Myslím to tak, že aké výhovorky sa vám zdali dokonale a náhodou ste sa preriekli 😅 Ja som raz nechcela ísť do školy kvôli písomke z matematiky, tak som napísala učiteľke, že nejdem do školy, lebo zvraciam. Ešte som k tomu dodala, že som sa pogrciala cestou busom do školy a prišiel pre mňa otec... Potom som si uvedomila, že je ešte len 7 hodín a na bus chodím až 7,30 😶
My sme s babami nešli na prvu hodinu lebo bol test. Rozmýšľali sme čo povieme, všetky sme boli s jednej dediny. Najskôr že povieme že meškal autobus, potom že sme zaspali (akože všetky tri 😅) Keď sa nás triedna pýtala že kde sme boli, tak ja hrdinka som povedala že "zaspali sme v autobusi" 😂😂😂
Na stretavke po 15tich rokoch sme na to s učiteľkou spomínali.
@mimikarol 😂😂😂😂 neuverila, že?
Čudujem sa ale nie 😂😂😂 Potom som to zahovorila že autobus meškal ale samozrejme zo záchvatom smiechu. Museli sme doniesť od SAD potvrdenie, že ozaj ten spoj nešiel. Vybavila nám to spolužiačka čo mala autobusiara bratranca.
Jaj to boli krásne časy na strednej.
Mozno to sem nepatrí, ale u nas v skole bola móda ostávať doma z dôvodu pohrebu. Ucitelka to nikdy neriešila, hodiny osrpavedlnila. Po 4rokoch, na rozlúčkovej nam precitala menny zoznam vsetkych zosnulych príbuzných v našej triede, prejavila ľútosť a skonštatovala, ze tolko mrtvych nemali v jej rodnej dedine v horizonte 15rokov...
Obzvlášť, ked niektoré babky nam umreli aj 3krat, v podstate zaver bol taky, ze nam vymreli cele rodiny a zijeme len s rodičmi, pričom na rozlúčke bola aj polovica "mŕtvych" 😁😁😁
@zooeynka podla mňa sa v tom vyzivala 😁 ona fakt striehla na tieto ospravedlnenky a viedla si evidenciu, kedy kto zomrel 😁 vraj to robila potom este s ďalšou triedou, ktoru dostala, ale uz to potom nemalo efekt, lebo o tom samozrejme kazdy vedel...
Uz je na dôchodku, ale pred par rokmi, ked mala poslednú svoju triedu, udajne si zapisovala zoznam lekarov, kto kde chodi, k akym odbornikom, s akymi chorobami...no tam to vyslo v zavere tiez tak, ze cela trieda bol jeden obrovsky lazaret s množstvom urazov a rozlicnych chorob, pri niektorých bol zazrak, ze su este "nažive" 😁
@suzitok 😂wau... Mne vtedy učiteľka neodpísala nič, ale určite vedela, že klamem...
na sš som bola na menšom výlete v Budapešti. Rodičia o tom vedeli. V škole som povedala že som bola na pohrebe. Na najbližšom rodičovskom učiteľka otcovi oznámila že už isto nemáme nikoho, pretože už všetci umreli v horizonte 2 rokov - všetky tetky, babky, strýcovia, bratranci...
V 3 triede ZŠ sme mali p . učiteľku ktorá dávala poznámky za takmer všetko. Mali sme si doniesˇdo školy latky - drevené. Aby som sa vyhla poznámke, učiteľke som povedala že latky by som doniesla, ale máme ich na povale a večer sa otec bojí tak som si ich nedoniesla...
Učiteľka to hovorila otcovi pred všetkými rodičmi...
Na ZS sme mali telocvikarku, ktora si viedla tzv Kramovnik. Lebo ze baby mavaju inak menzes aj 2-3 x mesacne ( a samozrejme koli tomu nemozu cvicit).
@masinka To mi pripomína to, keď si náš triedny učiteľ na strednej zisťoval, že kto každý má priateľa a pravdepodobne odíde onedlho na materskú... 😂 Potom, keď nejaká otehotnela, tak si zapísal jej meno do svojho zošita vedľa ďalších 🤦🏾♀️🤣 No poviem...dosť sme sa na ňom rehotali...
A asi aj mal na to dôvod, pretože dosť dievčat odišlo kvôli tomu... A to mali niektoré 16rokov...
Mohla som mat tak 13 a bola som u tety a volala jej kamaratka, ale teta s nou nechcela hovorit, tak ze jej mam povedat, ze spi. Ja som jej to doslova zopakovala: Teta hovori, ze spi 🤣
@acrobaleno ano, alebo take ze - je otec doma?
Oco krici, ze nie je!
Poučenie - keď už vymýšľaš, tak stručne ☝️
My s kamošom sa stále po rokoch smejeme ako ho mama odhalila. Nešlo ani tak o výhovorku ako to ako sa prezradil. Mal ísť na prednášky a miesto toho prišiel za mnou a boli sme celý deň vonku. A jeho mama večer že "nejaký si opálený, bol si ty vôbec v škole?"
Ja som tiez pochovala babku na strednej asi 4x, sranda bola ked sedela na stuzkovej za stolom a dosla za nami moja triedna, pozrela sa na nu a vravi jej vyzerate skvelo vzhladom na udalosti ktore sa vam stali, babka ze ake udalosti a ona vasa vnucka vas pocas skoly parkrat pochovala.. 🙈
Nestalo sa to mne ale bratovi.
Pil kávu bez cukru, jeho snúbenica s cukrom.
Raz ráno mu urobila kávu, on sa z nej napil a rovno ho nadraplo, sa jej pýta: Ty si mi dala do kávy cukor?
Ona mu odpovedá že nie. Tak jej vraví že "ale veď tá káva je sladká" .
Ona mu odpovedala že : to je príchuť lásky 🤭🤣🤣🤣 Ja som nikdy nepočula lepšiu výhovorku 🤣❤🤷♀️