Bola som kedysi jedna stastna, mila a usmievava zena. V poslednej dobe to citim tak, ze sa mi strasne vela negativnych skusenosti nakopilo, ze vsetko stagnuje, nic nejde, vsetko je proti mne. Priznam si to, vsimla som si to aj na svojom spravani, casto vybuchnem, som neprijemna a nepriatelska. Pri beznych cinnostiach, strasne lahko ma veci rozladia, pritom ja som takato nikdy nebola, teraz to nejako prislo, blbe obdobie, nie som uplne najstastnejsia, mala som v zivote proste neporiadok a vela toxickych ludi. Napriklad minule sa v nechtovom salone pomylili s mojim terminom a mna to tak nastvalo, ze som im vykricala ze si nevedia plnit robotu a zabuchla som dvere no ked som vychladla mrzelo ma to na tolko ze som tam zavolala a ospravedlnila sa, povedali ze sa nic nestalo a kedze sa pomylili dali mi novy termin. Proste velmi sa na mne odrazili urcite traumy, krivdy a blbe situacie ze ma to takto zmenilo…nedavno som sa zacala stretavat s chlapom ku ktoremu som na zaciatku tiez nebola uplne mila ale nasli sme si k sebe cestu, vzdy ked pre mna nieco pozitivne urobi, je mi do placu, asi od dojatia, ze konecne je aj na mna niekto dobry, ma ma rad a vazi si ma. Chcem to svoje spravanie zmenit, chcem opat srsat stastim, byt mila, nechcem byt stale nastvana a nepriatelska. Ako to mam urobit?
@madeincssr samozrejme. Ja viem ze to nerobim spravne a viem aj to, ze toto proste nie som ja.
Napada mi pred svojou reakciou na nieco, co ta rozhorci, skusit tuto situaciu identifikovat, na chvilu sa niekam vzdialit, predychat to, porozmyslat (v zivote sa nie vsetko vzdy zadari, tebe aj inym ludom) a az potom sa tam vratit a doriesit to uz s upokojenou myslou trocha casu navyse moze pomoct zahasit pripadnu prchkost).
Snaz sa vzdy, ked budes mat nieco povedat, urobit, rozhodnut sa...urobit to, co je SPRAVNE (moralne, hodnotovo, voci inym ludom). Je to take jednoduche a narocne zaroven.
Autorka ja som si na sebe všimla, že keď som si poriesila svoje vnútorné problémy bolo ľahšie byť lepším človekom.. ja byť tebou tak by som skúsila najskôr upratať okolo seba a v sebe a venovať sa aj takému sebapoznaniu a pod. Vieš proste sa obrátiť do seba a úprimne prísť na veci čo ma hnevajú a ak je to možné ich vyriešiť resp. Sa naučiť ich spracovať... Nič extra rada ja viem ale toto je také no dosť pomôže... Ja veľa počúvam teraz aj psychologické podcasty a celkovo aj knihy, ktoré píšu napr. O traumách v detstve a mne to dosť pomáha lebo už to keď prídem na to kde je problém akoby ten problém kus zjednodušilo
Ries problem s odstupom casu, ked si to premyslis a tiez najskor porozmyslaj, ci ide o dolezitu vec, alebo len o nejaku blbost.
@angeli121212 a ako si poriesila tie problemy? Toto ze, mne bolo par krat poriadne ukrivdene, bola som podvedena a podobne, ono to su veci ktore nejdu vratit ale v cloveku to tak zostane ze ah, ako mohol ten a ten toto somnou urobit, ako sa ta situacia mohla tak zle vyvinut atd…teraz nehovorim len o vztahoch ale vseobecne o roznych nepriaznivych zivotnych situaciach.
Skús sa vždy na tú situáciu pozrieť z opačnej strany. Či to ten človek urobil zámerne, alebo len blbá náhoda. Ako napríklad v tom štúdiu. Proste to bol omyl. Ty čakáš podvedome, že kde Ti kto chce uškodiť. Neprimeranou reakciou ubližuješ inému a do budúcna zhoršením vzťahov aj sebe. Mne pomáha životná filozofia podľa 4 dohôd https://cs.wikipedia.org/wiki/Čtyři_dohody
Chápem na čo narážaš.. no bolo to rôzne pri rôznych situáciách... Ale ono to prišlo časom ten čas dosť pomáha. Ak to bolo možné aj som sa snažila si veci ujasniť ale pri niektorých ľuďoch to bolo nereálne.. jednak som vedela, že asi to nepochopia a ani nemali záujem to doriešiť... Vtedy mi dost pomohlo si uvedomiť,že aj keď ma to hnevá viac spraviť neviem a po čase mi to bolo už jedno..
Hovorí sa, že ako vo vnútri tak aj navonok. Čiže keď máš vo vnútri nejaké nevyriešené veci, tak sa to potom prejavuje takto na tvojom vonkajšom správaní. Úplne chápem, že to nerobíš naschvál, pretože za teba pracuje podvedomie a niekedy vybuchneš preto lebo sa ti už viacero veci nazbieralo. Super je, že väčšinu týchto veci vieš aj identifikovať 😊 čiže máš témy na ktorých vies pracovať. A presne bud si kúpiť nejakú knihu na sebarozvoj, duchovno.. alebo si vypočuť podcast. Možno skúsiť meditáciu, cvičenie.. alebo sa normálne obrátiť na odborníka čo by ti poradil. Ja keď som si do života priťahovala celkom komplikovaných mužov, tak som zašla ku psychologicke a tá hneď identifikovala, že som Boh vie aké dobré vzory muža vo svojom živote nemala 😄 na všetkom sa dá pracovať , držím palce 😊
Prvy krok si uz urobila, si na dobrej ceste. Uvedomila si si to (sebakriticky) a chces to zmenit. Nie vela ludi to dokaze 👍.