Ako byť úspešná na pracovnom pohovore?

11. dec 2019

Baby potrebujem poradit. Zajtra ma caka velmi dolezity pohovor a ja ho musim za kazdu cenu vyhrat. Je to praca ktoru chcem robit. Prax sice mam ale nie v tej oblasti aku oni pisu ale je to v podstate to iste len trosku ina oblast. Ja som v tej praxi zamerana skoro na to iste len v inej kategorii. Co treba a ako odpovedat aby som bola uspesna?
Napiste mi tie co robite pohovory co mam robit aby som ho vyhrala. Tu pracu potrebujem. Mam sice vzdelanie ake ziadaju ale je mi jasne,ze nemusim byt pre nich dost zaujimava.

ivkazba
11. dec 2019

V prvom rade treba byť sama sebou. Ja keď vidím na niekom, že sa na niečo hrá alebo že sa tvári tak ako si myslí, že by sa mal tváriť... nemám to rada, nie je mi to sympatické a ani dôveryhodné. Chcem vidieť skutočnú tvár. Nechcem ju odhaliť po nástupe a riešiť to potom počas skúšobnej doby.

Píšeš, že to chceš vyhrať... no neviem aká je to pozícia, ale už ste iba 2-3 kandidáti v poslednom kole, ak potrebuješ zajtra "vyhrať"? Treba myslieť aj na to, že okrem skúseností ľudia vždy hľadajú aj niekoho, kto sa im hodí do tímu charakterovo k ostatným ľuďom. Toto ovplyvniť nevieš. Tam nie je žiadny víťaz či porazený, proste niekto sa hodí a niekto nie.

Hlavne netreba byť extrémne premotivovaný, skľudni sa, buď v pohode a sama sebou a priama a úprimná. Toto hrá u mňa vždy prím. Niekedy radšej siahnem po človeku s menšími skúsenosťami ako po niekom kto ich má oveľa viac, ale nevidím tam úprimnosť a človečinu.

mima1
11. dec 2019

Poradit moc neviem co mas odpovedat no ked sme robili pohovor my s kolegynou tak vzdy nas vedeli nahnevat ludia co prisli neskoro a ani sa neospravedlnili ze meskaju, prisli a boli citit po cigaretach, cely cas sledovali telefon alebo dokonca odpisovali niekomu, alebo sa tvarili ze ich nase otazky obtazuju

ivkazba
11. dec 2019

@mima1 tak príchod načas, nesmrdieť a vedieť podať ruku (nie podanie a la "skapatá ryba) by malo byť samozrejmosťou. Ľudia sa niektorí nevedia chovať a potom sa čudujú.

mima1
11. dec 2019

@ivkazba malo by to byt tak. Ale zial...

deti95060810
11. dec 2019

hm, len aby už nebol dopredu jasný víťaz...Vieš ako to myslím...Lebo vieš, sme na SK...😉

ivkazba
11. dec 2019

@deti95060810 áno, protekcia existuje, ale to % je veľmi mizivé. Ja som zažila niekoľko pohovor na dobré posty so skvelým platom a vyhrala som ich bez toho, že by som niekoho poznala. A ja som za svoj život prijala obrovské množstvo ľudí od upratovačky až po manažérov a v živote som neprijala nikoho "len tak". To % ľudí ktorí získajú job spôsobom ako píšeš, je mimo štátnej správy ozaj veľmi malý.

laska201
11. dec 2019

Aj usmev je dolezity.hned to na druheho inak posobi ako ked pride uz nahnevany,zamraceny.Proste mimiku neoklames.da sa citat aj na dialku.

deti95060810
11. dec 2019

@ivkazba mizivé? ...😀

ivkazba
11. dec 2019

@deti95060810 ak by si robila roky v riadení ľudí a prijímaní ľudí, tak by si vedela že áno, je mizivé

ivkazba
11. dec 2019

@deti95060810 ale hlavne, táto diskusia bola založená, pretože autorka chcela poradiť, nie počuť "keci"

autor
11. dec 2019

Je to praca s detickami len troska inak. Skusenosti s detmi mam len z jasiel s hendicapovanymi detmi a seniormi. Toto su deti od 4 az do 18 rokov. Ja deti nemam ale vacsinou si deti viem ziskat a maju ma radi len neviem ked sa ma spytaju ci sa nechystam v buducnosti mat svoje a ked im na to nechcem odpovedat ako to povedat slusne ale dat najavo,ze tato otazka je pre mna bolestiva a nepatri do pohovoru? (Nemozem mat deti).
Chodievam na pohovory aj o 20 minut skor nefajcim vzdy si pre istotu dam zuvacku a ked ma zavolaju vyberiem ju,mobil vypinam a som myslim,ze slusna a uprimna.

elenita
11. dec 2019

Tak potom mas podla mna velke sance 🙂 Drzim palce.

rusalinka
11. dec 2019

Myslím, že otázka, či plánuješ mať deti, by na pohovore padnúť nemala. Ak padne, tak ten, čo sa pýta, nevie ako sa robia pohovory. @ivkazba mám pravdu?

ivkazba
12. dec 2019

@rusalinka áno máš pravdu. Dokonca zákonník práce zakazuje zamestnávateľovi dotazovať sa na tehotenstvo a rodinné pomery (t.j. tam patria aj otázky ohľadom detí) na politické a náboženské vyznanie.

Pre autorku diskusie: ak by predsa len taká otázka padla, či máš deti a plánuješ, odpovedala by som priamo "nie nemám, nie neplánujem". Každý súdny človek do toho viac rýpať nebude. Ak by hej, tak by som sa pozastavila nad tým, že s takým zadebneným človekom budeš pracovať ak tú prácu získaš. V každom prípade, držím palce. 😉

autor
12. dec 2019

Ahojte takze uz mam po pohovore vypravala som vsetko na co sa ma pytali a aj som mala nachystane otazky. Vsetko som si zapisala. A hned na zaciatku sa omluvila,ze som prisla v takom stave ( odisiel mi hlas). Bola 4clena komisia. Z pohovoru mam take neutralne pocity a odpoved budem vediet pondelok alebo utorok.

fokuska
12. dec 2019

Do buducna este hovor spisovnou slovencinou - to tiez robi dojem.
Vypravat, omluvit... :-/

palla12
6. mar 2020

@deti95060810 tak toto si trafila 👍

deti95060810
7. mar 2020

pekné od teba že si napísala čo a ako ďalej...🙂👍

deti95060810
7. mar 2020

@ivkazba to že si to nespravila ty ešte neznamená že sa to nikde inde nerobí....😉🙄