Ako by ste reagovali vy?

19. sep 2022

Ahojte dievčatá, chcem sa s vami podeliť o dnešný nepríjemný zážitok z obchodu. Bola som s malou dcérkou po syna v školke a šli sme ešte do obchodu. Nedávno sme sa tu prisťahovali takze sme v tom obchode vôli prvýkrát kým sem čakali na nakrájané šunky obzerali som sa ponobchode kde majú kavu z ničoho nič mi pi mne začal kričať klasicky predobchodovy stangast, že čo si dovoľujem sa na neho pozerať. Ja som len odvrátila zrak a čakala som ďalej ob prišiel ku mne a k deťom a že nech ho neserem a u normálne sa aj mna zahnal. Ja som nevedela čo mám robiť stala som tam ako obarena. Jedna predavačka ho okrikla nech sa spamätá. Cela som sa rozkladala šla som zaplatiť nákup a ani neviem ako som odsoferovala auto s detmi domov ešte doma som sa klepala. Keď prišiel manžel s prace chcel ist pred ten obchod mu niečo povedať ale zakázala som mi to. Nechcem mat problémy kvôli nejakému blbcovi.Syn bol z toho mimo ešte doma povedal, že tak už nikdy na nákup nepôjdeme ja s ním súhlasím. Akoby ste reagovali na mojom mieste vy?

anjelicek26
19. sep 2022

Podla mna si mala normalne muzovi povedat, nech mu to ide vysvetlit, akym sposobom sa chova k zene s dietatom... uplne vazne... dnes si to ty, dalsi den ina, ked nebude mat ten chlap stanovene niekym silnejsim hranice...

ullala
19. sep 2022

A vies co uz len kvoli tym detom a stresom, co im sposobil, by som manzelovi nezakazovala mu ist nieco povedat, pokial si si teda ista, ze manzel zostane iba pri tom "rozpravani".

cocolino234
19. sep 2022

@autorka aj mne sa stalo podobné, ja som bola na mieste dieťaťa. S babkou sme boli v obchode akurát cez vianočné obdobie, mala som asi 11 rokov a sestra 9, ukázala som jej čapicu santa clausa s tvárou z papiera "aha, santa claus" a nejaký starý chrapúň sa po nás rozbehol, že si z neho robíme pi*u lebo má bradu, pritom sme toho chlapa ani nevideli, reálne to nebolo smerované na neho. Babka pribehla postavila sa pred neho a začala na neho zvyšovať hlas, aby sa spakoval, že nebude po jej deťoch vrieskať. Stíchol a odišiel. Ale ja popravde stále neviem ako by som reagovala ja a ani to, aká reakcia je správna. Babka reagovala v šoku rovnako ako ty, len ty si zamrzla a v oboch prípadoch to mohlo skončiť horšie, teba mohol reálne napadnúť a mojej babke mohol ublížiť lebo sa mu postavila.

Ja by som chlapa neposlala, pretože debilko pri sebe môže mať nožík (zažila som to za bieleho svetla o 12 na obed) a môže to dopadnúť zle. Toto je pre teba podľa mňa veľký výstražný trojuholník a dôvod zakúpiť si poriadny kasér. Po tom, čo na mňa chlap vytiahol nožík, tak bez kaséra nechodím nikam. Políciu volať môžeš ale keď sa po tebe rozbehne, tak mobil ani nestihneš odomknúť. Podľa mňa by kasér mala byť samozrejmosť a už dupľom ak idem niekam s deťmi. Drvivá väčšina ľudí to ale nemá po ruke.

solange7
19. sep 2022

Evidentne to bola nejaka prepita socka, mozno s psychickym problemom. Takto to treba vysvetlit aj detom. Samozrejme zjednodusene a nie tak ostro ako som napisala ja v prvej vete.
A ty si to tak tiez neber, nikdy si v meste nevidela po sebe ziapat dementov? Padla si mu do rany. Keby tam stal niekto iny, tak by ziapal po nom.

babovka2321
19. sep 2022

Reagovala by som rovnako, ako ty. Nikdy nevies, co by toho psychopata napadlo, ak by si sa ozvala. A muza by som za nim neposielala tiez. Zeby mi muza zapichol nejaky nevyrovnany agresor, nestoji mi to za to, s takym clovekom sa rozumne nedohovoris. Nech ho riesi radsej policia.

ckocka
19. sep 2022

Toto sa ti može prihodiť kdekolvek, nielen v tom obchode. Zásada je rovnaká ako keď ťa napadne zviera, neodpovedať, nepozerať do očí, pomaly odísť. Často majú psychické problémy, niečo takému vysvetlovať je dosť zbytočné. Ak je to vážne volať políciu.

hilda08
19. sep 2022

Ja by som nikdy za ním muža neposlala, nevies co to je zač, nestojí ti za to aby ublížil mužovi, aj keby ste mu desiati dohovárali absolutne nic to nezmení, nemala si co ine urobit…len to vysvetli detom tak, ze to bol proste chorý chlap, opitý a pod., aj na take sa musia pripraviť

veroniq85
19. sep 2022

Ak je to nejaka prepita socka tak jemu nedohovori nikto ani ty, muz ci predavacka. Najlepsie takych ignorovat a drzat sa od nich co najdalej. Hlavne neohrozovat seba. Ked uz treba tak riesit s policiou.

luccija
19. sep 2022

Chodievaj do obchodu inam aj taki su ludia.Neznasam tych asocialov pred obchodom a muza tam neposielaj...

autor
19. sep 2022

Ja by som manželovi nikdy nedovolila tam ísť. Mohlo by sa mu niečo stať a kvôli takému človeku to vážne nebudem riskovať. Ja som sa najviac zľakla kvôli deťom malú som mal na rukách ma 11 mesiacov a syn ma 5 rokov ten mi hneď dal ruku chudáčik alo sa zľakol. Boli sme v tom obchode poslednýkrát teda aj prvý. Viac tam nepôjdem.

barborachors
19. sep 2022

volala by som policiu a natocila by som si agresora na telefon. Pripadne vytiahla z kabelky kaser. Už som v takých situaciach bola, takže viem, co robiť. Mrzi ma, ze si to zazila a ze boli pri tom deti.

xena0
19. sep 2022

Uff....tak toto je sila, z toho by som bola teda tiež aj ja úplne vykoľajena, človek aby mal obavy ísť do obchodu keď tam také indivíduá môže stretnúť

kitycat
19. sep 2022

Nejaka prepita socka, co ani nevie na koho krici. Predavacka ho okrikla.. Je mi jasne, ze si v soku nevedela reagovat.

Nabuduce budes mudrejsia... Obranis sa aj ty, povies nech da pokoj, ze ty si kupujes sunku a nezaujima ta, co on si robi.

Obchod aj predavacky za to nemozu, tiez by boli rady, aby im tam nepostaval. Ak si s obchodom spokojna, nezanevri nan

bloger
19. sep 2022

Asi to bol nejaký psychicky chorý človek. Zlatá predavačka, že sa ťa zastala. Chápem, že si musela mať veľký strach. Je mi to veľmi ľúto.

majlo1234
19. sep 2022

Zachovala si sa dobre, netreba zbytocne eskalovat situaciu, pokial sa nic nedeje. Neboj, som si stopercentne ista, ze deti by si si obranila, ak by sa nieco zomlelo, tiez sa mi stalo, ze sfetovany chalan dobehol strkat do mna, ze co na neho pozeram. Poslala som ho do riti, ze ma nezaujima vobec. Ten kaser je dobry napad, ak mas strach

dagmarovita
19. sep 2022

Neviem ako by som sa zaxchovala. Volala by som policiu. Z len za to ze to spravil pred detmi. Tiez by som si zistila od predavacky kto to je. Nech vies s kym si mala do cinenia. To nieze asociál, ale kriminálnik. Raz v Nemecku v obchode zacal starý Nemec kricat na zenu s muzom bola a deťmi a ze nech idú domov, buchol do nej vozíkom. Ja som tam spravila taký krik aj na predavacku co bola ticho, a na neho aj im co nevola policiu, zavolali a aj prisli. Stary utekal uz ked sme volali. Samozrejme ze k moslimkam by si to nedovolil, toto boli Poliaci. Treba to oznamit, ked aj dodatocne, aby sa o tom vedelo, tito ludia si budu dovolovat ale len k slabsim..oni to robia viacerym ludom,nech to policajti vedia, ak sa nazbiera na neho viac informacii..