Ahojte, maminky poraďte, som mamina (šťastne rozvedená) zachvíľku 4 ročnej slečny. Našla som si priateľa ktorý nás neskutočne veľmi ľúbi malú berie ako svoju. Čakáme spolu bábo no nežijeme spolu on je stále v zahraničí (býva u rodičov) ja po rozvode som sa presťahovala s malou k starým rodičom časom chceme bývať spolu v dome jeho starkého ktorý žije sám vo veľkom dome, pomaly sa tam prerába komplet celé poschodie no nestihneme to do pôrodu. On k mojim starkým nechce ja s malou k nemu nemôžem keďže jeho rodičia bývajú v byte. Dcérka chodí do škôlky v mieste trvalého pobytu.. Ako ďalej ? Musí mať otec trvalý pobyt spoločný so mnou a dieťaťom ? Časom sa chceme vziať ale to je ešte vo hviezdach. Treba ísť na matriku pred pôrodom aby mohol vybaviť všetky úradne veci ako otec kým ja budem s dieťaťom na pôrodnici ? Ďakujem za info
pred porodom na matriku otcovstvo priznat a pokial viem, potom moze on vsetko vybavit
Treba papier o otcovstva na matrike overit
Nemusí mať rovnakú adresu, dieťa ju bude mať automaticky po tebe
Dieta sa narodi viac ako 270 dni po rozvode? Ak ano, tak na matriku podpisat otcovstvo a dohodu o mene.