Ahojte chcela by som sa opýtať dokedy nechávate vianočný stromček? Na mojom mieste by som ho nechala celý rok ale potom to nemá tú svoju atmosféru na Vianoce
@slniecko263 u nas do 6.1.
@slniecko263 presne do 6.1. Vtedy odzdobujeme. A zdobime 24.12. Take mame zvyky z mojej aj manzelovej rodiny.
Do 6.1. Rodicia vzdy do hromnic 2.2.
Do 6.1
Ak vydrží tak do 6.1, mame živí
27.-28.12.
2. 1. stromček aj celá výzdoba
@slniecko263 ja sa vyzdoby ani stromceka len tak nevzdam 😀 Mame ho zivy, a este 2 tyzdne bude urcite. Neopadava.
asi do polovice januára. V podstate závisí aj od toho, aké je počasie.
Teraz som pozerala, že okolo 7.meho sa má ochladiť a začať snežiť, to robí ešte takú vianočnú atmosféru.
@slniecko263 tento rok necham do hromnic, mam zivy a robila som ho tento rok az den pred stedrym dnom, nech si ho uzijem
Zvykneme do 6.1.,ale nie vzdy sme vtedy doma, tak aj neskor.
kedze zijem v Spanielsku, kde vianocne sviatky oficialne koncia 6.1. prichodom Troch kralov (nosia tunajsim detom darceky), tak davame prec stromcek aj vyzdobu cca 7-8.1.
@slniecko263 do 6.1.
My sme ho stavali 23.12. a už teraz mi zavadzia. Ale dole pôjde po troch kráľov. Ja zasa nechápem, ako ho môže mať niekto od začiatku decembra.
@slniecko263 uvidime ,každý rok je to inak...ale tento rok mám chuť ho nechať do konca januára ...až ma neomrzí skôr
Tento rok má nejak nechytala vianočná nálada,tak možno po vianociach si ho dlhšie užijeme
Do polovice januara aj viac. Jedlicka z OBI v stojane s dennym dolievanim vody (pije korou kmienka ako diva). Neopadava, len trosku klesnu konce vetiev ku koncu a samozrejme pomaly vysycha. V obyvacke jemne vonia.
Do hromnic.
Ja nemám presné termíny, vždy podľa toho ako chcem. Staviam od 10.12 do 22.12 a preč ide od 2.1 do konca januára.
Aj Ja dám preč výzdobu po 6.1
Na troch kráľov
@slniecko263 Pokiaľ bude zima, a chmurné počasie.
A je mi srdečne jedno čo na to ostatní 🙂 mne to spríjemňuje náladu kedže zimné mesiace neznášam veľmi dobre.
@slniecko263 siedmeho januára,muž ho musí zrušiť či chce či nechce,keby bolo podľa mňa ani ho nemáme
@slniecko263 do Troch kralov
@slniecko263 včera sme ho odzdobili a dali von, keďže je živý - v kvetináči - aby nezačal rašiť.
Keď sme mali v minulosti rezaný tak dlhšie, niekedy aj do februára 🙂
po 6.1.
6.1. ešte nech je, to je ešte sviatok. Ale 7.1. už pôjde preč.
Do Troch kráľov (6.1.), svokra necháva do Hromníc (2.2).
Dovtedy kým budem mať čas ho spratat.. v polovici januára cca, nemám konkrétny dátum.. po sviatkoch už to aj tak nemá atmosféru ako na Vianoce..
dole dávam prvý šk. deň po prázdninách... prídu deti zo školy a stromček a výzdoba sú už preč... takže 8,1.
Druhého ide dole, keďže máme živý. Už teraz opadáva.