Je na svete mnoho konšpiračných teórií. Je nejaká, ktorej veríte?
Tak až ďaleko moje vedomosti nesiahajú ale občas na Facebooku zahliadnem nejaké tie videá o plochej Zemi a to mi príde vtipné. Ale zasa ja som povaha taká, že nech si každý verí tomu, čo chce...
žiadna, nie som idiot, používam vlastný rozum
Tak tazko tu niekto odpovie, lebo akonahle niekto niecomu veri, nepovazuje to za konspiracnu teoriu, ale za pravdu.
Žiadnej
Aj Boh je pre niekoho konšpirácia, pre mňa napr Nie
Že očkovanie môže (nemusí) spôsobiť autizmus.
Ja má takú vlastnú - školský systém v SR je výslovne a vedome nastavený, aby produkoval ludí bez kritického myslenia, schopnosti logicky mysliet a hlavne byt závislivými na štáte a vodcoch, aby určitý ludia boli pri moci, napr. fico a jemu podobní.
Mať v štáte šikovných, múdrych, kriticky mysliacich ludí je doslova neziadúce.
Ja im neverím, ale zo zvedavosti si prečítam, ako napr ze Diana aj Jackson žijú a je ich kopec nie len ze Zem je plocha 😄
@foxanda Hej to je moja oblubena. Nemyslim, ze by som jej verila, ale ze o tom niekto je tom tak hlboko presvedceny.
@ptvw aj že putin ma dvojnikov a zastupujú ho 😶
@gastanka32 Áno, to fascinuje aj mňa. Ale mňa celkovo baví sledovať dokumenty o sektách, kde to už je čisto o vymytí mozgu.
Ja rešpektujem konšpiračné teórie ako názor jednotlivcov či skupín, ale nestotožňujem sa s nimi slepo alebo vedome. Ale aj o niektorých verejne prezentovaných "pravdách" mám pochybnosti. Už sme v minulosti zažili mnoho prezentovaných overených faktov, ktoré boli vyvrátené. Vtipné sa mi zdá napríklad to vysvetlenie, že hoax o vysokom podiele železa v špenáte bol spôsobený posunutou desatinou čiarkou pri analýze.
@zmrzlinka2021 Tak ja mám opačnú skúsenosť. Pred rokmi som chcela od žiakov, aby vyjadrili svoje pocity z básne, názory, hľadali paralely s dianím okolo, konfrontovali s vedomosťami z iných predmetov... pretože, podľa mňa, literárne dielo môže u každého vyvolať iné pocity, názory, keďže každý z nás má iné zázemie, vedomosti, životné skúsenosti. Tak mi jedna mamička prišla dať školenie o tom, ako to nemám chcieť, pretože... bla bla, mám im dať hotový návod, čo v tom majú nájsť. No, nezhodli sme sa 😀. A keď som chcela, aby použili na mojich predmetoch vedomosti z iných! To už len bol boj. Veď prečo využiť na dejepise geografiu, a ešte horšie - chémiu, fyziku... rozmýšľanie, skrátka, mnohých bolí. A deti predsa nesmú trpieť!
Že pád dvojičiek a náhoda, že v ňom vtedy neboli žiadni pracovníci z Izraela (ktorých v nej inak bolo habadej), lebo mali naraz všetci dovolenky, nebola náhoda..
Tiež som na pochybách ohľadom dvojičiek. Hlavne to rýchle opravenie pentagonu.
Ja som človek nedôvercivy, konšpiráciam neverím žiadnej, ale pochybujem aj o niektorých pravdach..
Ale baví ma konšpirácia o chemtrails a najmä tá časť, že sa proti tomu dá bojovať pomocou obyčajného octu...stačí ho vyložiť v nádobe na podoblocnicu, či namočiť do octu plachtu a tu vyvesiť von.. čistá absurdita.
Ďalšia obľúbená konšpirácia je tá o zabe na obaloch (rainforrest alliance). milé od tých, čo nám tým chcú uškodiť, že nám aj oznámia, ktorými výrobkami presne.. 😂
@aniele najskor sa jej dieta doma na to spytalo a dostalo ju riadne do uzkych. Lebo sama nad tym takto nikdy nepremyslala a ani sa nechysta zacat.
Alebo sa doma stazovalo, ze to nepochopilo a ani nechce zacat chapat. Tak protektivna mama vyrazila do boja.
Pritom je to skvela vec. Moje dieta chodilo na sutaze v kritickom mysleni.
@zmrzlinka2021 tak tejto verím.
Neverim ziadnej o ktorej som sa kedy dozvedela. Ale rada sm citala Danikena alebo Soucka. Ich "tusenie suvislosti" ma daco do seba. Odporucam zohnat a precitat.
@majlo1234 aj mna toto bavi. Najviac na potesi, ked sa pytam na konkretnosti TOHO tajomstva, tak este som nedostala ziadnu opoved. A mna by fakt zaujimalo kto su ti "mocni", vsak ked odhalili celosvetove sprisahanie musia vediet kto je za nim. Maximalne mi odporucaju necitat Sme a Aktuality, lebo tam klamu.
Ja verím že očkovanie na kovid dodrbalo zdravým ľuďom zdravie.
Môže byť?
@majlo1234 jaaaj, to mi pripomenulo nedávnu tému, kde sa zakladateľka pýtala niečo v zmysle, či veríme, že existujú slobodomurári.
A chlapík (nepamätám si nick), jej odpovedal, že jasné že verí, že minule mu slobodomurári murovali jadro, a potom ešte aj položili iluminátovú podlahu 😆
...ja rada pozeram konspiracne programy, Viasat history, Spektrum, rozne dokumentarne filmy obcas ich davaju na CT2 stv 1 kedysi a v nevhodnom case, Discovery, Nation. geo. a podobne....tam o slobodomuraroch a illuminatoch zaznelo uz kopec ,,konspiracii,, o J.F. K. o mnohych udalostiach ktore ovplyvnili nasu planetu, nas svet...
Pacia sa mi serialy a filmy kde sa kladie mnoho otazok, a kde neponukaju jedinu pravdu,jediny pohlad...kde clovek musi sledovat a rozmyslat...skladat suvislosti...
@aniele
No velke zial ☹
Ono celé to dospievanie, vzdelavanie by malo vychádzať okrem školského systému aj zo strany rodičov, spoločnosti.
Síce žiadnej neverím, ale najvtipnejšia mi príde, že je Zem plochá.