A umývate aj v zime? Máte radšej automatický linky na umývanie alebo manuálne? Ktoré lepšie umyjú? Kedy robíte také hlbšie umytie po zime?
@marsmykkok umyvame podla potreby. Ked je sucho nie moc casto ked solia tak vzdy ked to “opadne”. Vacsinou umyvacka s latkovymi kartacmi. Do manualnej len tak na oplach
žiadne hlbšie umytie nerobíme, proste auto umývame stále rovnako. Ja svoje dávam pod kefy do automatickej linky. A frekvenciu nemám, proste keď je treba. Manžel si svoje necháva umývať ručne kvôli laku.
Ručné umytie menej škodí laku ako automatické umývarky, ale akože raz za čas je všetko v pohode, auto treba umývať pravidelne zachováva sa tým lak, takže my umývame raz za dva týždne, keď je hnusne počasie a bordel na aute aj castejsie
Každý týždeň. Kefy absolútne, na laku aj fólií mi záleží. Opláchnem, napenim, kolesá, sklo, splachnem, navoskujem a nakoniec osmoticka voda. Záležitosť max 5€
Cca raz za týždeň max 2 podľa toho ako je špinavé v zime väčšinou je to častejšie ako v lete keď je sucho. A len manuálne.
Podla potreby, ked je spinave, vacinou automaticka umyvarka.
Umývam podľa potreby, v zime oveľa častejšie, kvôli soli hlavne. Umývam manuálne, nechodím medzi kefy.
Prvých pár rokov som neumýval nikdy a posledné tak 3-4x za rok v tej kde hodíš 2€ a sám si ho ostriekaš. Väčšinou keď sme boli v lese a bolo blatom po okná 😁
@marsmykkok asi dva krát do roka
Teraz v zime počkám kým napadne čerstvý sneh a idem to dať dole jemnou metlou - so snehom sa zhrnie aj špina a je vybavené. Ušetrené voda 😀
Cca 2 x za rok. Ručne.
Ked je spinave tak vybehnem na bezdotykovu.na kefy nechodim pride mi to zbytocne drahe na bezdotykovej mam umete za 3-4 eura namocim umyjem samponom oplachnem.v zime pridam aj vosk.interier podla potreby povysavam poitieram vlhcenymi handrickami.v lete zvyknem doma tepovat sedacky matrace tak rovno prebehnem aj auto.
@marsmykkok umývam podľa potreby, na linke, ktorú mám overenú - lebo nie je linka ako linka. Ručné v zime teda nie 😀 Som lenivá. A také hlbšie cca máj -jun, tu býva dlho zima a blato.
akurát včera sme boli 😀 tak ale v BA je 5 stupňov plus sa pri tom hýbem, čiže pohoda, mne to nevadí. 10-15 minút 5-7 eur a čistučké auto 😉
Tak ja teda umývam doma ručne v lete a na jar/jeseň (hadica, šampon, vosk) a raz za pár mesiacov automatická umývarka na Shellke alebo Slovnafte aj s kefami. Myslíte že to škodí laku? Auto mám normálne nižšej triedy, dokonca ani metalíza nie a nejako tie ručné či s obsluhou alebo bez nie som fanúšik, mám radšej presné a automatické veci. Pýtam sa aj preto túto tému, lebo viem, že veľa ľudí využíva len ručné, ale zase aj nové autá vidím na automatickej, teda neviem ako to je. Keby to nejako extra škodilo laku asi by tam nik nechodil či?
@marsmykkok môj muž každé tri roky mení firemné auto, pri odovzdávaní v lizingovke ho vždy pochvália, že super stav, umýva tak raz za mesiac a málokedy na ručnej umyvarke.
@marsmykkok v zime umývam auto aj 2-3 týždenne, aspoň za 3 eur ho opláchnem v bezdotykovej. Nikdy som nemala problém s tým, že by som mala zničený lak z častého umývania. Skôr ti zničí lak soľ, holubie hovienka a špina. Aj automatická umývarka je v poriadku, ak vieš, že majú dobré a čisté kefy. Ja si radšej umyjem každý týždeň auto v bezdotykovej alebo si ho dám vyčistiť v mojom servise.
Umývame ako treba, ale čo je a viem 3-4x do roka a muž chodí na ručnú umyvarku
Mám keramickú ochranu laku či čo. V lete chodím na ručnú bezdotykovú umyvarku cca raz za 12 dní. V zime tak každých 7-10 dní, záleží koľko km najazdím.
@marsmykkok Mnoho ľudí mení autá ako ponožky. Plus jazdia na firemných. Tam je ozaj jedno, či idú na kefy, alebo ho umyjú ručne. Na kefách hrozí, že ti autá prebehnú aj drobnými kamienkami. A kto si auto šetrí, väčšinou umýva ručne.
@marsmykkok cez zimu keď sa solia cesty určite umývať častejšie. Raz do týždňa.. Mechanické čistenie je lepšie.. A poriadne vystriekat podvozok.. Aj autu aj žene...
@marsmykkok umývame hlavne, keď nezmrzne vonku, máme v meste umývačku, muž pôjde, vhodí eurace, zvolí program a umyje. Dnu auto dávame do firmy, ktorá sa tu zaoberá. Krásne umyjú, povysavaju, navonaju, je ako nové 👍
Áno umývame aj v zime. Niekedy sú tie nánosy po soleni ciest obrovské
Manuálne? Nie v mycke