Ako by ste reagovali vy?

5. dec 2022

Chcem postoj nezainteresovanej osoby, ako som ja. Celu situáciu som dnes len zažila a jedna z aktérok sa má pýta na názor, ale ja názor popravde ani nemám. Chápem jednu aj druhu stranu, preto má zaujíma ako by reagovala vacsia skupina zien.
Stala sa taká situácia na cvičení s detmi… dnes tam doslo ku “konfliktu” medzi mamickou(mamicka s jedným dietatom vo veku 2 roky, obdobie vzdoru, truc atd) a cvicitelkou (vyštudovana, má xy kurzov na výchovu deti, sama je školitelka na tieto cvicenia, ovláda manipuláciu s babatkami, no proste teóriu sype z rukáva, je vzdelana, akurát že nemá vlastne deti a tým pádom ani vlastne skúsenosti)
O tom, že nemá deti som do dnešného dňa ani len netušila. Furt som ju mala ako vzor matky, vždy usmiatej, postava tip top, pozitívne naladená atd atd… to len na okraj.
Jedna mamina chodi na cvičenie s dcérkou, ked sme mali asi v tristvrtine cvocenia prestávku, detičky sa mohli ísť napit. Spomínaná mamicka zabudla flasu z vodou v aute, proste kameň urazí bol že dieta chcelo vodu z jej fľaše. Nemusím vám vysvetľovať, ako sa niektoré deto v tom celu dokazu zaťať.. po skončení tej krátkej prestávky to dievčatko neprechádzalo a pýtalo vodu, ponúkala som aj našu flasu, aj z pohára ale nepomáhalo. Situácia sa na chvíľu ale ukludnila a pokračovali sme v hre… tesne pred koncom, ked sme malo záverečnú pesničku si dievčatko na vodu spomenulo a začalo plakať.
Cvicitelka povedala mamičke citujem:
“prosím ta Monika, zober si už malu preč, zdá sa mi že jej nejak moc tolerujes a mala je podľa mna veľmi rozmaznaná, ked nevie vydržať chvíľu bez vody buď si ju ukľudní, alebo odídte”
Mamicka na to:
“To si trosku podľa mna prehnala, ty si zabudla ake je to mat dieta v obdobi vzdoru?”
cvicitelka ”ja deti nemám”
Mamicka” nemas? tak ked porodis aspoň jedno, mozme sa baviť o tom koho decko je rozmaznané”
Postavila sa a odišla aj s malou…
Nám sa všetkým otvorili ústa dokorán, jednak z tej situácie a jednak z tej informácie, ze cvicitwlka dieta nemá a naozaj nám niekoľko krat dávala take rady, ze si vlastne dieta nemôžme nechať skákať po hlave atd. Takze z jednej strany chápem mamicku, ako to myslela, Levo niekedy tie rady od cvicitelky (napríklad ak ma dieta amok, rozprávame mu a vysvetľujeme pohľadom do oci, to u môjho syna NIKDY nefungovalo 😁)
z druhej strany chápem aj cvicitelku, lebo reálne ma niečo odštudované a skúsenosti ma, akurta nie s vlastnými.
Mamicka mi napísala súkromu správu, čo sa dialo po odchode a aký mma na to názor, či reagovala zle. Podľa mna nereagovala zle, asi by som povedala to iste. Ktovie. Akurát ona nevie či ma teraz prerušiť cvičenie úplne alebo sa ma ospravedlniť a pokračovať…
Viac hláv, viac rozumu. Raďte

autor
5. dec 2022

Ešte musím dopísať, že dievčatko nepatrí medzi problémové deti, v skupine mame aj omnoho “hlučnejšie” a vzdorovitejsie deti, ktoré podľa mna rušia priebeh cvičení omnoho viac ako tento “fnukot”

janka54321
5. dec 2022

Podľa mňa sa mamička dobre zachovala a čo sa týka cvičiteľky, najľahšie sa vychovávajú cudzie deti ..asi toľko ...keď raz bude mať svoje, tak pochopí a rýchlo si spomenie na dnešnú mamičku...ta mamička sa podľa mňa nemá zaco ospravedlňovať a na jej mieste by som tam prestala chodiť

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblecenie99
5. dec 2022

Ja si zas myslím, že vzhľadom na opis situácie, sa zachovala primerane.

miadi
6. dec 2022

To je za poplatok ? Nech tam kludne chodi dalej a nemusi sa ospravedlnit. Podla mna cvicitelka reagovala drzo prehnane ze ju vyhadzovala. Ved ked je taka študovana mala dietatko ukludnit ona. A zas mama nic Strasne nepovedala ze nema cvicitelka deti je len fakt. Ci je dieta rozmaznane je uz vec nazoru. Ale 2r sa vedia hnevat pre nic to je taky vek.

elbartoslava
6. dec 2022

@bilberryday nevhodne bolo ked oznacila cvicitelka tu malu za rozmaznanu, ked vie ze na tie cvicenia chodieva aj ta mamicka a pravdepodobne aj chcela chodievat, co je na tom ved sama povedala ze deti nema, to nieje urazka,

citat o tom v knizkach je pekne, ale ved ked ma teda take schopnosti mala to malej vysvetlit ona a magicky ju utisit

elanor
6. dec 2022

mat nieco nastudovane z knih, z internetu a "vychovavat" cudzie deti, to vie s prepacenim kazdy deb..
Maminka sa zachovala uplne normalne. Nema sa zaco ospravedlnovat. Prehnala to cvicitelka. Ked je taka mudra z knih, tak jej predsa malo byt jasne, ze aj taketo veci sa stavaju a mohla reagovat uplne inak, hlavne s chladnou hlavou. Bolo to od nej maximalne neslusne a nevhodne.
Navyse ked sama na sebe vlastne ani netusi o com rozprava. Len aby ju to mudrenu raz nedobehlo. Lebo krici hop akosi priskoro.

miadi
6. dec 2022

@bilberryday tak si predstav ze uvaris svoje najoblubenejsie jedlo A Niekto kto studoval teoriu varenia ale v zivote ani caj nezalial ti povie ze si zla kucharka a nemas varenie pod kontrolou. Ta mama cvicitelke nevyhodila na oci ze nema deti ale ze nema osobnu skusenost. A nema pochopenie.

autor
6. dec 2022

@bilberryday podľa mna to beru nevhodne len ženy bez deti… kto nezažije, nepochopí…

miadi
6. dec 2022

@elanor nekric hop kym ti nepreskoči ( radošinci ) 😂

autor
6. dec 2022

@miadi áno je to normálne mesačný kurz, ešte ostavaju 2 cvičenia, ktoré už má zaplatené

miadi
6. dec 2022

Tak potom je to mega drze od slecny vyhadzovat zakaznikov. Ocividne nevie o detoch tolko ako sa snazi posobit.

lintu
6. dec 2022

Obe mohli zareagovať trochu inak. Nevadí, nie vždy to vyjde dokonale. Z jedného konfliktu by som nerobila veľkú vec, viac sa k nemu nevracala a podľa spokojnosti v ostatných dňoch kurz dokončila.

zuzanka.zuzu
6. dec 2022

toto sú tie premotivované lektorky z babybalance? 🙄 lebo ja som tam bola presne 1x hoci som mala zaplatený celý kurz... "mamičky budeme si tykať aby bol osobnejší vzťah medzi nami lebo tu môžeme preberať všetko" 🙈
1)mne nemá čo lektorka tykať a keď už, tak môže navrhnúť, že jej tykať môžeme... toto ja osobne považujem za fail. som ZAKAZNÍČKA a nie kamoška
2)ja som tam prišla CVIČIŤ s dieťaťom a nie rozoberať pos*até plienky či laktačnú krízu

autor
6. dec 2022

@miadi tak ona už je po 40tke myslím cvicitelka, možno preto v nás vzbudzovala, že skúsenosti má aj na svojich detoch.

@bilberryday Inak ta mamicka mi aj to naoisala, že nevie dôvod preco nemá deti, že sa jej to mohlo aj dotknut, preto nevie čo má robiť. Najbližšie cvičenie ke je k týždeň, či jej má zavolať, napisat alebo počkať do budúceho týždňa ale i už neísť vôbec..ja sama neviem čo by som robila fakt

annamarin
6. dec 2022

Nemam síce osobnu skúsenost s deťmi, ale príde mi to drzé, že si mamička platí kurz a cvičiteľka jej povie, ze dieťa je rozmaznane a maju odísť. Nepríde mi fnukot dietata dostatočným dôvodom na urážku a este, ze ju poslala preč.... veď si to platí. Reakcia mamičky mi nepríde až taká hrozna oproti tomuto. Ja by som sa na jej mieste neospravelnovala prvá.

zun
6. dec 2022

Najlepšie to nechať tak. Nerobiť z toho ešte väčšiu vedu ako je

miadi
6. dec 2022

Podla mna uplne zbytocne sa citi zle . Je uplne jedno preco cvicitelka nema deti ci nechcela ci nemohla. Keby bola taka studovana ako sa tvarila tak by tu situaciu vedela inak vyriesit minimalne ignorovat. Alebo sama dieta ukludnit. Ked uz ozvat a ospravedlnit by sa mala ona prva, Ale to ju Asi nenapadne. Mamicka ak tam chce chodit by tam mala v klude ist a dalej to nerozmazavat. A Hlavne si nezabudnut flasku s vodou v aute. Uz len 2x Snad to obe vydrzia. Nema sa ale za co ospravedlnit.

kocurikpupcek
6. dec 2022

Aj ja sa prikláňam k názoru, že keď má dvojročné dietko vzdor, darmo budem vysvetlovať. Hm, možno tak na začiatku, keď "štartuje" , tak je tam nejaké percento,že ho ukecám, opijem rožkom.Ale nie už keď chytí amok.
Ale priznám sa zabolia tie komentáre o "nevychovanosti, rozmaznanosti" od premúdrelých žien. Nám s mužom sa stalo niečo podobné pri nakupovaní. Malý( vtedy prvé dieťa, mal 2 roky)chytil taký amok v predlhom rade pri vykladaní tovaru, malý mal uz toho tak akurát dosť, začal amok typu "rýchlo zaplať a vypadni😁"a jedna mudrlantna staršia pani hlesla,že to decko nemá žiadnu výchovu.
Ja spotená, rýchlo zaplatiť a utekať.Potom neskôr ma napadlo, že čo som podľa nej mala s ním spraviť? Zbiť dvojročné dieťa? Či po ňom vrieskať? Keď je unavené a hladné, niet o čom. Proste si myslím,že dvojročné deti majú také obdobie a hotovo. Prípadne sa mamička mala sama zbadať, vziať malú na chvílku preč. Nie čakať až kým to takto vyeskaluje. Ona nervná z decka a cvičiteľka premúdrelá o rozmaznanosti. Nuž by som jej dopriala, byť aspoň týždeň s takým dieťaťom v období vzdoru. Určite by bola tip top a celá cool.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kepassa
6. dec 2022

Skolitelka to ma zaplatene, mala zachovat profesionalitu. Uz ked si v duchu myslela cokolvek mala ostat pritom, ze si iba mysli, rozobrat to potom tak max s muzom (partnerom) doma, tak aby sa to nedostalo do usi Tvojej kamosky.... Akcia vyvola reakciu. Preto reagovala kamoska ako reagovala. Myslim si, ze este zareagovala aj celkom okej, pretoze nervy z malej + nervy z toho co povedala mohli sposobit aj horsie slova...
Osobne, by som uz na ten kurz tie zvysne dva razy nesla...
Je fajn mat nadhlad, no ja sa riadim pocitmi, kde sa necitim fajn tam ak nemusim, nejdem...
A uz ked sme pri ospravedlnovani, kedze je profesionalka a chce mat dobre meno a odporucania navyse (kedze sa to udialo pred viacerymi zenami), tak by ho mala iniciovat ona prva...
Potom by som sa ospravedlnila aj ja jej

marca12
6. dec 2022

Podla mna sa obe zachovali nevhodne a v navale emocii. Cvicitelka si mohla odpustit poznamku o rozmaznanosti a kamoska poznamky o detoch. Ak nema 40 rocna zena deti,tak to musi byt velmi bolestive vypocut si od nasratej mamicky takyto komentar. Oni dve sa nikdy nestretnu,lebo matka nikdy nepochopi pocity zeny bez deti a zena nematka tiez asi nepochopi,ze si podpisala ortiel smrti,ak oznacila dieta za rozmaznane. Matky su velmi citlive na poznamky o svojich detoch,takisto zena,ktora nema deti je citliva na poznamky ohladom toho. Na kurz by som nadalej chodila. Ten konflikt bol klasicky zensky konflikt. Treba to hodit za hlavu a ist dalej,neurazat sa

martina1985ba
6. dec 2022

uz by som tam nesla. dieta by zase ,,vzdorovalo,, kvoli niecomu a ostane dusno, ze co dalej.

arianna25
6. dec 2022

Koľko ľudí toľko názorov. Žiadna z nás nemôže s istotou povedať ako by sa zachovala v takej situácii. Všetko to ovplyvňuje veľa faktorov. Vo vypätej situácii povie človek aj to čo nechce. Nebrala by som to tragicky. Normálne život ide ďalej.

terezka1947
6. dec 2022

No,priznám sa,že ja nechápem mamičky,čo všade chodia ako menšie potraviny. Voda,čaj,jogurt,chrumky...dieťa nedokáže byť chvíľu bez jedla. A to aj staršie deti. V škole počas hodiny fľaša na lavici,v kostole detto.
Aj tu cvičiteľka nechápem...lebo ako človek poskytujúci služby,za kt.si niekto zaplatí,sa takto správať nemôže.
Na druhej strane však nepoznám dôvod,prečo sa to dieťa dožadovalo vody,možno ozaj bolo smädne po cvičení. A nepoznám dôvod,prečo cvičiteľka bola taká rázna.
Čiže ťažko jednu z nich odsúdiť.
Asi by som normálne prišla na ďalšie hodiny,s fľašou a neriešila,čo sa stalo. Prip.pokial to okolností dovolia,ospravedlnila sa sama za veru,nemáš deti,nevieš.
Lebo de facto sa obe strany zachovali trošku netaktne.

panelacikova
6. dec 2022

dieťa, ktoré je naozaj, ale naozaj smädné, sa napije aj z fľaše matky. cvičiteľka ju zrejme vyzvala, aby dieťa nerozrevalo postupne celý kolektív detí svojím chovaním. tú rozmaznanú si mohla odpustiť, stačilo ju požiadať, či by nemohli o pár minút skôr skončiť, že keď sa dožaduje tej fľaše, nech idú dnes skôr, aby sa mohla čím skôr napiť. matka si mohla odpustiť ten výlev o tom, že samotná cvičiteľka nemá deti. chápem - akcia/reakcia. ale i tak. ani mnohí psychológovia nemajú prežité to, o čom sami radia, lebo to študovali... toľko k príspevkom, ktoré pritakávajú matke a odsudzujú cvičiteľku, lebo sama to nezažila.....
jednoducho situácia nezvládnutá na oboch stranách. cvičiteľka je zrejme mladá a nevie voliť slová. vzápätí reagovala rovnako nevhodne aj matka.
ako ďalej? ak sa cvičiteľky dotklo, že jej matka vytkla, že nemá deti, nech za ňou tá matka zájde a povie jej, že ju to síce mrzí, ako sa vyjadrila o nej, ale tiež sa jej dotklo, že nazvala jej dieťa rozmaznaným, pričom to tak nie je (podľa tvojich slov).
ak sa cvičiteľka neurazila, tak nech chodia normálne na tie cvičenia ďalej, ak ich to baví, možno urobí prvý krok práve cvičiteľka. asi by som to nehrotila tým, že už absolútne neprídem, hoci tú matku chápem, že sa jej dotklo, že niekto takýmto spôsobom "siahol" na jej dieťa...

cherrystone
6. dec 2022

tazko radit, kazda mohla vyriesit situaciu inak. napriklad dietatu ponuknut svoju vodu s tym, ze bud si da moju alebo je bez, a ked bude vrzgat ideme prec. a ked zacne vrzgat zopakujem ponuku, neprestava, odchadzam a situacia sa ani nevyhroti a ani nebude obtazovat ostatnych. na druhej strane lektorka max neprofesionalna. povedat takto pred vsetkymi niekomu, ze ma rozmaznane dieta je nevhodne a cez ciaru aj keby take naozaj bolo. taktiez nasledna reakcia mamicky bola predvidatelna (aj ked tiez netaktna). myslim, ze su aj horsie prípady spravania deti a mamiciek, ktore musi ako lektorka vediet zvladnut a vyriesit. za mna uz by som tam viac nesla.

deginko
6. dec 2022

Som na strane mamičky.Cvicitelka sa urobila mimoriadne dôležitá,a absolútne nevhodné okomentovala situáciu,o ktorej s prepáčením hovno vie.Ldbo stačilo povedať ukľudní si ju,alebo nás prosím neruste...nič viac nič menej a bolo by to ok...ona sa len potrebovala urobiť múdra,ale zjavne vôbec nie je,keď to povedala mamičke.A mamička len vrátila spätnú väzbu,tým istým spôsobom.Takze ja som na strane matky a už by som tam viackrát nešla

jesenzima
6. dec 2022

Podľa mňa reagovali neprimerane obe .. cvičiteľka je "profesionálka", mama mohla reagovať inak, menej "dôležito" ...
Moje deti keď na skupinovej aktivite vrieskali, sama som ich vzala bokom, aby nevyrusovali ...

janagem
6. dec 2022

Podla názorov niektorých, lekári nemajú čo operovať, lebo nezažili aké to je byť na stole.

Zachovali sa obe zle. Mamička mohlo situáciu riešiť aj sama, keďže jej dieťa tam nebolo samé. Cvičiteľka mohla povedať len polovicu svojej poznámky.