Ahojte, taká otázka, ako čistíte svoju obuv? Sú nato nejaké spreje alebo tak? Lebo ja som doteraz botasky a tenisky normálne prala, ale logicky sa to vždy po čase na nich odzrkadlilo. Ono je to v pohode, keď som mala nejaké lacnejšie topánky, lebo tie dlho nevydržia, ale také kvalitné, čo vydržia fakt roky si neviem predstaviť neumyť, ale praním sa zničia. Zvonka to umyť v pohode zvládnem, pokiaľ nie je látková obuv, ale zvnútra neviem ako. Neviete nejako poradiť, prosím?
vies co ako ktore, niektore operiem, niektore sa nejakym zazrakom ani nespinia, a take co mam tak skusam boky odlakovacom :D to je na vsetko a v pohode 🙂
@maruski99 odlakovačom? waw, to vyskúšam
ja povrch s telovým mliekom - kožené topánky, vo vnútri nečistím, kopačky s cifom 😎 aj ten je na všetko! drahé, kvalitné mi ani netreba. Raz som hodila synove čižmy do práčky, fu, ako nové, problém bol, že dlho schli, k uloženiu na druhú sezónu strieknem do vnútra so sprejom na nohy 😝 pre lepší pocit, ale málokedy.
Tenisky latkove topanky a aj niektore slapky/sandale v pracke (aj napr zimne snehule sa bezne peru, goratex a pod treba len specialny prach pouzivat, neavivazovat)... na jemne pranie. nizku teplotu, bez zmykania, najlepsie do vreciek na pranie strcit. Trekove a pod topanky tiez, tie ani do nicoho nedavam a zmykam na 600ot.
Ostane topanky, kozenne, drahe, ci cizmy/lodicky/poltopanky normalne mokrou handrou a potom osetrit kremom. Vnutri sa mi nespinia topanky, ak tak ich utriem tiez vlhkou handrou a dost. Ak mas tendenciu spinit si topanky z vnutra (napr. moja dcera strasne a stale, lebo spinave nohy do topanok...), tak treba vlozky kupit a vymienat (latkove sa daju aj oprat... )
Biele podrazky a spol cistim cifom ako tu bolo uz spomenute :DD
Nikdy som topánky neprala, je to nehygienické.. Čstim topánky kartáčom a lanzou, vždy sú biele... Teraz som lanzu nemala čistila som s tekutou solvínou. Ale sú aj špeciálne čističe ale tie ma nejak neoslovili ale vždy po vyčistení a vysušeni ich inpregnujem sprejom proti vlhkosti.
@dadka128 co je nehygienicke na prani topanok ? 🙂
@simca06022011 na praní topánok v práčke je nehygienické všetko.
@dadka128 aha :DDD jasne a na prani spinaveho pradla v pracke, nie je nic nehygienicke ? :D
@dadka128 tiež ma zaujíma, čo je na tom nehygienicke. Napr synove botasky, nie je na nich blato zdola, nesliapol do h..., proste sú len x krát prepotene, zakydane zmrzlinou a pod.... Vložky mu bežne vytiahnem a vetram, piesok sa z nich povysava. Pracku pravidelne čistim. Takže kde je v tom procese niečo horšie, ako keď sa v nej perie špinavé prádlo?
@mb2021 tiez neviem co je na tom nehygienicke… Kazdopadne ja po oprati tenisiek - vo vrecusku na tom urcenom, nasledne po oprati pustim pracku s cisticom , to iste robim ked periem handricky na podlahy a mopy nasledne ide cistic… takze tam nie je problem
@akinom0077 tiez periem tenisky s takymi skor handrami a rohozkami alebo s muzovym futbalovym s nohavickami alebo utetakmi by som ich urcite nedala
Ale prať tenisky v ktorých behám po zemi v práčke kde periem oblečenie, deťom, spodné prádlo.. Tak to mi príde nehygienické.
@dadka128 napr ja periem tenisky samostatne bez akehokolvek ineho pradla + su vo vrecusku na pranie tenisiek… nasledne pustim pracku s cisticom napr sanytol… toto iste robim aj ked periem handricky na prach a podlahu vzdy nasleduje cistenie pracky v tom pripade v tom nevidim problem
Bože ženy, naše maminy prali nie v takých moderných pračkach / nemali na výber stupne, nemali program na samovycistenie ... / videla som prať maminu ocove montérky / neboli tak vychýrené čistiarne / vypustila vodu, bubon povytierala /určite dala dezinzikaciu / a v tej istej práčke prala šaty po nás. Sme štyria, tu sme všetci zdraví a máme už naše deti ... A ešte mala takú krúcaciu žmýkačku, tak som sa bála, totiž mamina tam vkladala ruky aby prevrátila šaty, počas krutenia.
@elenka.k ani dezinfekciu tak podla všetkého nedavala nedaval
@simca06022011 asi tak, ale savo som cítila sem tam 😁 alebo nám bielila biele? Hmm 🤭
@elenka.k to skor, to aj moja babka biele v klude svacla do sava. Vtedy to tie látky ustali 😂
@simca06022011 presne tak
Tenisky periem, kozennú obuv pretriem vlhkou hubkou ktorú mám vyčlenenú na to a nasledne použijem sprej. Topánky umývam denne, nakolko bývame v neupravenej ulici plnej blata