Akého psa kúpiť do bytu?

millie23
29. júl 2020

Dobrý deň mám 15 a máme sa s maminou sťahovať od babky do bytu. Psy ktorých máme tu zostávajú, keďže sú tu zvyknutý. Ale potrebujeme poradiť, mamina chodí do práce a ja teda budem vačšinou sama doma, tak sme sa rozhodli že teda kúpime psa. Problém je v tom že nevieme vybrať plemeno. Chceli by sme nejakého stredne velkého - velkého, strážneho a zároveň vhodného na prechádzky. Za rady vopred ďakujem😘

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
29. júl 2020

Suhlasim s @viestta

ella_price
29. júl 2020

Zbytočne by ste takéhoto psa v byte držali a trápili. Strážny pes je pes aktívny a ten ti nebude len poslušne sedieť v kúte. Doporučujem ten útulok a menšie a pokojné plemeno. Pomôžete psíkovi a ten vám to určite potom oplatí ❤

chellina
29. júl 2020

Útulok 😊

s_a
29. júl 2020

a do školy chodiť nebudeš v septembri? a učiť sa na strednej? mať 7-8 hodín..

karhu
29. júl 2020

doma budes len cez prazdniny, potom co? zatial by som psa nekupovala, to nevypustis na dvor, ked ta prestane bavit, ale ak teda idete do toho, tak urcite psa do 10kg, nejaky maltezak - neplzne to, ma to rado ludi, mali y ste to zvladnut udrzat na voditku a ak ta omzri, tak je to dost popularne plemeno na to aby ste mu rychlo nasli novy domov..
skuste vsak pockat, cez prazdniny si najdes novych kamosov, pes ta bude len obmedzovat..

mogaa
29. júl 2020

@millie23 nie každé plemeno je vhodné do bytu.....strážneho psa určite do bytu nie - to sú uštekané psy a teda susedia by sa vám nepoďakovali.....v panelákoch veľa ľudí chodí peši(nie všetci využívajú výťahy), strážny pes by bol v kuse pri dverách a štekal ktokoľvek prejde po chodbe.....detto veľa plemien potrebuje pohyb, mama bude v práci, ty v škole a pes zavretý v byte......výhoda psa z útulku je že vopred spoznáš jeho povahu(môžeš si ho vziať na "skúšku") ak chcete psa kupovať poraďte sa s veterinárom - aké plemeno je vhodné do bytu(nepotrebuje veľa pohybu a nie je uštekané)

spoony
29. júl 2020

@millie23 my sme v byte mali labradorku. Zobrali sme ju ako malé šteniatko - veľmi dobre sa cvičila, vôbec neštekala a nekňučala. Venčili sme ju ráno a potom keď sme prišlu z práce sme s ňou chodili na prechádzky. Je to pes vhodný aj do bytu. Teraz uz niekoľko rokov bývame v dome, ale stále býva s nami vo vnútry, lebo jej to tak vyhovuje - potrebuje mať o nás prehľad a je kľudná jeď sme v praci tak vegetí a keď prídeme domov tak si užíva hry s deťmi. Už má 13 rokov a vidím na nej že jej tento spôsob vyhovoval. Len pozor pes v byte pĺzne, takže treba denne vysávať alebo zametať. Inak je to pes ktorý je veľmi pripôsobivý a kľudný. Ona pol života prežila v byte a druhú polku v dome (byte s voľným výbehom 😂). Keď príde niekto cudzí vzbudzuje rešpekt a keď treba vie aj zaštekať, ale bezdôvodne nešteká. Ja toto plemeno môžem len odporučiť aj do bytu, ale radšej fenku ako psa - lebo fenky sú kľudnejšie.

s_a
29. júl 2020

@mogaa práveže pri psovi z útulku človek práveže niekedy nevie odhadnúť, aká povaha sa z neho vykľuje a aké traumy kedysi prežil.. my sme zobrali psa z útulku, zlatíčko tam bol, ale radšej nám asi hned nepovedali, že vyrastal 2 roky ako šteniatko na ulici... čo sa na ňom aj odrazilo a kebyže máme deti, tak ho hneď aj vraciame asi späť, kedže nemal problém do nás zavrčať z polospánku, lebo si myslím, že mal proste dáke traumy z prespávania na ulici.. už si to síce k nám nedovolí, ale povahu má stále zvláštnu a je často nervozny zo susedných zvukov, keď je na záhrade..

misulka22
29. júl 2020

My sme v byte mali anglickeho kokra toho som zvladala vencit aj ja od 10 rokov.a potom som mala bulteriera.urcite nie velkeho strazneho psa naco vam je do bytu? Take psy potrebuju priestor,aktivity a stekaju to by boli susedia isto nadseni

epsondell
29. júl 2020

a co tak vzit psov co mate teraz? tiez sme mali psa na dvore a ked sme sa prestahovali do bytu siel s nami. Rychlo si zvykol.

blackcat
29. júl 2020

Nie každý veľký pes je aktívny. Ale treba si uvedomiť, že aj starostlivosť o veľkého psa je finančne náročnejšia. Myslím kvalitné granule, aby ste potom neboli zbytočne často na veterine. V útulku vám poradia ochotne aj to, ktorý veľký pes je kľudný. Nebrala by som šteniatko, lebo tam je náročná výchova, ak sa mu človek často nevenuje (škola, práca) a ostávalo by dlho samé doma. Potrebuje častejšie venčiť. Ak kúpiť, tak v žiadnom prípade od množiteľa. Zbytočne tým podporíte ďaľšie množenie a zdravotný stav je tam veľmi otázny. Kupovala by som len s PP (aj keď na Slovensku stále pretrváva názor, že keď nechcem chodiť na výstavy, nepotrebujem psa s PP), kde máte garanciu zdravotného stavu a ak by náhodou aj niečo so psíkom bolo, chovateľ vám pomôže.

noami12
29. júl 2020

@millie23 veľkého psa do bytu určite nekupujte, ja mam v byte francúzskeho buldocka co je malý bytový pes a je strašne zlý a mam co s nim robiť, aj takýto malý potrebuje chodiť von sa vybujakat ale veľkému psovy to určite stačiť na pol hodinu denne nebude.. A radšej si zoberte nejakého maličkého do bytu z útulku.

darci17
29. júl 2020

@millie23 za mna bedligtonsky teriéra, ani veľký, ani maly. Čo je super, neplzne. Ceny sú ale vysoké, špecifické plemeno, nie všetci sú s ním ok.

zuzanka.zuzu
29. júl 2020

@darci17 v živote som o ňom nepočula, tak som dala do googlu.... ježiši to je škaredý pes ako nepodarený kríženec psa s ovečkou, ale fakt nepodarok. a za toto ešte aj niekto platí "vysoké ceny"? 🙈

diana999
29. júl 2020

Áno určite z útulku 🙏🏽🙏🏽

miskooo1987
29. júl 2020

No strazneho asi nechces... susedia sa ti nepodakuju... ak bude doobeda sketak na vsetko co sa pohne na schodisku :D

Ja mam Rhodezskeho ridgebacka, trosku vacsie, ale nie je problem v byte... hlavne to nesteka prakticky 🙂

mamartinka
29. júl 2020

@spoony presne a vsetko sedi co si popisala.Labik naj,naj plemeno a este do Boxera by som isla.

betulinka1
29. júl 2020

@millie23 ked pojdes za 5 rokov na VS skolu alebo pracovat mimo domu, tak kde das psa? Kto sa bude starat, ked mamina bude v robote do vecera? Pes bude mat 5 rokov a este dalsich 10 rokov bude zit.

medovka14
29. júl 2020

@millie23 ja ti odporúčam pozrieť si jednotlivé plemena, prečítať si o nich, na základe toho vybrať a potom pohľadať chovný stanicu 🙂
My sme nedávno takto hľadali, lebo nám po 15,5 roka umrel psík. Ja som mala požiadavky v podstate len tri: krátka srsť, kľudna povaha a nenáročný na pohyb. Keďže mame dom, vybrali sme nakoniec španielskeho mastina 🙂 už ho mame týždeň doma 🙂

nika82
29. júl 2020

a to ste kupili ci ste sli do najmu ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamartinka
29. júl 2020

@medovka14 prekraaaaaaaaaaaaaasny.

hettinka
29. júl 2020

@millie23 treba kúpiť s preukazom pôvodu, alebo sa spýtať v útulkoch. Oni posúdia vaše podmienky a výberu psa podľa toho, aby bol vhodný. Nevyberajte podľa vzhľadu, ale podľa povahy.
My sme v byte mali Cavaliera, ideálny pes povahovo, nešteká, vydrzi. Len má veľa chlpov a plzne.
Populárne čivavy a yorksirovia často štekajú sko blaznivi. Sú zo aktívne psíky, hoci malé.

lilitela
29. júl 2020

@millie23 Tiez by som pockala, kym sa zabehnete v byte. Lebo treba vencit, narozdiel od domu, kde to nie je nutne. A dalej ratat s tym, kolko rokov pes zije pri idealnom stave. Niektore aj 16r.

pupi14
29. júl 2020

už aj by som nekupovala, ešte by som vyčkala, kým sa presťahujete a zvyknete si ale najlepšie bude fakt dať šancu na nový život nejakému útulkáčovi 🙂

sejan
29. júl 2020

@s_a presne tak..

lenuliatko84
29. júl 2020

Ziadneho

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
millie23
autor
3. okt 2020

Ďakujem za všetky odpovede! Už sme presťahované a adoptovali sme si Stafordšírskeho terréra z útulku. Takže temto príspevok už považujte za zmazaný. Ďakujem❤️