Ahojte, mám malú otázku na Vás, ktoré máte na pomoc v domácnosti nejakú pani. Nakoľko manžel bude mať v práci od septembra toho veľa a bude tam bývať dovečera a nám sa má koncom septembra narodiť druhé bábo (prvý syn bude mať 2 roky), tak pravdepodobne mi veľa času na upratovanie nezostane. Dohodli sme sa teda, že si zaobstaráme pani na výpomoc s domácimi prácami a upratovaním.
Ako často k Vám chodí a čo všetko stíha robiť? Máte nejaký zoznam ktoré práce robí pravideľne a ktoré príležitostne? Potrebujem pomôcť s bežným upratovaním ako podlahy, prach,kúpelka, wc a kuchyna + žehlenie. Občas samozrejme aj okná, ale to tak 2-3 krát do roka.
Tak na zhrnutie, kolko platíte, ako často a na ako dlho k vám hcodí a čo všetko stíha urobiť?
A ste pri tom doma, alebo idete preč z bytu a dôverujete jej? Resp. ako ste to robili na začiatku, či ste si ju najskôr nejak oťukli, alebo ste ju nechali hneď samu doma?
Dakuejm
@lucica Moja kamoska mala zopar rodin a chodila upratovat, zehlit a pod. nakolko je cudzinka, neovladala dobre Slovencinu a nema ani nejake vysoke vzdelanie ktore by mohla tu uplatnit s anglictinou. Teraz uz prestala upratovat, a hlada si pracu, no a uctovala si 5-6eur/1h, a chodila podla toho ako sa dohodli, bud raz alebo dva-krat za tyzden, na 4-8h. Kazdopadne je radsej si najst nejaku zenicku podla odporucania znamych ako cez agenturu, ta im berie dost penazi, a aku motivaciu ma clovek poctivo pracovat za 2,5eur za hodinu tak to je otazne.
@lucica ahoj
Chodi ku mne raz do tyzdna na 3 hodiny - stiha povysavat ,umyje dlazku ,utrie prach ,uprace kuchynu ,kupelnu + wc - ked treba okna umyje a linku vyprace - to je + tak 2 hodiny ,alebo pride iny den len na okna .Pokial by som potrebovala zehlit tak nie je problem ,ale ja nic nezehlim takze zehlenie nie 🙂 Ked cokolvek treba pride ochotne aj na ine prace - mame chatu aj tam sme ju volali a pod .
Platim jej 10 eur - niekedy som doma a niekedy nie som doma ked pride - max jej doverujem - chodi ku mne viac ako 10 rokov 🙂
@lucica Ona ma inak cenu 5 eur na hodinu ,ale nakolko je to nasa blizka znama a chod k nam uz vela rokov a v podstate ona to nerobila profesionalne -len teraz asi 2 roky to robi na zivnost a vsetkych skoro klientov ma cez nas tak taka cena - inak ,ale aj keby pytala 15 eur za tie 3 hodiny tak je to super ,lebo ja neviem ako to robia ine matky ,ale ja nestiham nic pri detoch ...akoze uvarim ,vyperiem ,nakupim ,ale vysavat a umyvat dlazku neviem kedy mam ked spia nemozem a ked su hore tak duplom nemozem 🙂
@lucica Ku mne chodí pani raz za 14 dní žehliť len košele a oblekové nohavice manželove na to nemám nervy.
Raz do mesiaca jedna slečna umývať okná, nikde nemám záclony takže všetko hneď vidno.
Obom platím 300 českých na hodinu
Ahojte baby som z Ke,
Ak nestíhate, alebo nemáte chuť na upratovanie, umývanie okien, pranie,žehlenie a svoj čas potrebujete využiť plnohodnotnejšie, neváhajte ma kontaktovať.Vaša domácnosť bude čistá pravidelne ,alebo aj jednorázovo.Som spoľahlivá a pedantná 32r. žena s vlastnou domácnosťou a skúsenosťami už vo viacerých domácnostiach,ktoré pravidelne upratujem.
Ahojte.
Nam chodi upratovat pravidelne pani 4x za mesiac na 3-4 hodinky za 8eur na hodinu. 🙂
Ponúkam seriózne a spoľahlivé upratovanie a pomoc v domácnosti. S výpomocou v domácnosti mám už bohaté skúsenosti. Už som upratovala byt pani 1 krát za týždeň, ale kľudne môžem aj viackrát za týždeň. Ďalej som upratovala celý byt jednej mladej rodinke s dvoma deťmi v BA,kde som detičky vedela aj postrážiť,keď si pani potrebovala odbehnúť.Pravidelne sa starám o domácnosť rodinke s malým chlapčekom, žehlím a robím aj veľké upratovania, všetko čo rodina potrebuje aby mala vždy upratanú domácnosť. Som študentka VŠ prírodovedeckej fakulty UK a bývam na internáte.Som spoľahlivá a prispôsobivá. Navyše cez prázdniny som bola v Nemecku, kde som upratovala hotelové izby.
Upratujem rodinné domy, byty, kancelárie (základné upratovanie, veľké upratovanie,dlhodobé + jednorazové upratovanie,žehlenie, pranie, venčenie psov). Som flexibilná, cena dohodou. Najlepšie BRATISLAVA a okolie - Rovinka, Dun.Lužná, Kvetoslavov, Miloslavov, Alžbetin dvor, Most pri Bratislave, Šamorín - AJ DUNAJSKÁ STREDA a okolie.Kontakt:0948427110.
pripajam sa KOšICE 0944377141
CHODIM PRAVIDELNE UPRATOVAT DO DOMACNOSTI A VSETKO ZAVISI OD DOHODY A POTOM JE TO AJ O DOVERE TOLERANCII A DISKRETNOSTI
Ahoj, mam pani chodi k nam raz do tyzdna na 4 hodiny, platim jej 5€ na hodinu, za 4 hodiny zvacsa ozehli 2-3 pracky, umyje kupelku, wc, podlahy povysava a umyje, prach utrie a sporak umyje a kuchynsku linku poupratuje. Na riad mam umyvacku, to nerobi, iba poutiera linku a pospratava věci do drezu, pripadne umyje aj ten ak je třeba. Minule bola naviac jeden den a to za 4 hodky strhla zaclony umyla okna, zaluzie, oprali sme zaclony, zavěsila ich a poumyvala balkon spolu s vecami na sedenie, po zime to bolo v zlom stave.
Ale bohuzial moja pani nie je volna v ine dni, chodi este trom rodinam upratovat, uz som sa jej pytala kvoli susedke 🙂
@pepedra Ahoj, aj ja zhanam, a je to teda o hubu. Teraz som tu mala studentku, vraj uz to robila a boli spokojni s nou, no neviem, u nas nejak nepochopila ze podstatou upratovania je cistota. Prvykrat ked som po jej upratani presla rukou po vani, lebo sa mi javila matna, tak mi zostal kompletne biely spinavy mydlovy povlak na prstoch. Ked bola druhykrat a svojimi spotenymi nohami mi narobila otlacky po celej podlahovke a som jej to slusne ukazala, tak si to sice po sebe umyla (za moje penieze), ale potom mi uz poslala SMS ze uz nepride. Ako sorry. Na Domelii je polovica inzeratov neaktualna, alebo su tam spekulantky - som sa takto dohodla predtym na upratovani s pani, co prave denne opatrovala nejake dievcatko, a koncilo jej to v ten mesiac. A najprv ze teda velmi rada mi pride upratovat, potom zacala spekulovat, ze potrebuje celomesacny prijem a nakoniec na mna vyrukovala, ze si ju mam platit cely mesiac a ona mi pride 1x do tyzdna upratat. 😠 Fakt neviem, kde mam nejaku zohnat, ako nemam na to, aby som niekomu cez agenturu platila 7-8 eur na hodinu, ked ja zarobim 4, tak to uvazujem, ze si radsej skusim vybavit v praci v piatok skrateny uväzok a upracem si sama.
A ty mas ake skusenosti?
Lilitela súhlasím, som mamina dvoch deti, som dosť energicka, žiaden lenivý človek, nemám tu nikoho s kým by som nechala na chvíľu deti a tak všetko deti, domácnosť sú na nás s manželom, chcem mať poriadok a čisto ale dá to zabrať, ale nájsť niekoho dobrého na dlhodobú spoluprácu, výpomoc v domácnosti a to chcem len úplný základ nič veľké,ťažké je neskutočny problém, a ešte aj to že ľudia zavádzajú veľa x, niektoré nedošli! Niektoré došli a zmenili si cifru čo pýtali aj keď predtým sme sa dohodli, niektoré neupratovali dobre! Mala som jedinú sikovnu babu ale tá to nechala kvôli manželovi že odišiel za prácou a zostala s deťmi full time,takže viem oceniť šikovných ľudí nevravím že nad nimi stojím so železnou rukou ale je ťažké a komické že áno je problém najať sikovnu a poctivú gazdinu za rozumný peniaz
Lilitela súhlasím, som mamina dvoch deti, som dosť energicka, žiaden lenivý človek, nemám tu nikoho s kým by som nechala na chvíľu deti a tak všetko deti, domácnosť sú na nás s manželom, chcem mať poriadok a čisto ale dá to zabrať, ale nájsť niekoho dobrého na dlhodobú spoluprácu, výpomoc v domácnosti a to chcem len úplný základ nič veľké,ťažké je neskutočny problém, a ešte aj to že ľudia zavádzajú veľa x, niektoré nedošli! Niektoré došli a zmenili si cifru čo pýtali aj keď predtým sme sa dohodli, niektoré neupratovali dobre! Mala som jedinú sikovnu babu ale tá to nechala kvôli manželovi že odišiel za prácou a zostala s deťmi full time,takže viem oceniť šikovných ľudí nevravím že nad nimi stojím so železnou rukou ale je ťažké a komické že áno je problém najať sikovnu a poctivú gazdinu za rozumný peniaz
@mily7 Ja uz som mala od tohto mojho prispevku doma dalsie 3 a si nemyslim, ze som nejaka extra narocna - prva mi povedala, ze som pedant, druha, po tom, co upratovala uz 4 hodiny to co ja mam bezne za dve, mi povedala, ze nie som asi velky detailista 😀, a tretia si pisala na webe ze berie 3-5 eur/h - a vraj to je uz stara suma a chcela 7.
Ja nemám nervy už hľadať vôbec po inzercii niekoho lebo je to riadna makacka. A pritom som si naivne myslela že bude veľa ľudí hľadať aj staršie pani niekoľko upratovaní napr al vyslovene rodinu kam môže dlhodobo chodiť normálne za peniaze ale že sa skamaratia neskôr môže s deťmi byť že super pre obe strany ale nič.
@mily7 A to este ked vezmes do uvahy, ze si pustas kazdu chvilu domov niekoho cudzieho - teda myslim tie upratovacky. Bud to robia studentky, co nemaju skusenosti a musis si zaucit, co moze trvat aj niekolko upratovani a potom ti zase zdrhne, alebo to robi kategoria ludi (a to sa teda ospravedlnujem, ak niekoho urazim), s jednoduchsim a nizsim vzdelanim a bohuzial, az na vynimky, tito ludia vacsinou nemaju zmysel pre pracovitost, doslednost, preciznost, zodpovednost a pod.
Mne jedna z tych prvych a potom aj druha, odchadzali po 3 - 3,5 hodine, ze hotovo, hoci som im platila za 4 hodiny. Akoze v zivote by som si nedovolila z prace odist skor pokial by som nemala povolenie sefa. A to som sa citila, ako rukojemnik, lebo som vedela, ze ked jej nezaplatim za 4 hodiny, uz nepride. Potom som obchadzala barak, aby som jej vyplnila tie 4 hodiny a ukazovala, ze tu a tu (nedostatky), tak cela bola nespokojna.
A to este nehovorim o jednani niektorych - som mala pocit, ze vo "vyberovom konani som ja" - teda ze nie ja si vyberam upratovacku, ale upratovacka si vybera mna.
A ani sa necudujem, ze su take, ved si spocitaj - urobi byt za 4 hodiny, zoberie za to 7E/h, to mas 28 eur a za 20 pracovnych dni to ma 560 eur za defacto polovicny uväzok - ciste, nezdanene peniaze, kedze teda ani jedna z nich to nerobila na zivnost. Jasne, ze si potom vyberaju - sa nenechaju sekyrovat niekym, ako som ja, ked chcem od nich, aby mi vysavali aj za gaucom a postelou, nielen "na hlavnej". Pojde radsej inde, kde im to je jedno. Ja ked som sa po vyse mesiaci pozrela za postel (a upozornovala som na to 2x), a pozrela som sa preto, lebo som sa uz cudovala, odkial su tie chumace, ked tu den predtym bola, tak ma skoro porazilo z tej centimetrovej vrstvy prachu.
A tiez som teda horkotazko nejaku zohnala. Teraz nemam nikoho, zmenila sa mi situacia, takze si nadalej upratujem sama, ale uz teraz sa hrozim, ked budem musiet zase niekoho hladat.
@lilitela No budeme tu za najhoršie panický😄počkaj. Píšem z mobilu takže sorry za preklepy. No oni ešte pozerajú na nás ako na despotov ja mám taký pocit keď vravím že 4e na hod pohodovej práce ponukam lebo nič ťažké to nie je. Akože ci som sa zbláznila že malo.ale po tvojom pocitani wou idem aj ja upratovať !parádny job toto!
Čo ja mam skúsenosť tak v IT platia za upratovanie 8€ na hodinu. Takže na slovenské pomery to je veľa, nakoľko v IT sa platy pohybujú v inej výške...
@lucica ahoj , ku mne chodí pani dvakrát do týždna na 4-5 hodín , poupratuje a požehlí manželovi košele.
My to máme rozdelené na dve časti - základný balík - vysatie, umytie podlahy, utretie prachu , umytie kupelní ( 3 kupelky ) , technických miestnosti a vyžehlenie košiel.
Potom ak potrebujem tak sa umyjú okná , vyčistí linka + spotrebiče, poskladá prádlo a vždy k sviatkom robíme spolu veľké upratovanie.
Nemala som s tým problém ju nechať aj samú , vyberala som si ju cez Doméliu , ofotila jej občiansky.