Ahojte, chcem sa opýtať na Váš názor. S manželom sme obaja pracujúci. Priblizne 9h sme mimo domu každý deň okrem nedele a dovoleniek samozrejme. Mame veľký dom a dve deti, ktoré chodia do škôlky. Zvyšný čas by som rada venovala deťom tak uvažujem nad upratovačkou.
Chcem sa opýtať tých žien, ktoré majú upratovačku. Ako často k Vám upratovačka chodí, na ako dlho, čo je jej náplň práce a koľko platíte (hodinovo, denne alebo mesačne), ste spokojne s prácou cudzieho človeka vo vašom dome? Poprípade či Vám aj varia? Čo na to Vaše okolie - mama, svokra? 🙂
Ďakujem za odpoved, moje okolie má dosť zastarale myslenie, moja mama si nekúpi ani umývačku riadu, však roky žila bez nej a nie je žiadna fiflena, či ona nevie pár tanierov umyť 😀
A tiež by som rada ušetrila trochu času pre rodinu, ale vôbec si to neviem predstaviť, cudziu ženu v mojom dome, či budem s prácou spokojná... a pod. Ja som uvažovala na 2x týždenne tie prace ako spomínaš + pranie ale neviem či má zmysel vysvetľovať ktoré oblecenie napr. nedávam do susicky, aby mi nemiešala prádlo atd.
U nas boli moznosti jasne, bud s muzom budeme upratovat pol na pol ( vsak do prace chodime obaja a ja sa v upratovani nijak nevyzivam) alebo bude upratovacka. A kedze moj muz je na upratovanie lenivy tak to dopadlo takto 🙂. Prve razy som bola s nou, robila som z domu, teraz je u nas uz 5 rok tak ma aj kluce a "vybavi" sa sama. Pradlo som s nou neriesila prave koli tomu triedeniu a realne je to otazka asi 15 min ( pracka, susicka). Obcas mi zehli ked sa toho nakopi ale ja kopec veci po susicka ani nezehlim. Idealne je niekoho na odporucanie, to mas potom lepsi pocit. A sme uz velke, takze si zivot mozeme zariadit podla seba ;). Jasne ze aj moja mama mala pokusy ze naco a bla bla ale som to vypustila a viac to nespomina.
Chodte do toho. Vy budete mat cas pre rodinku a osobka, ktora upratuje si prilepsi. Ocenite pri beznom aj vacsom upratovani (okna a tak). Poprala by som si sama, ale mat pozehlene je super.
ja si myslim, ze je to dobry napad 🙂 budete mat na seba viac casu a toto aj tak zvykn robit uz take starsie panie, ktore uz su na dochodku a tak si privyrabaju a to je este poctiva generacia 🙂
k nam chodi raz za dva tyzdne a upratuje asi 8 hodin (prizemie + poschodie, asi 240m2), 6e... upratovacka je najlepsi vynalez na svete
K nám chodí raz za 2 týždne, utrie prach, povysáva, umyje kúpeľňu, kuchyňu, dlážky...2x do roka umyje okná a za jedno upratovanie dávame 20€. Máme 97m2. A je to najlepšie rozhodnutie, aké sme spravili, keďže máme 2 malé deti a obaja s manželom chodíme do práce.😉
2x týždenne, aj navarí, čo poviem, ručné pranie, aj odnesie nejaké veci nechať zašiť a také maličkosti... Teraz je chorá a už si to bez nej neviem predstaviť, mám pocit, že mi deň ušiel medzi prstami
K nam chodi raz za dva tyzdne. Deti nemame. Byt 66metrov. Uprace umyje za cca 2.5hodiny. Niekedy viac niekedy menej. Davame jej 25eur za jedno upratovanie cize 50 na mesiac. Ano je to slusne na hodinu. Okolo 8 eur ale stoji mibto zato. Mam v nej absolutnu doveru. Kludne nechavam doma hitivist vzacne sperky. Som jej vdacna. Ked budeme mat deti kludne by som ju mala ako gazdinu na viac
Mne chodi 1x tyzdenne, rodinny dom asi 200m2. Upratuje 4 hodky, vysaje, zotrie dlazky, utrie prach, umyje kupelky a kuchynu. Platim jej 8e na hodinu. Kedze obaja robime na plny uvazok a mame male deti, nepytala som sa co si o tom myslia iny, je to nas dom, nase peniaze a usetreny cas 🙂. Za mna skvela volba, mame vikendy pre seba a nevadime sa co kto zas neupratal. Pocas tyzdna samozrejme spratavam kuchynu a riad a moj muz dava prat pradlo ale inak takto usetrime kopec casu.