Ako často nakupujete nové veci do šatníka?

23. okt 2021

Baby ako často nakupujete nové veci do šatníku? Ja stále niečo potrebujem, nemám dosť vecí a keď už si niečo nové kúpim, tak zas to nemám s čím kombinovať. Stojí ma to dosť peňazí, skôr bude ale problém v tom, že sa neviem obliekať. Čo je to najdôležitejšie čo by som mala v šatníku mať, akej farby? Ako často vy nakupujete a keď už si niečo vyberiete, podľa čoho vyberáte farbu? Ja som v tomto úplne nemožná.

marcellka32
23. okt 2021

Určite stále niečo potrebuješ? Pozri skupinu minimalizmus..
Ja nemám veľa veci, farby biela, šedá, béžová +ich odtiene, takto môžem stále kombinovat, zameraj sa na 3 farby, ktoré sú kombinovateľné

andrejka1974
23. okt 2021

Iba ked tak na vianoce inac nekupujem vynimka su tenisky tie mozno 2x do roka, mne stacia rifle tricko kratke alebo dlhe prestriedam tak po 5 kusov mikina tenisky v zime bunda

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asia83
23. okt 2021

Mne v tomto dosť pomohla, otvorila oči relácia “Nákupné maniačky”, kde stále dookola hovorili, že treba mať nie veľa oblečenia, ale iba oblečenie ľahko navzájom kombinovateľné s väčšinou v šatníku. Tak som si radikálne zmenila šatník a pribudli doňho najmä čierne a biele veci každého druhu. Nakupujem prevažne veci, ktoré mi ešte chýbajú či ma proste “chytia za srdce”.

nevestamary
23. okt 2021

Ja sa snazim kupovat hned naraz do kombinacie, ked sa mi strasne paci sukna, hned k nej kupim aj top kt. pasuje a rozmyslam ci mam cizmy kt. sa mi k tomu hodia, ak nie kupim aj cizmy a nabuduce kupim ku cizmam nohavice kt. Sa k nim hodia atd... Mam minimum veci, nieco na sportovanie, nieco elegantne, nieco na kazdy den, snažím sa nekupovat impulzivne, ked sa mi nieco naozaj paci rozmyslim si, ci mi je v tom pohodlne, ci to vyuzijem, ci to mam s cim kombinovat. Ked viem ze bude nejaka velka udalost, napr. oslava, idem a kupim si na tuto prilezitost nieco, co budem vediet vyuzit aj neskor. Pozeram si predtym nejake outfity na internete, co sa k comu hodi a vyberam si aj podla toho, idem do neutralnych farieb, kt. viem skombinovat aj s niecim vyraznym, biela, cierna a bezova su zaklad.

janka1011
23. okt 2021

Ja si kupujem veľmi málo. Nemám to kde vynosiť a zbytočne mi to stojí v skrini. Nosím rifle a tričko, žiadne parády nerobím ani ma to nebaví, nie som ten typ. Mám pár slávnostnejších vecí, 1 čierne nohavice a keď už ideme na svadbu raz za 5 rokov alebo tak, kúpim si šaty, ktoré už aj tak nikdy viac neoblečiem.

tetaandulkova
23. okt 2021

Kupujem každý mesiac, väčšinou tu cez bazár kúsky za super ceny. Častokrát aj v skupine aukcie, mám odtiaľ dosť pekných a kvalitných vecí za 1€ 🙂 Milujem farby, môj šatník je pestrý, rada chodím oblečená vždy inak, vyjadrujem ním svoju osobnosť. Po čase oblečenie triedim a tie veci, ktoré som precenila, necítim sa v nich fajn a pod. posúvam ďalej, tak u mňa to tak koluje.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasitimi17
23. okt 2021

Ja nakupujem jak chorá aj teraz čo je akcia na zalande tak netreba mi nič ale musím si niečo kúpiť aj sebe aj malej 🙈 ale zas my všetko vynosime, často triedim a vyradujem veci zo šatníka. Farby ja len biela, béžová, všetky odtiene hnedej a čierna, sem tam ružová. Iná farba pre mna neexistuje 😄

mauduska
23. okt 2021

Ja som pre teba prave poratala, koľko mám oblečenia.. 21 kúskov na bežné nosenie + tri svetre + spodné pradlo + športové (asi 5ks) + pyžamo + par veci v prani. Mám jedny jesenne a jedny zimne topanky.To je môj šatník na jar, zima a jeseň.. V lete vymieňam za kraťasy a tenšie sukne, sandále.

Ja neviem. Mne sa nezdá, že nemám čo nosiť. Kupujem si nové vtedy, keď mám pocit, že mi niečo chýba, keď si pri obliekaní často pomyslím že "chcelo by to .....". A potom, keď mám čas obehnem sekáče a ak nájdem čo chcem, tak to pridám do šatníka. Nerobím kompromisy, musí mi to sedieť s takmer každou vecou a musí to byť pohodlné..

Čo sa farieb tyka, tak mam rada neutralne, zemité farby a inu u mna najdeš len na pyžame :D Veci mám zelené, hnedé, sivé, čierne, biele a sem tam modré. 🙂

kkovacovak
23. okt 2021

Tak z toho som už dávno vyrástla. Radšej kupujem menej ale kvalitnejšie veci. Sama musíš vedieť aké farby a strihy sa ti hodia podľa tvojej osobnosti, tyou postavy a hlavne do akého zamestnania chodíš. Základ čierne, modré rifle niekoľko neutrálnych tričiek k tomu na kombinivanie nejaké vršky ak sa bavíme o bežnom voľnočasovom oblečení. Už pri nákupe musíš uvažovať či sa ti daná vec bude hodiť k ostatným a nie len k jednému tričku. Ak máš 5 tričiek, 2 nohavice a 4 nejaké svetre/mikiny tak máš veľmi veľa kombinácii aj na celý mesiac a nepotrebuješ ani tony oblečenia.

vibamaja
23. okt 2021

https://www.modrykonik.sk/group/6427/
Skus sa inspirovat tu na MK, damske outfity.
Dozvies sa tam, ako sa obliekaju ine baby, co s cim kombinuju a kde to kupili.
V satniku su zaklad basic kusky, ktore vies kombinovat. Dobre padnuce rifle, nohavice, biela kosela, svetre, tricka, saka...
Najlepsie su nadcasove veci, ktore vyuzijes viac sezon. Co sa tyka farieb, treba zacat zakladnymi - cierna, biela, nude, hneda... a kvalitna cierna kabelka a biele tenisky su samozrejmost...

stanzi
23. okt 2021

Nenakupujem často, neznášam fast fashion značky, takže radšej si kúpim drahšie, kvalitnejšie veci raz za čas. Ako tu už bolo písané, skús si prečítať niečo o kapsulovom šatníku. Čo sa týka farieb, mám rada bielu, béžovú, námornícku modrú, tmavozelenú, tie sa dobre kombinujú.

srnka90
23. okt 2021

@beata_k presne. Kapsulový šatník by mohlo byť riešenie. 🙂

autor
23. okt 2021

Mne sa zdá, že mám toho málo. Lebo stále nosím to isté. Obmieňam to, ale stále nosím to isté dokola. A to mi teda dosť vadí. Mám na zimu bundu a kabát a jedny čižmy. Lenže už pokukujem po ďalších čižmách a ďalšej bunde. K tomu šál a čapicu. Dosť to ide do peňazí.

karo77
24. okt 2021

Ahoj, skús pozrieť ako vyskladať kapsulovy šatnik.
Sledujem profil fashionspy, ona nedávno o tom natočila video, akurát že stojí 30€😬, zatiaľ som na to videla samé pozitívne recenzie.
Väčšinou je problém presne to že nepoznáme svoj štýl, tiež niekedy kúpim niečo len preto že sa mi to páči alebo je to v akcii a zrazu mám 10takych veci a neviem skombinovať. Ja som začala kupovať viac basic veci, čierne, biele, alebo nejaké neutrálne farby, niekedy to skombinujem s niečím výrazným. Tiež sa inšpirujem na niektorých profiloch na insta ktore sa tiež obliekajú jednoducho ale pekne.

kristiii
24. okt 2021

Ja mám výhodu, že momentálne sa mi v obchodoch skoro nič nepáči 😆 Ale inak, za posledný rok-dva, kedy sa nie vždy dalo dostať do obchodov, sa priznám, že sa mi nakupovanie aj dosť vzdialilo a zistila som, že si vlastne vystačím aj s tým, čo mám. Nemám rada nakupovanie cez internet, potrebujem si veci vyskúšať. Začala som sa zaujímať o minimalizmus a kapsulovy šatník a postupne viac vecí vyraďujem ako nakupujem a veľmi sa tomu teším. Ako aj dnes som si kúpila zimnú bundu, ale minulý rok som dve vyradila, takže to beriem ok. Skús sa zamerať na svoj štýl a niekoľko farieb, u mňa vedie napríklad čierna, biela, šedá, modrá (rifle) a farby bledo ružová a mentolková. Mám ešte aj kopu iných veci, ale postupne ubúdajú, lebo ich proste nenosím. A čo je najhoršie, uvedomila som si, že mám v skrini už dlhšiu dobu aj nejaké veci s vysačkami 🤦 Preto keď si teraz niečo skúšam, tak si aj trikrát rozmyslím, či to budem naozaj nosiť, prípadne s čím by som to nosila...