Ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze a ich polovičky nič okrem chválenia sa nerobia?

22. feb 2022

Dobrý deň. Premyslam nad životom a ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze(nič nerobia ich polovičky) a práve tie ich polovičky sa chvália ako sa dobre majú, len sa pred kazdou návštevou chvália a chvalia kam idu, kde boli, čo nové drahé kúpili atd. Nepohnu doma ani prstom. Často pri stretnutí sa smejú stále, vkuse úsmev na tvári ako im je dobre. Čo myslite ako takí ľudia dopadnú? Ja neviem či ja som úplne mimo alebo nerozmýšľam ale akosi neviem pochopiť a neviem prijať tu nespravodlivosť :( sú zdraví ľudia ktorí môžu chodiť do prace a nechodia a potom sú chorí ľudia, ktorí majú bolesti a vlastne, sú spokojní že žijú. 😢 mne srdce trhá, keď sa stretnem s kamarátkou, ktorej mamka je chorá. Ledva žije ale keď sa stretneme s inou kamarátkou, ktorá sa ma dobre, ako keby si kamoska neuvedomovala čo ma a čo nemá povedať pred nami. Sú iste veci, na ktore si treba davat pozor čo pred kým hovoríme lebo toho druhého môžeme silno zraniť :(
Prepáčte za výlev

elizabet173
22. feb 2022

nezaoberám sa tým, čo nemôžem nijako ovplyvniť, zmeniť. Na čo aj? A nemám vo svojom okolí ženy, ktoré sa chvália tým, ako dobre sa majú bez toho, že by sa o to nejakým spôsobom pričinili, Obklopujem sa ľuďmi ambicióznymi, ktorí mali chuť niečo v živote dokázať a peniaze neboli prvoradou motiváciou.

emm_i
22. feb 2022

Možno to, čo napíšem, bude trošku od veci, ale všimla som si jednu vec (apsoň v mojom živote):
Som veľmi rada a vďačná za moje kamarátky z detstva, SŠ, VŠ... lebo som si všimla, že sú to kamošky, ktoré sa nevystatujú peniazmi, nepotrebujú sa chváliť, sú ambiciózne aj rodinne založené, ale sú to moja krvná skupina 🙂
Čo som si všimla, typ ľudí, ktorí sa chvália, ohovárajú, vystatujú peniazmi a pod., som väčšinou natrafila v pracovnom živote (napr. ako brigádnik), kde som to nevedela zniesť, a niekedy nad tým vlastne premýšľam, že prečo aj tu na MK množstvo žien nemá buď žiadne kamošky alebo ma takéto typy za kamošky... 🙂

hanata
22. feb 2022

Ja sa tiez chvalim niecim, co ma potesi. Kamaratkam, aby sa ony so mnou potesili. Nie preto, aby som sa vystatovala. A mam aj kamosky, ktore nemali to stastie, aby sa im narodili zdrave deticky. Stastie mi dopraju. Ja tiez rada citam pozitivne veci, ked sa nejakej kamaratke nieco podari, ked nieco dosiahne, vyhra peniaze, nieco pekne a drahe si kupi, ked sa pochvali darcekom (malym, milym) od manzela. Mozno ani nie je problem v tom, co tie zeny hovoria, ale ako to ty vnimas. Po tvojich komentoch mam pocit, ze stretnutie s tebou asi nie je moc prijemne, pride mi to ako keby si nikomu nic nedopriala, lebo si podla teba nezasluzia. Skus popracovat na sebavedomi. To, ze nejaka baba ma chore deti, neznamena, ze sa jej kamaratka nemoze tesit z peknej a drahej dovolenky.

autor
22. feb 2022

Baby, Dakujem, že ste reagovali. V rodine mame tiež jednu ženu, ktorá dlhodobo nechodí do prace, stará sa o domacnost(nestará sa moc) pretože muž na ňu už asi 30x vybehol, že to ona mala vychovať deti kým on pracoval po-pia 14 hodín denne. A ona to jednoducho stále prepocuje alebo sa usmeje a hotovo 🤦‍♀️ Nemá prácu, nestretáva sa s nikým no chváli sa zakaždým keď sa stretneme aká je šťastná, že stále doma niečo prerábajú. Stále niekam chodia a blabla. No stretnutie s ňou nie je vôbec príjemne.

jaroe
22. feb 2022

Ja nerozumiem,co ti vadí. Zdraví ľudia, ktorí nemusia chodiť do práce, lebo ich partner zarobí dosť, majú nejako zle dopadnúť aby bol svet spravodlivý? Ja neviem, tiež som nemusela hneď po materskej utekať do práce, mám sa teraz hanbiť alebo niekomu ospravedlňovať?

danica2711
22. feb 2022

je mi to jedno, s takouto kategóriou ľudí sa snažím nestretávať, nekopeme tú istú ligu. Neh si robia so svojím životom, čo chcú, pokiaľ tým neovplyvňujú môj živvot, ktorý je úplne iný

autor
22. feb 2022

@hanata no práveže to je super, ja sa tiež teším z druhých. Ale jednoducho sú ženy, ktoré NIČ Nerobia len jednoducho sa stále chvalia, pri každom stretnutí. To mi už príde trochu cez.

autor
22. feb 2022

@jaroe mne vadi len to chvalenkanie sa za všetko, kde boli, koľko ich to stalo, kam znova idu, čo majú nové atd atd. Keď sa stretneme tak prvých 40minut počúvame, čo majú nové a vlastne sama chvála. Samochvála. Je iné keď máš deti malé a nechvális sa tým ako posadnutá. Chápeš?

diewcatqoo
22. feb 2022

Ja mam skusenost, ze vela ludi sa ani nechvali, len ak sa ich niekto pyta napr. co maju nove, tak odpovedia, ze dietatu sa dari v skole, sporte, idu na dovolenku, tak sa tesia a pod.. a ak si to ta druha strana nemoze dovolit, pripadne cakala, ze sa bude opytany stazovat, hned berie takuto odpoved ako chvalenkarstvo. Stalo sa mi to x krat.
Nie som clovek, ktory sa stazuje ludom na pockanie. Kazdy ma svoje problemy, tak ich nechcem zatazovat este aj mojimi. Radsej poviem nieco o tom, co mi robi radost. Bohuzial, druha strana to berie casto ako chvalenkarstvo, pretoze na slovensku je zauzivane predbiehat sa v tom, kto sa ma horsie. Preto radsej vzdy rec otocim na pocasie. 🤷‍♀️

emm_i
22. feb 2022

Ešte ti poviem jednu skúsenosť, poznala som jednu babu, ktorá sa dala dokopy s mojím kamarátom. Úplne ho odstrihla od partie, od jeho kamarátov (mužov) a stále, keď som k nej aj prišla, sa len sťažovala, ako má toho veľa, ako ona nemôže nikam ísť, lebo ona musi každý deň UPRATOVAŤ. Podotýkam, nepracovala. Už nie sme veľmi v kontakte, odcudzili sme sa, lebo hoci som ju viackrát volala von, na nejaké cvičenie, hobby, prejsť sa (aby nemusela nič minúť, prípadne som ju aj pozvala), tak nič... Je mi ľúto toho nášho kamaráta, on sa priklonil k nej a proste, ona ho stále separovala... :/

loginexistuje
22. feb 2022

za mna radsej nech sa chvali akoby sa mala stale stazovat a mat negativny pohlad na svet a len zavidiet a tak

autor
22. feb 2022

@diewcatqoo no ja sa teším keď sa niekto ma dobre, teším sa, keď druhý dosiahne to, za čím si tvrdo ide. Ale jednoducho keď človek nič nedosiahne a chváli sa všetkým 🤦‍♀️ Mi to nepríde normálne

autor
22. feb 2022

@loginexistuje je iné pochváliť sa raz za čas a iné zakaždým sa vychvaľovať.

liljana
22. feb 2022

Ze o 10 rokov tu budu vyplakavat, ze za valanie tej svojej onej nic nedostali.

7lenka11
22. feb 2022

Pre mna osobne je to plytky zivot a nikdy by som nechcela byt zena, ktora je vydrziavana muzom a zavisla od jeho penazi. Citila by som sa strasne zbytocne a neuzitocne. Nehovoriac o tom, ze za mnohymi tymito usmevmi sa v skutocnosti ukryva vela trapenia a smutku..

autor
22. feb 2022

@7lenka11 ako sa môže trápiť, keď ma pri ňom všetko? Jednoducho nič nerobí. Len sa usmieva, chváli a dookola vraví, čo ma nové atd

loginexistuje
22. feb 2022

a ako ty vies ze nic nerobi ? ved ak ma domacnost deti muza tak istotne toho doma robi dost nechces sa radsej pozriet za vlastny prah ? ty co robis ?
a ak nechces to pocuvat tak sa nestretavajte

scila
22. feb 2022

Ja vo svojom okolí nikoho takého nemám ani som nikdy nemala. A ak by som na niekoho takého natrafila, tak by sa v mojom okolí dlho nezdržal 😁

elizabet173
22. feb 2022

musíš sa s nimi stretávať? Veď ich vyhoď zo svojho života, keď ťa potom zožiera závisť. S takými povrchnými ľuďmi sa nestretávam

autor
22. feb 2022

@loginexistuje no veď zvažujem, že nebudem. No často počúvam, že doma nenavarí, že deti rozváza do a zo školy jej muž a ona je doma 🤦‍♀️🤷‍♀️

autor
22. feb 2022

@elizabet173 mna nezoziera nenávisť. Pracujem, našťastie som typ človeka, ktorý miluje prácu.

nikolka1986
22. feb 2022

Ak je to niekto hlúpy, tak hľadám skôr príčinu v sebe, že prečo sa niekto hlúpy ma dobre a ja sa tak nemám, že by som na sebe mala viac makať. 😀

autor
22. feb 2022

@nikolka1986 🤣🤦‍♀️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
22. feb 2022

prepáč, vyznieva to tak, že závidíš. Prečo sa s takými ľuďmi stretávaš? Tvoj život nijako neobohacujú.

loginexistuje
22. feb 2022

praca nie je vsetko a rodina je milion krat dolezitejsia ako praca

a teda kazda matka od rodiny vie co starostlivost o domacnost a deti obnasa ak ich mas tak to vies tiez velmi dobre

loginexistuje
22. feb 2022

a to ti pisem ja workoholik 😂

autor
22. feb 2022

@elizabet173 som šťastná, že pracujem a že som medzi ľuďmi 🙂
@loginexistuje mám detičky

marca12
22. feb 2022

To je uhol pohladu. Kamoska s chorou mamou si musi uvedomit,ze za to,ze ona to ma tazke,nebudu teraz vsetci ludia chodit po spickach a vazit kazde slovo a citit sa hlupo,za to,ze oni sa maju dobre a ona zle. Volakedy som sa aj ja hnevala na ludi,ktori sa mali dobre,vadil mi kazdy stastny,vysmiaty clovek a my sme chodili len po onkologii,nemali sme ziadny vylet,jedine vylety po nemocniciach. Nastastie som sa spamatala a pochopila,ze sa nemozem hnevat na stastie inych. Neviem,ci ma spravne chapes,neviem to dobre vysvetlit.

autor
22. feb 2022

@marca12 chápem ale tu nejde podľa mna o šťastie. Ja som rada a teším sa, keď sa ma niekto dobre. Mna skôr hnevá ta ich sprostosť, ako sa môžu zakaždým chváliť. Keď volajú chvalia sa, keď sa stretneme chvalia sa. Keď sa bavíme so švagrom tak povie, že s nimi bol a zas sa len chválili