Aké vzdelanie potrebujem, keď chcem učiť deti kresliť?

maja1l
30. jún 2020

Poradíte mi prosím. Mam ukončenú strednú školu SUŠ s maturitou. V budúcnosti by som chcela učiť kresliť deti v ZUŠ. Tak sa chcem opýtať čo k tomu potrebujem ešte aké vzdelanie alebo niake pedagogické minimum. A ktoré školy sú na to určené? Ďakujem 😉

mogaa
1. júl 2020

@maja1l tak hlavne budeš mať problém také miesto zohnať....napr.v našom meste je 1ZUŠ-ka , ak tam aj kreslenie majú tak pravdepodobne 1učiteľka čo učí výtvarnú výchovu a keďže to býva v popoludňajších hodinách a skôr ako záujmový krúžok, tak asi nie ako hlavný zdroj príjmu....

sobi20
1. júl 2020

Dobrý deň, ja učím v ZUŠ-ke, vediem výtvarný ateliér. Je to prekrásna práca, môj hlavný zdroj príjmu a nemenila by som za nič na svete 🙂. Je potrebné mať vyštudované výtvarné umenie/ prípadne umelecký smer s pedagogickým minimom. Ja som študovala v Nitre. V budúcnosti si môžete urobiť atestačné vzdelanie a tým sa Váš príjem na škole zvyšuje, čiže určite to nie je zle honorovaná práca. Plus, ja sa venujem aj vlastnej výtvarnej činnosti, čo spolu krásne súvisí. Ako píšem, ja by som nemenila, zuš-ku navštevujú deti, ktoré naozaj chcú, je to záujmová činnosť, za ktorú si rodičia dobrovoľne platia. Prajem Vám úspešné rozhodovanie ;)

kvetinka75
1. júl 2020

@maja1l pedagogicke minimum si mozes robit ak.mas aspon bakalara. No neviem ci by ta toto uzivilo

daili
1. júl 2020

Ja si myslím ze nejakú výtvarnú školu umenia a potom nejaké minimum to skôr sa skus informovať na ZUŠ co vyžadujú

maja1l
autor
1. júl 2020

@sobi20 A treba aj vysokú školu alebo bude stačiť aj to minimum.

zuzanockamt
1. júl 2020

@maja1l Pg.minimum si nemôžeš robiť, keď máš len maturitu....už to tu bolo písané

ibrunova
1. júl 2020

@maja1l Učiť môžeš vtedy, ak máš vysokú školu neučiteľského smeru, k tomu DPŠ, a učiť môžeš len tie predmety, z ktorých máš štátnu skúšku.

sobi20
1. júl 2020

@maja1l Je potrebne mat aj vysoku skolu adekvatneho zamerania. Ja som mala ucitelsku kombinaciu estetika a vytvarne umenie,takze pedagogicke predmety boli sucastou studijneho odboru.

maja1l
autor
1. júl 2020

@sobi20 Ďakujem za vysvetlenie.

zusia
17. júl 2023

a