Ako cestovať s kočíkom v MHD?

lylyjana
25. mar 2022

Ahojte, mate nejake tipy ako cestovat kocikom v BUSe, na co si dat pozor, co robit/nerobit, ako si to ulahcit napr pri nastupovano alebo vystupovani?
Vdaka!

kacena4
25. mar 2022

ked vykladas cez schody do autobusu kocik s pomocou ineho cloveka ty vezmi dole kolieska a pomahajuci rucku kocika a nastupujte tak aby dieta pozeralo do autobusu. nam to tak vyhovovalo. nebala som sa ze vypadne a pomahajuci vedel co ma robit

xiaomi_
25. mar 2022

tak vacsina mhd busov su nizkopodlazne, listok musis kupit sebe plus zaplatit za kocik

jazula
25. mar 2022

U nás máme len nízkopodlažné busy už, ak šofér zastane normálne, nepotrebujem pomoc - nastupujem normálne (že idem tvárou vpred) vystupujem zásadne cúvaním. Raz som videla, ako baba vystupovala s kočíkom klasika ako prvé šli predné kolieska, tie sa jej nejako zasekli a bábo jej z vaničky vyletelo na zem, celý kočík sa jej prevrátil…neverila by som, že je to možné. Pod vplyvom tohto zážitku, ak idem sama, cúvam na istotu…

jazula
25. mar 2022

@xiaomi_ Asi ako kde, v BA aj v PO je kočík zadarmo, ak je v ňom dieťa. Ak ho prevážaš prázdny, treba lístok ako pre batožinu.

hipuska
25. mar 2022

@lylyjana my sme na dedine, tak sa nebojim, žeby mi dakto ukradol.kocik. Kočík.zaparkujem pri zadných dverách, s dieťaťom na rukách idem kúpiť lístok a väčšinou kým zaplatím už mi nejaký cestujúci kočík naložia. Pri vystupovaní som vždy niekoho popytala. Nikdy som kočík nevykladala aj s dieťaťom (iba bábätko vo vanicke) . A ako píše vyššie, keď ide kočík do schodov, vždy ide prvá rúčka - lebo je vyššie a aj človek na schodoch je vyššie. A dole kolsieka prve. Ale to je všeobecná zásada po schodoch, to hádam vieš.

zuzanockamt
25. mar 2022

@xiaomi_ U nás je cestovanie s dieťaťom do 6 rokov zadarmo. Neplatí sa ani za kočík, v ktorom je dieťa a neplatí ani dospelá osoba, ktorá dieťa sprevádza. V MHD.

petamich
25. mar 2022

podla toho kde budes cestovat 🙂 v BA vacsina nizkopodlaznych, za kocik s dietatom neplatis, zakladne pravidlo je nastupovat/vystupovat zadnymi kolesami vpred :D ak sa nenajde nikto kto ti pomoze

heln
25. mar 2022

@lylyjana este jedna rada, pri cestovani kocik vzdy otoc do protismeru, tak ako maju byt aj invalidne voziky, hlavne ked uz bude v kociku sediet. pri prudkom brzdeni je to bezpecnejsie.