Ako balíte veci na poštu?

sisuliik
4. okt 2022

Prevažne sa pýtam asi mamičiek, ktoré posielajú malé veci poštou. Veľa krát sa mi stalo, že mi došiel balík v takej čiernej fólii oblepený lepiacou páskou.
Čo je to za fóliu? Ale resp. ako balíte veci ktore predávate doma? Lebo obálky su nákladnejšie ako samotná vec. 😅
Ďakujem ☺️😊

a_alexandra_a
4. okt 2022

Ja si odkladám obaly z balíkov ktoré mi prišli, pretočím na opačnú stranu (zväčša čierna) a poriadne zabalím

kiwi3
4. okt 2022

ta cierna folia je obvykle smetny sacok. ja vacsinou balim do toho, co mi predtym prislo z roznych zasielkovych obchodov alebo cistych nepriehladnych sackov, krabic, vzdy sa nieco najde, netreba nic kupovat.

nikol789
4. okt 2022

@sisuliik ja si kupujem take kuriérske “obálky” na poste take čierne stoja od 30centov do 1,2 tuším

simca06022011
4. okt 2022

kupujem si tie plastove obalky, vo zvyhodnenom baleni, vzdy viac velkosti je tam, cely balik, porovnam na nete ceny a vyberiem. Vacsinou mi to vydrzi dlho.. je to lahke, jednoducho sa to bali, za tych par centov to stoji. Inak zvyknu balit do roznych sackov a polepit to lepiacou paskou. Aj recyklovat sa da, len mne toho tolko nechodi, aby som recyklovala 🙂

To cierne co zhanas, je baliaca folia - predava sa to v roliach velkych, vyjde ta rola jedna okolo 6EUR bez dph velkooobchdo, neviem kolko to bezne stoji v papiernictve ale mavaju to (byvaju aj ine farby, rozne hrubky, rozne gramaze, sirky...) Nevyhoda je, ze ked do toho zabalis a potom opaskujes napr. oblecenie, je velke riziko ze sa to poskody pri odbalovani. Nie je to ani ekonomicke, vyslovene to musis lepiacou paskou zabezpecit.

lilope
4. okt 2022

@sisuliik ja som naposledy nič doma nemala, tak som balík zabalila do papierovej tašky, ktorú som dostala pri kúpe oblečenia. Tú som v spojoch rozlepila, otočila naruby a balíček zabalila do toho papiera. Sáčok alebo fólia je ale tvárnejšia a lepšie na nej drží lepiaca páska, tak ďakujem za tip. 👍

janickacrazy
4. okt 2022

@sisuliik ja niekedy použijem aj igelitku otočenú naruby alebo tiež si odkladám plastové sáčky, v ktorých mi niečo prišlo, proste vždy sa nájde niečo doma, aby som nemusela kupovať, lebo inak sa to ani predávať neoplatí, ked je to nejaká lacnejšia vec

magdalenal
4. okt 2022

@sisuliik ahoj, to co vravis je stretch folia, tiez balim do toho veci. Normalne vo vacsich papiernictvach kupis, je to taky bal ciernej folie, kvalitna, dobra, stoji do 10e a mam ju aj na cely rok 🙂

natalala
4. okt 2022

@sisuliik ja si odkladam obaly z balickov, kt. chodia mne a potom ich prepouzijem, je to ekologickejsie ako stale novy a novy obalovy material 🤷🏼‍♀️

mandzula
4. okt 2022

To čierne bude strečka, kupujem ju v papiernictve. Inak balim do obratenych igelitiek, papierovych tasiek, co davaju k nakupom, do toho, v com mi pridu veci z e-shopov.

h2o2
4. okt 2022

Aj igelit z plienok je veľmi obľúbený 😁. A tiež odkladam vrecka zo zasielok.

jaond19
4. okt 2022

Balim do igelitov z veci ktore objednavam (about you, bonprix.... obratim ich a mam super material na balenie), ak miniem, potom pripadne obratene igelitky, igelit z balení od plienok, baliaci alebo kanc.papier ako posledna moznost...

142230919213
4. okt 2022

@sisuliik Čierny sáčok na kôš 😅 väčšinou tie väčšie,aby sa mi dali ohnúť na dvakrát a nebolo vidieť čo posielam.tak to oblepim čiernou páskou a tá dá, balik je na svete.

deedol
4. okt 2022

@simca06022011 hodis prosim link na take balenie, kde je viac velkosti? to by sa zislo 🙂

a_alexandra_a
4. okt 2022

@jaond19 kancelársky papier? To myslíte naozaj?

fiafia
4. okt 2022

@sisuliik ja balím do čiernej fólie a kupujem v Merkury Market. Keď sa okruti poriadne,drží dobre aj bez pásky. Vydrží mi aj rok

jane1987
4. okt 2022

@sisuliik igelitove obaly z plienok alebo tak, ako pisu baby, odkladam si obaly zo zasielkovych obchodov. Je to ekologicke a ekonomicke 😁

nikpa
4. okt 2022

@sisuliik pretocim igelitku naruby aby nebolo vidno reklamy a do nej. Oblepim páskou a keď má nad 2kg, previažem aj špagátom. Alebo do nového sakla na odpadky.
Ale radšej používam tu igelitku lebo je biela na opačnej strane a viem na ňu písať perom

heidi4
4. okt 2022

@a_alexandra_a ved aj klasicke obalky su z papiera. Ak je to napr. nieco malinke ako nalepka alebo knizka, preco nie. Pred par rokmi som zrazu vyminala vsetky krabice a obal(k)y, co som mala, tak som zaimprovizovala s cca 6 ks A4 kanc. papiermi (raz mi tak tiez prisla jedna kniha a vobec nebola poskodena) - ja som knihu navyse omotala aj do bublink. folie a potom do tych zlepenych papierov, obalena v tom bola x krat (ako palacinka, nie vovrstvena) a vobec nic sa jej nestalo. Bezne napr. nalepky posielam v klasickych papierovych = POSTOVYCH obalkach, nic sa im nestalo. Ked sme boli deti, vyrabali sme si obalky z papiera, nevidim na tom nic divne.
Ale balit do papiera (+ bublinky) je naozaj naozaj uplne krajna moznost, teraz mam velky prebytok kadejakych krabiciek a polybagov (plastove velke obalky z bonprixu, about you atd.), takze prioritne balim len tam, snazim sa ich zbavit, no nejak sa zatial moc nedari... 😅
(velke hrube sacky na smeti a hrube igelitky z lidla / billy su tiez fajn moznost, ale zatial som ich este nikdy nevyuzila na tento ucel)
Pocas prveho roka bazarovania som kupovala specialne bublinkove obalky rozneho formatu, no autorka ma pravdu, niekedy ich hodnota prevysovala hodnotu tovaru, tak som zacala velmi kreativne improvizovat tiez... :D Som rada, ze nie som sama. 🙂 Presne, je to aj ekologicke aj ekonomicke. 🙂 Rada davam veciam druhu, tretiu, x-tu sancu. 🙂

jaond19
4. okt 2022

@a_alexandra_a prave taky isiel na poštu, olepeny riadne páskou. Nejake pripomienky? Papierove obalky su to isté.

heidi4
4. okt 2022

A este dodam, ze samozrejme volba obalu zavisi od povahy materialu tovaru. Samozrejme, sklo alebo hrnceky ci CD/DVD riadne zabalim do bubliniek, tym vypcham aj pevnu krabicu a v nej to poslem (vzdy sa snazim co najbezpecnejsie, neflakam to a neriskujem poskodenie a znehodnotenie danej veci). Ale knihy, casaky, ostatne papierove vyrobky (karty, pohladnice, nalepky, atd.), oblecenie, najma ak sa jedna o 1 ks, podla mna uplne v pohode preziju v papieri (+ teda aj bublinkach, ked mam) - teda zatial vzdy sa tak stalo, klop klop...
A pre mna obalka = papier, len vyrobena strojom vs rukami, to je asi jediny rozdiel...

a_alexandra_a
4. okt 2022

Ja nemám dobré skúsenosti ani s papierovými taškami ... raz som si objednala gumáky a pani ich zbalila do papierovej tašky z H&M, neviem čo s tým na pošte robili, ale na každom rohu bola roztrhnutá...

heidi4
4. okt 2022

@a_alexandra_a tak gumaky / topanky si uz priam pytaju pevnu krabicu 🙂 jasne, ze papier to neunesie, neudrzi - a najma NEOCHRANI 🙂 pri topankach celkovo by som naozaj pouzivanie papiera zvazila, ten je skor pre lahsie veci, by som povedala

naty_10
4. okt 2022

@sisuliik ja do vianočného baliaceho papiera ale z opačnej strany,talze ozdobná strana je zvnútra takze zabalím aj väčšiu aj menšiu vec a zvonku je to pekne biele ako balík 👍

swwan
4. okt 2022

@sisuliik čierna fólia je obyčajná strečka,ktorú kúpiš v papierníctve. Super sa s ňou balí,drží pekne pokope. Predávajú ju vo veľkých valcoch,asi 2 kg má,takže vydrží veľmi dlho🙂

swwan
4. okt 2022