Ako dlho prežije myš?

14. jan 2024

Vie niekto poradiť ako dlho prežije myš? Vbehla nám do sadrokartónového stropu a bohužial nevie trafiť von cez tú malú dierku odkiaľ prišla. Deratizér jej tam dal návnadu s jedom a tvrdil, že do 5 dní po tom čo to zje tak bude pokoj. A vraj bez vody aj tak nevydrží. Ale už je to skoro mesiac a ja sa bojím, že ešte stále má šancu žiť. Neviem čo všetko požerie a zničí.

syslik81
14. jan 2024

ak zije mesiac v strope tak vie ako von a aj ako najst jedlo..takze v podstate tam zije.. dal jej len navnadu ci aj otravu?

zuzkaa1991
14. jan 2024

Ved vecer alebo v noci ak zije je pocut ak nic nepocujete tak nie je tam...aj nam.parkrat sa dostali na povalu dokonca.do izolacnej peny....

zuzkaa1991
14. jan 2024

Ak.mate.macku dajte ju hore na den aspoň nam sa podarilo tak vyhnat mysi kedze citili tam mačku

egonsk
14. jan 2024

mys bez stravy pomerne rychlo skape a uschne. Akurat pokial ju odtial neodstranite a nevycistite jej fekalie, mozu vam casom pri vacsej zmene vlhkosti zacat smrdiet.

solange7
14. jan 2024

Je naivne si mysliet ze ta mys je tam len jedna.

autor
14. jan 2024

@syslik81 nevie vyjsť von. Dúfali sme asi týždeň cez sviatky, že vyjde hladná za navnadou a vodou. Nevyšla, tak jej tam dal jed a upchal dieru, aby neprišli ďalšie za ňou.

autor
14. jan 2024

@egonsk aj ja som si myslela, ale ona asi žerie všetko čo príde. Ale vodu nemá. Iba ak nejaké kondenzačné vlhko.

pralinka25
14. jan 2024

mam s tym velmi cerstvu skusenost. mys vyjst von vie velmi dobre. neexistuje aby prezila tak dlho ona chodila von aj dnu asi inou cestou. a never tomu ze je en jedna. oni vzdy chodia viacere. my sme si mysleli teiz ze mame jednu a bolo ich nakoniec 15
presne ako ty som ju najprv lutovala, potom sme hladali humanne sposoby ako sa mysky zbavit ale co sa tu dialo potom som si nepredstavovala ani v najdivokejsom sne
ak skrabka aj ked ste upchali dieru ma inu cesticku a na 99% nie je sama.

autor
14. jan 2024

@pralinka25 nemá mať kde cestičku, iba ak by vykusala tu upchatú dieru a tá upchatá, aby neprišli ďalšie. To je panelák a uzavretý sadrokarton. Na tom strope ju dosť počuť. Určite je jedna.

pralinka25
14. jan 2024

my sme si tiez mysleli ze je jedna ani vo sne by nas nenapadlo ze ich je viac. a nam skrabkala najprv z vonku fasady tri tyzdne a potom sa tiez takto dostala do sadrokartonu a odtial bol uz len kusok najst cesticku uplne dovnutra. ja som mestske dieta myslela som si to co ty. nemala som paru o mysiach ale po tom co som na vlastne oci videla a zazila tak hovorim ze su to inteligentne tvory. bez vody nevydrzi takze musi mat zdroj ku ktoremu je schopna sa dostat.

egonsk
14. jan 2024

@pralinka25 Inak tento rok bolo extremne vela hlodavcov. Ja si nepamatam za cely zivot take mnozstvo. Este teraz mam 4 pasce v spajzi a 5 polepovych na streche.

pralinka25
14. jan 2024

@egonsk no ja som taku invaziu necakala v centre mesta. v zivote som zivu mys nevidela ani nepocula a to mam 42 rokov. ze ich uvidim naraz 15 by som si nepredstavovala ani v nocnej more.

kiki68
14. jan 2024

Mys zjavne nebude len jedna a ked tam tak bivakuje bez ujmy, tak jej je fajn. Co tak skusit nejaky stresovy plasic, zapchat dieru. Moc humanne to neni, ale mys pojde na stres strasne rychlo. Nam tie, co sme lapli zive do sklopca normalne posli na stres nez sme ich odniesli niekde mimo domu. A to boli dve hodiny. Mali tam aj jedlo. Iba jedna prezila ( moj muz si mysli, ze ho sefka chcela zamordovat vianocnymi keksami) 😂

autor
14. jan 2024

@pralinka25 ako viete, že ich máte 15? No ona fakt nemá kde ujsť. Počuť len jedno šušťanie a kroky.

autor
14. jan 2024

@egonsk je možné, že si vystačí s kondenzovanou vodou? Nemá tam inak žiadny zdroj vody. Stavebný materiál a káble nemá dosť tekutiny v sebe aby prežila tak dlho. Čakala som, že sa prekúše cez stropy do bytu a nič. Ani tu dieru upchatú neprekusala. Fakt neviem ako je možné, že tak dlho bez vody funguje.

pralinka25
14. jan 2024

lebo sme sa ju pokusili chytit. a nevedeli sme kde je tak sme dali 3 pasce a chytili sa 3 mysi. a tak sme to opakovali az do toho poctu sme sa naratali. ale fakt sme mysleli ze je jedna a ze sa nevie dostat von. tiez bola v takej divnej medzere.
a aka kondenzovana voda by tam bola? kde?

autor
14. jan 2024

@pralinka25 ale mne nechodí po byte. Ja zatvorená čisto v strope. Nemám ani kde dať pascu. Lebo sa tam dnu nemám ako dostať. Nie som myš.

egonsk
14. jan 2024

mys nevypije vody ako pes, staci jej na prezitie par kvapiek, alebo dokonca aj kusok ovocia/zeleniny.

pralinka25
14. jan 2024

ani nam nechodila. ale dostala sa do takeho medzipriestoru (prehryzla sa) kam sa potom dali dat pasce.

@egonsk lenze co by robila voda a kusok ovocia v priestore o ktorom ona hovori. podla vsetkeho je to medzera medzi stenou a sadrokartonom. tam bude len stavebny prach a bordel ziadne ovocie ani voda. musi mat este inu cesticku. alebo nieco kam sa odtial vie dostat k vode a jedlu.

mk1111111111
14. jan 2024

Ak tam je, tak ma naozaj iny vchod, tolko by to bez vody nedala

autor
14. jan 2024

@pralinka25 no možno jej stačí to, čo sa vyzraza rozdielom teplôt v tej dutine. Aj na rúre ventilátora sa môže rozdielom teploty vyzrazat vlhko. Keď jej stačí tak málo ako písal @egonsk. Na jednej strane je potom úžasné v akých podmienkach vie prežiť. Na druhej to nie je pre mňa nič potešujúce. Kto vie čo znočí. Ale už ju tak hlasno nepočuť ako prvý týždeň. Nemá tam naozaj kade chodiť von dnu. Je tam zavretá. Niekedy ju nepočuť aj pár dní, akoby už bolo po nej.

autor
14. jan 2024

@mk1111111111 si si istá?

pralinka25
14. jan 2024

toto presne som si myslela aj ja. nepocula som ju stale. tiez som mala pocit ze niekedy je to slabsie a myslela som si ze je po nej ale mylila som sa. bodaj by to u vas tak nebolo ako u nas ale to ked ju bolo pocut menej a slabsie u nas znamenalo ze sa presunula dalej. a stale ako keby objavovala nove a nove moznosti. fakt im to trvalo 3 tyzde a potom to cele prepuklo. pocas tych troch tyzdnov som si fakt par krat myslela ze skapala alebo odisla. no vsak uvidis. bodaj by som sa mylila a nemali ste to take dramaticke ako my. lebo fakt to bolo hrozne.

autor
14. jan 2024

@pralinka25 a kde sa vykusali von? Sadrokartónom? Ja si neviem predstaviť ako môže vyjsť. A ani to, čo bude ak tam zdochla. Či to bude smrdieť. Deratizér tvrdil, že nebude. Že vyschne. Ale tvrdil aj to, že za 4-5 dní je po nej a nemal pravdu.

pralinka25
14. jan 2024

u nas trvalo este dalsie dva tyzdne kym behali v dutine sadrokartonu a potom sa im nejak podarilo dostat na miesto odkial zacali padat za kuchynsku linku (mame ju tak vsadenu v sadrokartone ako keby v stene). moje jedine stastie bolo ze muz bol v tom case na HO a ze pocul ako sa to podarilo prvej. neviem si predstavit co by bolo keby nikto nebol doma. a tak sme ich vlastne pochytali. oni uz boli vyhladovane citili jedlo a skratka snazili sa. moj muz (tiez mestske dieta) dve chytil vlastnorucne za behu o tretej v noci rozospaty po tom co som ho zobudila ze sa dostali dovnutra. uplny superman lebo ako som prvy krat v zivote videla su fakt extremne rychle a dokonca celkom vysoko vyskocia. no pre mna to bolo uplne safari.
ale zas zalezi aj od toho ako to mate spravene. ja neviem no. u nas som toto tiez necakala. my mame novy dom novostavbu tehlovu v centre mesta. vobec nechapem ako sa sem dostali. teda viem ze do domu cez odvetranu fasadu ale celkovo akym sposobom sa objavili v okoli. a to tu este pobehuje 5 erarnych poulicnych maciek. v zvote som tu v okoi nevidela mysi. ani nepocula ze by niekto mal v tejto oblasti.

veronika2021
18. jan 2024

@pralinka25 mysi su velmi inteligentne,som obcasny chovatel a obcasny lovec a co mam vysledovane,tolko rozumu a ako vedia spolupracovat,doslova si stavat pribytky a organizovat sa,sa mi nikdy ani len nesnivalo.Tiez predpokladam,ze myska/y maju nejaky system ako vychadzaju von.

pralinka25
18. jan 2024

@veronika2021 hej mna to doslova udivilo. uplne stretnutie tretieho druhu pre mna. akoze ano pocula som, ucili sme sa v skole ale zazit to takto nazivo bolo desive, zaroven sokujuce a tiez poucne.

veronika2021
18. jan 2024

@pralinka25 dokonca ked su v klietke tak su velmi cistotne-ale len zeny,chlapi su prasata😁zeny si vyberu jedno miesto kde chodia konat potrebu.Dokonca si vyhadzu jedlo z porcelanovej misky a urobia si v miske wc aby to mali oddelene😁

pralinka25
18. jan 2024

@veronika2021 😀 no tak to su lepsie ako ludia pretoze ked idem na niektore damske zachody ehm. vsak asi vies. tak su mysi v tomto pripade lepsie

veronika2021
18. jan 2024

@pralinka25 to teda su😁