Obcas pozeram relaciu Bez servitky. Ja mam niekedy z tych ludi pocit, ze nikde neboli, nic nevyskusali a jedia akurat tak rezen so zemiakovou kasou.
To fakt moze niekto v dnesnej dobe povedat ze este nejedol a nikde sa nestretol so spenatovym rizotom??
Co je pre mna napr uplne bezna vec. Ja to roky rokuce varim doma, v restauraciach sa bezne s tym stretavam, chodim na denne menu kde varia taketo jedla a ziadne luxusne restiky to teda nie su.
A to je len jeden z mnoha prikladov, prosim neviazte sa hned na to, ze aj vy ste to este nejedli atd…
Preto sa pytam, ze ci ti ludia su podla vas tak obmedzeni a proste nic nove neskusaju, lebo im nic nechuti, boja sa novych chuti,alebo nikam nechodia ani len na denne menu v ramci prace, a preto to nepoznaju?
Alebo ako to mate vy? Chodite obcas do restauracii, na denne menu, skusate nove jedla, ci stale dokola overene?
v prvom rade si treba uvedomit, ze relacia Bez servitky nie je o jedle a vareni, ide tam len o to, aby to pozeralo, co najviac ludi, aby to prilakalo co najviac divakov
malokedy sa tam najde niekto, kto je tam, aby ukazal, ako vie varit, ze ho to bavi, skor je to dokola o stale tych istych jedlach a sedlakoch, co sa ani spravat nevedia, ale potrebuju peniaze, a chcu byt v TV
Toto už dávno nie je program o varení. To by si si musela pustit napr Rakúsku/Nemecku verziu tohto programu
Tam sa účinkujúci predbiehajú kto naozaj lepšie navarí, ako prestrie stôl či naservíruje jedlo. A ostatní nemajú problém hostiteľa aj pochváliť
U nás? Špinavý je cely jak je, ale odrazu mu vadí mini fľak na pohári, záhadne nahú všetci vlas v jedle či špinavý pribor, …
Ja mam dojem že v každej sérii sú 1-2 normálni a zvyšok si pacienti a socky čo idu do tv kvôli peniazom a 5 minútovej sláve
Majú scenár a podľa toho musia aj postupovať.
Ja mam zas z tych ludi pocit ze vsetci doma zeru kaviar a prestieraju doma jak pre kralovnu.
Ale to su keci, isto vela z nich v pohodicke na gauciku zje 2rozky s treskou jak ja .
A k restikam, chodim skoro denne ale vzdy mam doma aj navarene,vynimocne sa stane ze nie ked nestihame
Ahoj, Tv nepozeram, princip tej relacie ale poznam. A odpoved na tvoju otazku ci jeme vonku?.... Ano, denne - obedove menucka, sem tam vecera a aj vikend. Vela cestujeme cez vikend a vtedy sa vzdy niekde stavime. Su jedla ktore napriklad ja doma vobec nevarim a ani by som nevarila, su to jedla co jeme " vonku"..napr. burger, pizza, cina, halasle, boršč, drzkova polievka, lazane, deti hranolky- len vonku, doma im ich nerobim😉.
Podla exotov vybranych do Bez servitky by som vacsinovu spolocnosti rozhodne neposudzovala...
Nechodim do restauracii, resp velmi vynimocne. Syn ma alergiu na arasidy, tak bud Nas maju problem obsluzit, alebo musim cakat na managera, aby sme si mohli objednat.
Odpoviem na otázku mimo kontextu bez servítky, občas skočím na menučko v univerzitnej jedálni, kde zrovna veľké špeciality nerobia a do reštík chodíme väčšinou vrámci osláv, sem tam ako rande, ale nie je to moja ultimáta predstava dokonalého večera a aj v tej reštike väčšinou siaham po klasike…. Myslím si, že ako taký prehľad mám a na väčšinu jedál by som povedala, že som sa s ňou stretla, ale nemôžem povedať, že aj ochutnala… od malička som vyberavá, pri veľmi veľa jedlách mam problém najmä s textúrou, často mi bohužiaľ už pri predstave ako to dávam do úst žalúdok hore a pritom to nemusí byť nič špeciálne, bežné veci mi toto robia 😅 snažím sa rozširovať si paletu, s vekom to je lepšie, ale stále preferujem klasiky a obmedzená sa preto necítim byť
…. Ale do šou o jedle by som určite nešla 😂
Ja síce netuším, čo je to za relácia, tv nepozerám. Ale k otázke, či chodíme do reštaurácie, ja idem tak raz za mesiac a keď tak premýšľam, nejako príliš neexperimentujem, takže fakt neskusam nič nové. Aj ked teda také špenátové rizoto mi príde ako menu-ckova vec. Ja si vlastne v reštaurácii dávam jedlá, ktoré mám rada, ale doma sa mi nechce ich pripravovať, lebo je s nimi babracka. Napríklad teraz typicky kačka, lokše, kapusta.. no doma ani omylom nebudem toto vyvárať, aj keď to mám rada. Môj muž sa stravuje v reštaurácii denne, pretože má takú prácu, že inak to veľmi nie je možné a on vraví, že si v podstate dáva vždy to, kde je najviac zeleniny, ale samozrejme nepohrdne ani reznom, ale určite nie každý deň, proste občas.
Videla som jednu časť, úroveň nula bodov. Tento program rovnako aj nákupné maniacky som pozerala kedysi na nemeckej stanici, úplne iná úroveň...
A čo sa týka tvojej otázky, chodíme do reštaurácie, nie na menucka, hlavne slovenské nie sú nejakým gastronomickým zážitkom obzvlášť ak je cena menucka do 10 e komplet... Ale špenátové rizoto som nikdy nejedla, lebo nemám rada špenát. A takisto konzistencia rizota nie je pre mňa to práve aj keď Risotto Milanaise zjem. Takisto kaviár mi nechuti, ale carpiacco z chobotnice mi chutilo
Odhliadnuc od toho, že sa pýtaš na základe relácie Bez servítky, ktorá je za mňa u nás jedna veľká fraška, do restiky chodíme raz za čas, možno tak raz do mesiaca a veru nové jedlá moc neskúšame, skôr si dávame to, čo doma nerobím, ako niekto spomínal napríklad tú čínu, pizzu alebo burger. Rizoto robím bežne doma, sice teda nie špenátové, to som ešte tiež nejedla 🤪, ale v reštike by som po ňom teda určite nesiahla. Radšej experimentujem doma, za menej peňazí 🤣
Sice do restiky chodime ale povacsine su to nase oblubene miesta kde si davame uz nami overene jedla. Kedy ideme na “istotu”.
Kazdy ma rad nieco ine.
Kazdopadne bez servitky nepozeram.
Ľudia len rypu, frflu a robia sa zaujímaví.Ta relácia stratila úroveň každý sa tam na niekoho hra.Niekedy mi je účinkujúcich až ľúto, keď sa na nich spustí kritiku a vidia to tisícky ľudí.A k veci ..väčšinou idem na istotu, ale občas ochutnám niečo nové.Na menu nechodím, lebo sa stravujeme doma a robím z domu, ale čokoľvek by som zjedla len nech navarí niekto iný🙂
Nechodim do reštaurácii...a pred detmi som chodila velmi malo.. ale jedla som rozne jedla a stretla sa roznymi ludmi.. ;) Thajska znama. Anglicke navstevy. Poliaci. Ukrajinci. Návšteva Ruska. Niektori ludia ale ozaj sedia doma,nechodia do restik a nesleduju relacie o vareni ci internet...
do restauracie chodim tak raz za tyzdeñ alebo dva,ked mam volno, vacsinou stale do jednej a tej istej na cerstvu rybu na brehu mora, kedze doma je s tym piplacka a bordel z toho, som rada, ked mi to niekto pripravi aj uprace.
Ked som v Madride, tak mam oblubenu Sumo, podavaju sushi a ine azijske jedla (vacsinou japonske). A obcas si doprajem viac, chcela som vyskusat Restaurante Botin (najstarsia restauracia na svete), ceny su sice dost vysoke, ale raz za cas je to ok, nakoniec ma tam pozvala sestra, tiez chcela zistit, ci to stoji za to🙂
Chodim a davam si overene, co mi chuti. Chcem sa najest a nie experimentovat. Spenatove rizoto a ani ziadne z tych talianskych "kremovych" by som nezjedla. Takisto morske plody ci sushi alebo steak...su to jedla, ktore som kedysi ochutnala a nechutia mi. A tiez si nedavam prekombinovane jedla, mam rada jednoduchu pripravu a rada vidim zlozky toho co jem.
Tak spenatove rizoto ani ja doma nevarim..spenat nejedavam a ani varit neplanujem....ja mam rada rozoto ako v skolskych jedalnach takw varim lebo nam chuti...
ja mam HO, takze ziadne denne menu, do skolskych jedalni som tiez nikdy nechodila, tak predpokladam, ze.som naozaj ovela menej jedal vyskusala nez ostatni... v restike som max parkrat do roka, vacsinou len na dovolenke (tam, samozrejme, kazdy den).
Ja chodím do reštaurácie 1-2 krát týždenne. Ale napríklad také špenátové rizoto som ešte nejedla (doma som ho nikdy nevarila). Väčšinou ale zájdem na sushi, pizzu, čínu, indiu...niečo čo si neviem dobre pripraviť doma. Reštaurácie kde podávajú menu alebo klasické jedlá navštevujem minimálne.
Reláciu Bez servítky nepozerám, takže k tomu sa neviem vyjadriť, ale mnohí ľudia sú konzervatívni, čo sa jedla týka a to, čo nepoznajú, si proste neobjednajú, aj keby jedávali len v reštauráciách. Čiže aj keby taký človek 100x videl na jedálnom lístku špenátové rizoto, aj tak si zas a znova objedná rezeň, alebo vyprážaný syr s hranolkami a tatarkou. 😁
Chodím do reštaurácii v podstate každý deň, ale tiež si dávam overené klasiky. Teraz sme boli v takej drahšej talianskej, kde pizza stala 28 eur a teda nemôžem povedat, že by som z nej odpadavala a dala jej prednost aj v budúcnosti.
Bez servítky je len náhradná show, aby mala sledovanosť. Ja chodím do reštaurácie cca raz za mesiac, ale radšej stavím na overené jedla.