Ahojte baby, chcem sa opýtať len tak pre zaujímavosť ako často chodievate teraz nakupovať (vrátane vašich rodinných príslušníkov)? Darí sa vám vyhýbať sa obchodom?
2 x do tyzdna, zial, nedari sa menej. Je nas 5, zjeme toho dost, nemame spajzu, mame klasicku chladnicku s mraznickou, nemam kde skladovat vacsie zasoby. Okrem toho takmer nejeme mucne veci, takze viac menej maso, mliecne vyrobky, zelenina a ovocie. Tie klasicke suche potraviny, co sa daju nakupit na kvanta do zasoby u nas idu minimalne, takze potrebujeme castejsie zasobovat....
No ja som bola 8.3. 😂 A potom túto sobotu... A č pondelok v lekárni... Predpokladám že musím ísť do obchodu koncom týždňa alebo v pondelok, lebo ani figu nemali posledne. Roky pečiem chlieb, kvások mi už umiera pomaly, nakoľko ani jedna celozrnná múka nebola 🤦♀️ žiadne citróny, zázvor, cesnak 😂 čiže ma čaká ďalší nákup... Keby mali co treba, nemusela by som.ist nikam... zásoby mam v komore, mrazaku, aspon pomíňame... Ja zvacsa kupujem ovocie a zeleninu, mliečne výrobky častejšie... Inak chodím bežné na nákup aj raz za mesiac 😂
2x do tyzdna
Tak raz za 10 dní sa nám podarilo, teraz možno dáme aj 14 🤔 Chlieb a pečivo pečiem doma, mlieko používame už dávno rastlinné sušené... 🤷♀️ muž obetuje v práci a ja s 2 detmi (jedno skoro dospelá kyselina 🙈 a 6 ročné) sme doma
Raz za týždeň. Ale vydržali by sme aj dlhšie. Len chcel kúpiť to čo predtým nezohnal. Teraz aj dva týždne nemusíme isy
Raz za 2 tyzdne. Varim zo zasob,ale uz mi dochadzaju napady. Ja som aj predtym chodila na velky nakup a potom som nepachla do obchodu. Neznasam tam chodit,je to strateny cas.
cez pausu v praci dokupim co treba... hlavne ovocie,zelenina,pecivo
Raz za týždeň, ale vydržali by sme dlhšie len už som ovocie nemala
My sme boli pred 2 tyzdnami a minulo sa nam pecivo, sunka, salama, syry, mliecne veci... prazdna chladnicka
Mame este strukoviny, cestoviny (2-3 balenia), ryzu (nacate 1kg balenie), mrazenu zeleninu a maso. Obedy by som vedela varit, ale uz obmedzene (ziadna cibula, cesnak, zemiaky...) a ranajky/vecere by boli problem.
Dnes sme robili vacsi nakup a vydrzime 3-4 tyzdne.
@lienka175 asi dva dni do zadu niekto zverejnil toto na koníkovi http://mladagazdinka.sk/recept-domace-drozdie/?... ešte som neskúšala droždie mám, ... tak možno inšpirácia. No ak naberieš odvahu skúsiť daj vedieť výsledok.
Chodíme tak ako doteraz-raz týždenne na veľký nákup a ešte 2x na mini(pecivo,zelenina).nechodime len tam kde je pozatvarane-obuv,odevy atď.
3krat do týždňa 🙄 problém u nas je ovocie ktorého aj keď kúpime viac tak nevydrží a zhnije, no a čerstvé mlieko. Chodí len muž ale aj tak by som bola rada keby sme to minimalizovali.
1x tyzdenne
2x do týždňa, ale hlavne kvôli vodam a ovociu a zelenine 🙂
Ja som bola po 12 dňoch , tiež hlavne kvôli ovociu a zelenine. A hneď som samozrejme dokupila veci čo som pominala. Teraz mrazim úplne všetko aj šunku, aj droždie. A pečivo robím domace.
@montemotherone také mlieko nepoznám skúsim si ho tiež pozriet
@fokuska 🤦 zabudla som strukoviny dokúpiť , nevadí , pre ne tam nepôjdem
Normálne chodim raz za týždeň na veľký nákup a ak treba občas na menšie. Teraz tak raz za 10 dní, chcela by som vydržať aj dva týždne. Snažíme sa ísť v takom čase, aby tam nebolo veľa ľudí.
@fokuska to je super že toľko vydrzite bez nákupov.
Inak bezne som chodievala aj 3krat týždeň lebo vždy som nasla v letaku nieco co som potrebovala a podobne ale budem sa to snazit obmedzit aj keď toto vsetko skonci. Je to len strata casu a akcie sa opakuju. Uvidíme koľko mi to vydrzi
Raz do týždňa, dalo by sa aj menej, v zásade nám vždy chýba nutne len ovocie, zelenina a jogurty, pečivo viem aj napiecť. Ale ovozel musíme mať vždy ☺️
Vydrzime, pecivo, syr, parky, klobasu, zeleninu a dalsie veci mam v mraznicke. Vyberam postupne. Takze 4 tyzdne tak, ze miniem uplne vsetko co doma mame.
Inak sme zvykli nakupovat raz priblizne raz za tyzden, ale teraz nechodime von - cim menej casto idene do obchodu, tym lepsie.
My tiež raz do týždňa, vyjde to ze každú sobotu ide muž na nákup, napíšem co treba! Ale hlavne nejaké mliecne produkty a ovocie, zeleninu čerstvú! Inak mam zásoby, pečivo pečiem doma, lebo sa mi konečne podarilo zohnať kvasnice 😂
Nikdy som nebola taká šťastná, ako keď som ich videla vo vitrine!!!
Teraz ale varím viac, lebo muž si berie obed do práce z domu, takže varím zvlášť jemu a zvlášť nám, takže sa zásoby míňajú rýchlejšie
Kde ste kupili drozdie? U nas Fresh rozne predajne nic, Tesco nic, Lidl nic... ani cerstve ani susene. Kvoli drozdiu nebudem behat hore-dole, myslela som, ze vcera v Tescu kupim, ale prazdne regaly s mukou, drozdim, dezinfekciou :D
@fokuska ahoj mávajú v jednote neviem odkiaľ si ale najlepšie kúpiš v takých tých menších dedinských predajniach a sušené droždie v Kauflande.
Jednotu tu ani nemame asi... ja som v Kosiciach :D tak teda o 3-4 tyzdne asi skusime Kaufland. Dovtedy nebudem piect kysnute asi :-/
tak ja sa snazim len raz za tyzden, aj to sa snazim s rozumom nakupovat, bez listka do obchodu nejdem 😉
chodim vacsinou kupovat len ovocie, zeleninu a sunku, syr 🙂 take bezne veci, ktore maju tendenciu sa rychlo pokazit 🙂
@sandrahi aj ja si všetko píšem na lístok , aby som naozaj nič nezabudla 🙂 ale aj tak sa sem tam stane ako teraz že som zabudla na tie strukoviny.
Ja si pisem podla kategorii - mliecne veci (a vajicka, drozdie a pod. to co v obchode byva pri sebe), potom maso a masove vyrobky, zelenina a ovocie, colonial (muka a veci na pecenie, olej, ocot, ochucovanie, koreniny, konzervy, strukoviny, cestoviny), mrazene veci, pecivo, napoje, drogeria.
Mam na zozname medzery medzi kategoriami a potom podla toho v akom obchode sme a ako nasleduju kategorie tak prechadzam polozky a nic nezabudnem ;)
darí úplne bez problémov, boli sme minulý štvrtok po týždni a odvtedy sme zase neboli a zatiaľ ani nepotrebujeme... keby som zohnala droždie, tak ani mesiac nemusím ísť... chýbali by síce jogurty a čerstvé ovocie, ale prežili by sme 🙂