Ako často meníte posteľnú bielizeň, umývate auto a okná?

juliasb
23. nov 2021

Ahojte. Ako prosím casto:
-meníte posteľnú bielizen
- umývate okná
-umývate auto zvonka
-umývate auto zvnútra?

Nejde o to, či to robite vy, manžel, deti alebo upratovačka ale proste ze ako často sa to robí vo vašej domácnosti? Riadne by ma zaujímalo, či zapadám do nejakej tej normy, či nie 🙂
Dakujem

liva92
23. nov 2021

zaujimavá otázka 🙂

es2021
23. nov 2021

@juliasb za to auto sa hanbím, tak som zvedavá na odpovede iných 🤭

compra
23. nov 2021

@juliasb
Periny 1x tyzdenne
Okna 2x rocne, ale stane sa, ze len 1x obcas
Auto zvnutra aj zvinka 1x za 3 mesiace

simona1998
23. nov 2021

@juliasb ja som auto z vonku toľko neumyvala , až mi svokor povedal , že sa naň už nemôže pozerat tak umyje aj moje aj jeho 🤣🙏🏼🙆🏻

heidy222
23. nov 2021

@juliasb
Postelne pradlo raz tyzdenne, kvoli roztocom a celkovo lebo sa Mi v cistom spi lepsie
Ostatne neni pre mna dolezite
Auto: podla potreby: vacsinou 1-2 krat rocne
Okna 1-2 krat rocne

marcellka32
23. nov 2021

Sa hovorí, že žena má upratané doma a v aute bordel a muž doma bordel a v aute vyluxovane 🙂

lesnajahodka
23. nov 2021

Posteľnú dvakrát za mesiac, okná dvakrát do roka(packy od dcéry priebežne), auto zvonka podľa potreby raz za mesiac, z dnu tiež podľa potreby kazde 2-3 mesiace možno

kaktus87
23. nov 2021

Posteľne raz za 3 týždne, okna raz za rok, auto podľa potreby

basska_b
23. nov 2021

Posteľnu raz za 4 týždne alebo podľa potreby, v lete je to tak raz za 3 týždne. Okná raz za rok, v apríli. Na jeseň to jednoducho nestíhame pri 2 malých deťoch. Auto zvnútra a zvonka podľa potreby, keď je špinavé, tak to proste spravím

simsalabim
23. nov 2021

Postel - kazde 2 tyzdne
Okna - 1-2x za rok
Auto - ked uz je moc spinave, poviem manzelovi, ze ho mam spinave 😀

klip0
23. nov 2021

Periny asi 2x mesačne, v lete častejšie ako v zime, takisto pri chorobe často
Okná cca 3-4x ročne
Auto zvonku aj zvnútra cca 2x mesačne

No ja robím len prvé z toho, zvyšok muž

sense
23. nov 2021

Periny 1x za týždeň max 10 dní
Okná ako kedy ale min 4x do roka
Auto cca 2-3x do roka (v servise pri výmene gum alebo servis) alebo keď je to už ozaj že chliev 🙈 (ako vravel môj ex)

luna379
23. nov 2021

- Posteľnú bielizeň mením vždy po menštruácií. Čiže raz mesačne.
- Okná vždy na jar. Čiže raz ročne.
- Auto zvonku umývam podľa potreby ale približne raz za 2 týždne keďže mám svetlé auto.
- Auto zvnútra umývam približne raz mesačne, možno aj raz za 2 mesiace.

cariad
23. nov 2021

@juliasb
1. Každých 7 dní
2. Neumývam zvonka (platím si službu), zvnútra 4xdo roka (momentálne častejšie keďže prerábame a tie okná sú hrozné).
3. 1xdo roka (dážď umyje), ak je pravdaže špinavé od vtáčích vylialov tak to umývam hneď ako môžem.
4. Každé 2, nanajvýš 3 týždne, tri deti ináč sa nedá.

tyrkysova_kobyla
23. nov 2021

- postelna bielizen: raz za 3-4 tyzdne, pripadne v lete castejsie, podla potreby
- okna: hanbim sa, ale 1x za rok 😅 kym cez ne vidno tak netreba 😂
- umyvanie auta zvonka: sporadicky, ked je velmi spinave (okadene) alebo ked ideme autom na svadbu (v BA sa neoplati castejsie 😅)
- umyvanie auta zvnutra: 1-2x rocne, castejsie ho vysavam

dusankomoj
23. nov 2021

@simona1998 kde býva svokor? Zaparkujem mu pred domom a budem dúfať! 😇

nikha2809
23. nov 2021

Autá umýva muž aj jemu aj mne,okná umývam keď sú špinavé a posteľné mením vždy v piatok 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
23. nov 2021

1. Postelne cca kazde dva tyzdne, podla potreby aj castejsie. Na matracoch mam este pratelnu tenku vrstvu, tak tu periem raz mesacne.
2. Okna 2x do roka
3. Auto zvonku a zvnutra kazde 2 tyzdne

kikus238
23. nov 2021

Posteľné prádlo 2x do mesiaca
Okna každé 3 mesiace
Auto zvonka aj z vnútra každý týždeň najlepšie. Neznášam bordel doma a taktiez v aute.

nikynike
23. nov 2021

Postelne pradlo cez zimu kazde 2 tyzdne, cez leto kazdy tyzden, okna podla potreby, auto z vonka kazdu nedelu a zvnutra cca 1x mesacne ale s tym ze sa snazim mat v nom poriadok stale.

maciatkolulu
23. nov 2021

@juliasb podľa potreby

jaskolka
23. nov 2021

Posteľné prádlo 1x za 2 týždne, pripadne podľa potreby (v lete, po chorobe a podobne)
Okná 2 x ročne
Auto ma na starosti manžel, umýva ho 1x mesačne v umyvarni, tam ho aj povysava vnútri

lenkasarka
23. nov 2021

@juliasb postelne 1x týždenne v lete aj 2x,okna podľa potreby pretieram,ale normálne umývam 2x rocne,auto dávam na ručnú umyvarku každý dva až tri týždne.

trema
23. nov 2021

Okna az ked sa mi zdaju nejake moc spinave, tento rok som este neumyvala a asi ani nebudem.. navliecky na paplon raz za 2-4 tyzdne podla potreby, na vankus raz týždenne.. auto nemame

mitako
23. nov 2021

Postelne kazde 2 tyzdne v lete aj zime, okna min. 4 razy do roka z vnutornej strany, kedze pod oknami mam pole a ked je sucho, prasno tak zvonku aj dvakrat do mesiaca. Ked pridu kombajny, tak plevy a slamu mam nafukanu na balkone na 3.poschodi. Manzel ma na starosti auto - zvonku umyva aj dva razy do mesiaca, zvnutra tak 3-4 krat do roka. Mame radi ciste prostredie :D.

elenka.k
23. nov 2021

- posteľnú bielizeň 1 X 3 týždňov
- okná 2X do roka - keď sa mi chce
- auto z vonku - častejšie - 1-2 X do týždňa - manžel, keďže sú tie rýchle umyvárky
- z vnútra 2 X do mesiaca podľa potreby, v lete častejšie

terka224
23. nov 2021

@juliasb posteľnú bielizeň každý týžden, Max 2
Okná na Vianoce a veľkú noc 😂
A auto aj zvonka aj zvnútra asi raz za mesiac.

22abigail22
23. nov 2021

@juliasb
Posteľ - raz mesačne alebo častejšie podľa potreby (v lete, po chorobe a pod.)
Okná - raz az dva krát ročne (keďže máme na jednej strane bytovke ložisko, netreba často umývať všetky okná)
Auto - nemáme

anshelia
23. nov 2021

@juliasb posteľné prádlo 1x za mesiac, prip.castejsie ak treba, pyžamo každých pár dní mením a denne sprcha. Nikdy si v žiadnom oblečení nelihame do postele, iba v pyžame. Periny vonku prasim a vetram pri každej výmene obliecok. Posteľ vysavam tiež 😉
Okná 4x za rok, ak sa mi zdajú špinavé aj častejšie, máme vonkajšie žalúzie, tie umývam 2x za rok
Auto zvonka 1x za 2 týždne, ak je špinavé aj častejšie
Auto vnútri rohože vytriasame hneď ako sú tam kamienky a špina, vysavame tiež 1 za 2 týždne, neviem sa voziť v chlieve 😂 autá máme dve, robí to manžel