3 dní tak už išli do zľavy. Keď už bolo poznať a vedeli sme že niesu úplne čerstvé no