Ako často môžem odsávať soplíky?

raffaelo11
27. feb 2018

Ahojte moj maly ma 3t a mame probrel zo soplikmy tak mu ich odsavam s osdavackou na vysavac a chcela by som vediet kolko krat denne mu ich mozem odsavat

katren
27. feb 2018

Kolko chces 😉 treba odsavat, aby sople nezatiekli

katharines
27. feb 2018

@raffaelo11 a treba pouzit morsku vodu

zimmi1
28. feb 2018

@raffaelo11 Kup mu mar plus alebo physiomer baby, jednoducho nejake spreje s morskou vodou na preplach nosteka, strekni, chvilu pockaj, daco vytece, zvysne sopliky sa zriedia, a ak treba, kludne ich potom vysaj s odsavackou na vysavac, mne sa najviac osvedcila.

katrin69
2. mar 2018

Treba odsávať čo najčastejšie, lieky by som kupovala len po dohovore s doktorom. Mne ešte pediatrička rozprávala, aby som jej raz začas vytrela noštek tyčinkou, ale následne aj troška zvlhčiť... Čítala som, že najlepšie je zvlhčiť troškou materského mlieka, neskúšala som... Najlepšie na uvoľnenie opuchnutých dutín je čerstvý studený vzduch. Bábo môže ísť max do -10°C von, bude sa babenu lepšie dýchať aj sa prespí 😉

zimmi1
2. mar 2018

@raffaelo11
@katrin69

Spreje spomenute v mojom prispevku vyssie, nie su lieciva, ale slana voda v spreji 🙂
A mm je super napad, pokial kojis, urcite kvapni aj do nosteka ;)

eririka
19. sep 2018

@katrin69 Aha, práve toto som hladala či sa môže viac krát odsávať ? Nieže by maly to chcel ale potrebuje ! Bojujete odsávaním ?

katrin69
19. sep 2018

@eririka Juuuj... začiatky boli strašné 🙂 Ale netreba sa toho obávať. Moja má už pomaly 2 roky a sama mi už dovolí odsať, ale začiatky sme spolu bojovali... Dopredu, ešte predtým, ako som šla odsať, tak som postláčala odstávačku, aby si zapamätala zvuk, a aby sa pripravila na to, čo idem robiť. A teraz v poriadku. Len babenu musíš poriadne držať hlavu, lebo je to dosť nepríjemné, keď zle vložíš odsávačku do nošteka a chytí ti vnútornú stenu nošteka. Ale na to všetko treba len cvik.
Hlavu hore 😉 nech to už vybojujete akokoľvek, každá jedna si tým krásnym bojom musela prejsť 🙂