V poslednych dnoch sa nam nejak zacali tlacit komare do bytu. Mame cerstvo vymalovanu detsku izbu, samozrejme, ze sa najradsej usadzaju prave tam. My sme (za mladi 😀) pouzivali stary sprej, ktory sme ponad zapalenu sviecku strekli na komara-prud ohna komara okamzite bez zvysku spalil, lenze tento sposob sa mi zda byt trochu nebezpecny. Mate nejaky napad, ako ich zlikvidovat na mieste bez toho, aby sa zaspinila stena?
@keziah kym zapnes vysavac aj odletia.a asi nebudes chodit cely den po byts s vysvacom ci nahodou nie je niekds komar 😀 podla mna sa na stene bez toho aby ostal flak neda zabit.skuste do zastrcky,co predavaju,nebviem teraz ako sa to vola,ale pomaha to. 🙂
Príde pani do drogérie a pýta si niečo proti komárom. Vedúci ide do skladu a za chvíľu prinesie injekčnú sadu a vysvetľuje:
- Keď chytíte komára, zoberte injekciu a pichnite mu ju do zadku. Do 5 minút uhynie.
- Ale to keď ho chytím, to ho môžem rovno rozpučiť medzi prstami!
- No, alebo tak.
toto je najucinnejsie: http://www.amazon.co.uk/Galaxy-HSD-ONLINE-BUG-Z...
Ja som si to za onych casov kupila v Cine, velmi dobre skusenosti.
rozplesknúť,usušiť,zoškrabať-v tomto poradí 😀
A co tak dat sieťky na okna?
znie to morbidne, ale my sme z nicenia komarov urobili hru, aby sa aj maly pobavil - ked zbadame komara, najprv ho vyhresime a pohrozime mu zdvihnutym prstom. Ked hrozby nepomozu 🙂 pleskneme mu po zadku handrou 🙂 samozrejme jemne, aby nezostali stopy. potom ho zdvihneme z podlahy, odnesieme do wc misy, zakyvame mu na rozlucku a stalcime splachovac 😀 😀 😀
@katulienkax sietky mame, ale bud nie su perfektne alebo vlietaju cez vchodove dvere, ked otvorime alebo cez okno, ked prasim periny. Zatial sme neobjavili, ako sa dostavaju dnu.
@keziah spomenula som si ako sme ich kedysi chytali, do takej tej metlicky na prach ktore sa vsade predavali v 90 rokoch .. bolo to nabite statickou elektrinou a vzdy sa tam chytil 🙂
na pavuky je zasa super flasa ... prilozis, sam do nej vlezie, zasrobujes, hotovo (ked chces byt dobra tak ho este aj vypustis na balkone)
prečo si nekúpiš Raid ,Biolit,Bros a pod. elektrický odparovač do zásuvky? Ved je to to najjednoduchšie a do 3-5 minút je po komároch
@anett9 nemam doveru k tym odparovacom, ze su na milion percent bezpecne pre deti, takze sa im vyhybam. Aj tu spominaju, ze drazdia sliznice a ja mam doma astmatika. http://blog.seleqtop.sk/prostriedky-proti-komarom/
Dakujem vam za rady, popozeram tu elektricku mucholapku.
@dominika1988 presne, ja ked vidim komara, tak ma pochyti panika, aby mi neusiel a plesnem ho z celej sily nejakym casakom, lenze potom to vyzera strasne.
@meluela iha, ze flasa na pavuka, super, vyskusam
@marietta33 no, tak toto jemne plesknutie handrou po zadku este nejak nezvladam, ked vidim komara, tak hlava vypina racionalne uvazovanie a nastupuje instinkt nasrdenej matky dostipanych a nevyspatych deti 😀
veď to nemusíš mať celú noc. ja to dám do zásuvky na pol hodinu, keď už pozhasínam, tak to vyberiem ... je pravda, že mi z toho kapali rybky v akvarku, tak to odvtedy nenechávam celú noc ....ale oni pokapú zachvíľku. No a keď to nechceš vôbec, tak nejaký fľak na stene by ma nerozhádzal, keby som už nervná konečne komára trafila :D. Plieskaj radšej utierkou, tričkom a tak, časák je záruka fľaku 😀
najhoršie je, keď rozpleskneš už nacucaného komára .... po prvé, už ste doštípaní a po druhé ešte máš aj fľak ... inak teraz ich je strašne veľa asi všade. moji boli cez víkend na rybách, neskutočné štípance, nepomáhalo ničovaté nič a na našej Katty bolo pricucnutých za jednu noc asi 70 kliešťov. Nechápem tú jesennú krvilačnosť 😠
moja babca mala metle s kratkymi a jemnymi stetinkami uviazanu nejaku jemnu handru (netusim co to presne bolo ci plienka alebo obvaz alebo co) a ked zbadala komara, tak pekne ho tou metlou trafila. malokedy zostal flak.
@keziah 😀 instinkt nasrdenej matky doverne poznam, v duchu si dobre ponadavam a nahlas to poviem uz len v jemnejsej verzii - to su prave tie hrozby, ked komarovi hrozime prstom, ze: No no no, komar, nebudes ty nasho chlapceka stipat!!! 😀 😀
Inak je pravda, ze komare idu najviac na ludi s krvnou skupinou 0?
@marietta33 myslim ze ano, ja som nulk a aked bude v izbe 10komarov a 10ludi, vsetci budu na mne... 😠
@keziah povysávať vysávačom, trocha viac humánne ako pálenie ohňom 😎