Ako dlho nám vydrží vianočný stromček?

29. nov 2023

Kolko nam vydrzi vianocny stromcek a cecina v miestnosti kde sa nekuri teda tam je aj 5'C? ma niekto skusenost? A bude voniat na vianoce aj takato stara cecina?
Dakujem

marsmykkok
29. nov 2023

strom aj do leta. 😀 strýko býval sám a mal jednu miestnosť čo nepoužíval a nekúril tam a stromček rušil v lete.

januska12323
29. nov 2023

Vydrží kým ho nevyhodite. Vo vykurovanej miestnosti vydrží tiež aj dva mesiace.

vikusjk
29. nov 2023

vydrží aj vo vykurovanej, ak bude mať vodu. My máme taký stojan, do ktorého sa nalieva voda a stromček sme mali normálne v byte vyše mesiaca. Čečina vo váze tiež vydrží. A ak ich chceš mať v nevykurovanej miestosti, tak šup do vedra s vodou oboje a určite vydržia

lucinka12356
29. nov 2023

To čo máte za stromčeky? My väčšinou staviame 22-23.12. A dávame ho dole na 3 kráľov.. A teda už vtedy opada ihličie neskutočne... Stromček mame živý.. Odtiname ho koncom novembra a celý december je uviazaný v komore kde sa nekuri a ma vodu, samozrejme aj vnútri ma vodu ale tu vydrží voňať tak 2tyzdne a opadávat začne ptm...

vroni
30. nov 2023

@lucinka12356, neviem, co mame za stromčeky, ale naše neopadavaju. Dávame spravidla 22 do izby a skladáme koncom januára, ja zemi je len ihličie, ktoré osklbu mačky. Strom nechávame po vyhodeni v záhrade a ešte aspoň rok, väčšinou dva ho mávame ako vonkajšiu dekoráciu. Normalne odrezane stromy, žiadne koreňové. Neopadaju, len "zhrdzaveju"

lucinka12356
30. nov 2023

@vroni zaujímavé... My mávame občas priamo z lesa ak nám narastie niečo. Inak kupujeme Obi, Mauntfield, zahradkarstvo,... A vždy to je takto.. Teda ten "domáci" vydrží kus dlhšie

fantaghiro21
30. nov 2023

Ked sme ho cerstvo doniesli z nasej hory,vydrzal aj do hromnic.
Ked sme ho kupili,uz aj po par dnoch sa z neho sypalo....

vroni
30. nov 2023

@lucinka12356, my kupujeme vždy z rovnakého zdroja, predava to taky biofanaticky ajtak (inak chlapov bývalý kolega), majú vlastnú škôlku, stromčeky strihajú a vytinaju len počas splnu mesiaca (prisaham, ze si nerobím srandu), podľa mesačných fáz ich aj sadia a prihnojuju, tak neviem, ci sú len cvoci alebo niečo z toho funguje, ale fakt tie ich jedličky neopadavaju.