Ako darovať psíka a uistiť sa, že bude v dobrých rukách?

5. okt 2020

Dobrý deň.
Som študentka základnej školy posledný ročník mám psíka bol nájdený a podľa zistených informácií záchraneni zo zlých podmienok...
Povodne som ho mala mat len dočasne a hľadať neskôr domov lenže ten psík si má neskutočne získal proste ho ľúbim takou láskou ako som do teraz neposlala prírastol mi úplne ku srdiečku...lenže toto obdobie sa v našej rodine výrazne zhoršila finančná situácia a je ťažké mat tak veľkého psíka ktorý dosť spapá je to finančne náročné i keď to vie vrátiť tým že lubi najviac ako vie....pre jeho dobro mu chcem začať hľadať nový domov kde bude dosť peňazí na jeho kŕmenie a iné potrebné veci ale ako však nájsť dobrý domov ako sa predsvedcit že ten domov je fakt dobrý lebo tváriť sa ako dobrý domov môže ktokoľvek ale ako to overiť a uistiť sa? Plus ako to bude psík znášať ak zrazu s láskyplneho domova bude musieť odísť lebo financie? Je mi to veľmi ľúto ale žiaľ neviem ovplyvniť to že nemáme peniaze na neho...proste napíšte mi vaše skúsenosti s hľadaným domova aj s tým ako to psík zvládol ďakujem

3009
5. okt 2020

O pomoc požiadaj niektorý útulok nech ti pomôže hladať novú rodinu aby ho inzerovali.

janka95
5. okt 2020

A keby ste spravili daku zbierku pre psika? Myslím ze vzdy sa nájde niekto kto by vedel prispieť na starostlivosť alebo zohnať granulky. Keď ho máte radi a on vás je to pre neho najviac 🙂

zlostitko
6. okt 2020

Ak pojde do dobrej rodiny, psik si zvykne. Ja som si pred par mesiacmi zobrala 6 rocnu civavu z domova, kde sa mal super. Ale u nas si velmi rychlo zvykol, lebo mu je tu dobre.

macekovam
6. okt 2020

Môže sa pokojne stat že budúci majiteľ bude mať peniaze ale nebude mať čas... A vtedy psík dostane menej ako mu vieš dat ty... Véd koľko chudobných ľudí má psa a je to pre nich to najcennejšie... Psík zasa nepotrebuje toľko koľko sa spomína dnes v 21.storoci...dnes je toľko vymoženosti co si ľudia myslia ze pes potrebuje... A on ma v podstate len jedno želanie.. Aby ho mal niekto tak rad ako ho ma rad on. Aby mal komu dôverovať a bol v bezpečí.. Mal svoj domov a trocha jedla v miske.

tilko
6. okt 2020

Mám trošku inú skúsenosť...ale napíšem...
Ja som si zobrala šteniatko cez inzerciu.....išlo o ponuku šteniatka, ktoré vzniklo z nepozornosti majiteľov a dva "značkové psy" no každý inej rasy sa stali rodičmi....🙂
Ja som cielene hľadala kríženca. No pani tiež chcela vedieť do akej rodiny a podmienok šteniatko pôjde. Dlho sme spolu telefonovali a všeličo sa ma pýtala. Naša dohoda je, že ju pravidelne (každý mesiac) kontaktujem cez FB, posielam fotky a mini info, ako a čo...chceli sme sa aj navštíviť, ale zatiaľ sa to nepodarilo. Ale keď sa situácia ukľudní, tak to uskutočníme.
V tvojom prípade by som ale najskôr asi skúsila poprosiť o pomoc dobrých ľudí, čo by radi pomohli s krmivom.

lubiss
6. okt 2020

kontaktuj najblizsie obcianske zdruzenie, utulok- urcite nejake v okoli mas a oni si velmi dobre preveria kam psik pojde

natalia1619
6. okt 2020

Ak si ho mala mat len v docaske bolo to cez nejaky utulok? Ak ano musis ich kontaktovat, nemozes len tak mu najst novy domov.

autor
6. okt 2020

Nemala som ho od útulku v dočaske....
Proste mi prišiel isté obdobie úplne náhodne do života povedala som si že mu poskytnem dočasne domov a potom nájdem nový domov lenže časom si má úplne získal a zostal...venovala som mu neopísateľne veľa času a energie ten psík bol v hroznom stave špinavý zanedbaný chudý na kosť a hlavne nikomu neveril bol veľmi opatrný voči ľuďom bál sa aj pohladkania trvalo to kým začal veriť a ľúbiť už to viacej nie je ten bojazlivý ustrachaný psík už je to šťastný milujúci psík ktorý mi nadovšetko verí veľmi mi je ľúto že musím sa ho vzdať situácia v našej rodine mi nedovoľuje mat psíka finančne to nedokážem zariadiť niektoré z vás tu spomínate zbierku pre neho to si však neviem úplne predstaviť neviem či by bol niekto ochotný iba tak prispieť na psíka ak nie je nepatrí pod nejaký útulok alebo oz....