ahojte máte niekto skúsenost,s tým ked som si cez inter.bazár bazos.sk kupovala telefonik nokia,ale ako som rozbalila balícek tak tam bola iná krabica a v nej nic len papiere,tak mi známa poradila aby som podala trestne oznámenenie o priestupku,na dotycného pána.ale nic mi tam nepovedali.
máte s tým niektorá skúsenost?ako bude polícia postupovat,je možnost že budem mateste svoje peniaze slo o 180€.
dakujem
§ 214 ods. 1 Trestneho zakona:
Prokurátor alebo policajt postúpi vec inému orgánu, ak výsledky vyšetrovania alebo skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale ide o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom alebo iným správnym deliktom alebo by mohol byť prejednaný v disciplinárnom konaní.
tym "inym organom" je v pripade priestupku Obvodny urad, a policia by ta o postupeni veci upovedomila, dorucili by ti uznesenie. ale ake mas sance, neviem, v spravnom konani sa malo vyznam. zrejme budu v spolupraci s policiou hladat pachatela, ale ako dlho to potrva a s akym vysledkom, tazko povedat. mozno to bolo tak, ze ta oklamal predajca telefonu, a mozno ti na poste vykradli balik.. ale dokazovat sa to bude tazko. kde a kedy di otvorila ten balik? a skusila si sa spojit s tym predajcom a riesit to s nim? to vsetko by mohlo mat na vec vplyv..
Ja mám podobnú skúsenosť,. Objednala som si cez internet jeden liek, a keď som otvorila krabicu bol v nej v tube zinok+vitamin. Dobierka bola za 80eur. Hneď som zavolala na našu poštu a vedúca mi povedala, že zdržia peniaze 24 hod, ale musím volať aj policiu. Keďže bývam na dedine policajti z obvodu prišli k nám, ukazala som im mailovu korešpondenciu s dotyčnou ženou aj otvorený balíček. Pofotili všetko. O niekoľko dni mi prišiel list z policie, že prípad bol postupený policii v Bratislave-Vrakuni, pretože tam dotyčná osoba má adresu pobytu. O mesiac m i prišlo vyrozumenie z policie-Vrakuňa, že policajti pátrali po tejto osobe, ale na tej adrese v tomto dome takú osobu nikto nepozná a že s takýmto menom osoba ani neexistuje a že oni s tým končia ale odporúčajú policii našej sa obrátiť na oddelenie Bratislava-Petržalka, pretože pošta je iný obvod, a oni nemôžu pátrať v inom obvode. Takže takto to je s našou policiou. Logika podľa mňa je ako povedala vedúca pošty: Idem na poštu kde majú peniaze ísť a počkám si kto príde peniaze prevziať, alebo doručovateľ by mal písať doklad totožnosti, kto peniaze prevzal. Jednoducho jednám s poštou, kde dotyčná osoba má prísť pre peniaze za dobierku. Potom zase o mesiac prišiel list z nášho oddelenia, že ešte dva roky budú pátrať po dotyčnej osobe a potom pátranie skončí. Takže takto je to s našou policiou....nemám slov....
@jazminn dakujem,no ja som otvorila balícek na poste,hned som sla na políciu,vytlacila emalovu komunikáciu,,oni zistili adresu podla císla uctu,ale tá vobec nebola zhodná zo sekom ktorý mi na poste dali k dispozícií,myslím s adresátom,lebo pri dobierke sa to vymienaa odosielatel som bola ja,takže ucet je vedený uplne na iné meno ako adresa a meno,dotycného,este i mesto je iné...takže no ja neviem,ako to budu riesit,na papieri ktorýsom podala o priestupku som uviedla meno toho pána,adresu zo seku,a policajt,potom len rukou napísal dole c.uctu a meno majitela uctu ulne iné.takže preto je to trosku zamotané. 😖
@andrea487 ked sa posiela balik, musia ho prevazit a zapisat, kolko vazi. kedze tebe prisla prazdna krabica, musi byt ovela lahsia ako telefon. to by mohol byt dobry dokaz, ze ti neposlal, co mal. A ty si si nevsimla hned ako si prevzala balik, ze je nejaky lahky?? No jednoducho urcite ked sa posiela balik sa musi odvazit a podla toho je aj cena. Vsetko sa pise 😉
@s.i.m.k.a1
prisla mi krabica od nokie 6300,papiere k nej,ako návody...ten kartonik v ktorom by vsetko malo byt,zabalené ale telefon tam nebol žiaden.
a objednávala som si nokiu n 97minia dostala som toto. ☹
takže ono to bolo posielane ako list do 2kg,a telefon zasa váži niekolko gramov,takže pochybujem,že takto by sa nato dalo príst,a obstálo by to ako nejaký fakt.
@andrea487 treba to skusit. aj vascie listy sa musia vazit, studujem 4.ty rocnik odbor Postovy manipulant tak sa trosku vyznam. za skusenie nic nedas, mozno vymahat naspat peniaze?? neviem, skus poskusat lebo to je strasne vela penazi a ja by som to asi nenechala len tak...
Ahojte, chcela by som opýtať, či máte niekto podobnú skúsenoť, ak ano, ako postupovať. Cez bazos.sk som si dala inzerát, že zháňam knihy. Ozval sa mi istý pán, že knihy má a ak mu pošlem peniaze na účet, knihy mi pošle, samozrejme nie ú ani knihy, ani peniaze. Mám len internetovú poštu s dotyčným, číslo účtu a cez internetbanking som si zistila, že meno muža je Patrik Kováč. Nič viac nemám. Informovala som banku, že prišlo k omylu, a oni mi odporučili ísť k nim na pobočku, ale jediné, čo sa dá je: že mu pošlú žiadosť o vrátenie penazí, s ktorou on nemusí súhlasiť. Myslíte, že na polícií by mi pomohli, alebo by som len zabila čas?? Ďakujem baby, nejde síce o veľa penazí, ale o tie nervy, že sa to proste stáva, akoby to bolo samozrejmé. Ďakujem. Ľubica
Ak si ten balík nerozbalila priamo na pošte pred pracovníčkou pošty, nemáš šancu dokázať, že ti poslali len prázdnu krabicu. Ale na tvojom mieste by som aj tak podala oznámenie o priestupku na najbližšom útvare PZ - možno je vás takých viac, alebo bude.
Tie peniaze už pravdepodobne neuvidíš, ale aspoň si sa poučila do budúcna. Ľudia sú, bohužiaľ, rôzni. 😖