Ahojte zaujíma ma ako/čím čistíte toastovač či len povytierate suchou utierkou, prípadne navlhčenou hubkou? Používate pri robení toastov aj maslo dovnútra/navrch? Môj muž robí výborné toasty, dáva aj trochu masla veľa syra, ale potom to čistenie je hrôza. Teraz máme nový a chcem si dať na to pozor, lebo tá špina sa tam už zapeká a ide ťažko dolu, ajkeď ho samozrejme čistím po každom použití. Myslíte, že je dôležitá aj značka/kvalita tej plochy alebo sa častým používaním zanesie ajtak. Ďakujem
My sme mali pri toustovaci taky "plastovy hrebienok" kým je ešte teplý, tak tým ide všetka hrubá špina dole a potom už iba utriem papierovou servítku. A raz za čas vyumyvam hubka, jar. My robíme všetko možné, stejky, hamburger a toaaty
@synthiarowley ja mam odnímateľné násady, takže keď dopečiem, vyberiem, necham odmocit a umyjem! Pred tým sme mali klasický a ten sa veru zle čistil a hlavne, keď som dala na toast syr, tak čistá katastrofa 🙄
@lenka2710 presne taký sme mali kúpiť, váhali sme a zobrali radšej väčši na3ks ale ten vyberateôný by bol lepší, nabudúce len taký. Akú životnosť mal ten Váš?
@synthiarowley papier na pečenie pri každej príprave a Keď dojeme, papier vyhodiť a zvyknem papierovou servírkou navlhcenou s trochou puru a potom ešte nasucho .
@synthiarowley zapekane tousty som neznasala robit, lebo to cistenie potom od zateceneho syra, ale niekto mi poradil papier na pecenie, das ho tam v jedno velkom kuse, tak ze na spodny diel, na to das toast, potom prikryjes tym papierom na pecenie a zatvoris, takze vsetko co sa syr roztopi, zostane na tom papieri. a ten papier musi byt v kuse, nie jeden na spodok a druhy navrch. snad som to dobre vysvetlila.
a toustovac mame tento tefal https://sendvicovace.heureka.sk/tefal-sw-854-d-16/
predtym sme mali taky mensi obyc a tam bol vzdy problem ak sa tam toho viacej dalo, zle sa to zatvaralo.
peciem na papieri na pecenie, obkukali to odo mna aj kamosky a je to milionova vec
Moj toastovac len vytriem papierovou utierkou a je ako novy, nic sa na neho nelepi, mame ho uz par rokov
@synthiarowley mám s vymeniteľnými teflónovými platňami (grill, wafle, toasty), normálne umyjem. A hlavne - nepoužívam ten toastový akožesyr, čo tečie až k susedom už keď ho vyberám z chladničky, ale klasický tvrdý syr (cheddar, tekovský...)
my pouzivame tieto vrecka na toast: https://www.mall.sk/kuchyne-nastroje/tescoma-sa...
toastovac ostane uplne cisty, vrecka dame odmocit a vsetko z nich krasne zide
Toto je suprova tema. S tym papierom na pecenie urcite skusim.
Mame vyberacie... a je super ze napr. viem kupit akykolvek tvar tych "dosiek" a robit wafle atd... a predtym ked sme ho nemali. nomrlane este teple utriem spinu a mastnotu prec utierkou papierovou a potom cif a spongia a ja som to aj oplachla kolko krat.. len na kabel som dala pozor.
@alice8mi podla mna zbytocne vyhodene peniaze, rolka papiera na pecenie vyjde urcite lacnejsie a aj napriek tomu, ze tam mlada dava dost syru, tak ten sa da po kazdom touste dat pekne dolu, takze ten jeden kus papiera (teraz som kupila ten harkovy a jeden harok je akurat dobry) pouzijes na cely balik toustoveho chlebu.
a syr davame platkovu goudu.
Ktorý myslíte, ten klasický sme mali asi 3 roky, potom som už z toho musela toasty doslova vyskrabovat a tento mame druhý rok a je super! Mam tam 4 násady a som veľmi spokojná, robievam aj wafle, na toasty mam štvorec aj trojuholník a ešte tam je celá platnička ako na grilovanie! Bol síce drahší, ale oplatilo sa👍
@lenka2710 ja som taky teraz kupila https://www.hej.sk/sendvicovac-eta-sorento-3151...
@synthiarowley dávam papier na pečenie, už mám toustovac niekoľko rokov a je ako novy a hlavne nemusím to drhnut po pouziti
@simonah73
pridavam este jeden napad za milion - ked cakam navstevu, chystam oslavu a planujem robit jednohubky, pripadne ponukam natierky/dipy - bagety krajam na kolieska v krajaci na chlieb, aj 10 ks, rozne druhy,
pri pokladni len potom hlasim pocet a druh - kazdy druh mam zvlast vo vrecku.
doma svata cistota a usetrena pol hodina (minimalne) krajania
@synthiarowley ja pred cistenym kus toastovač zohrejem a syr sa roztopy..krasne sa da utriet s kuchynskou utierkou a potom kus prejdem s mokrou hubkou a utriem do sucha
@synthiarowley utrem hubkou alebo papierovou utierkou
@synthiarowley pečiem na papieri na pečenie, takže ani v podstate netreba umývať, ale trochu utriem aspon hubkou..