Aké su vaše skúsenosti s poverami v tehotenstve?

lumimi
8. máj 2011

Povera 1.: V tehotenstve s dievčatkom je chut na slané, pri chlapcoch na sladké
povera 2. : V tehotenstve s dievčatkom býva zle, pri chlapcoch nie.
Dakujem za reakcie

volcanic
8. máj 2011

podľa seba môžem povedať,že to druhe určite nesedí,mám dievčatko a vôbec mi nebolo počas tehotenstva zle :(

babulina
8. máj 2011

tak u mna to bolo uplne opacne, pri dcere sladke, pri synovi maso, pri dcere mi vobec nebolo zle, ale zato synacik ma vytrapil 🙂

julianka777
8. máj 2011

ja mam dievcatko
1-mala som chut najskor na slane,potom cele tehotenstvo len a len sladke-hlavne cukrova vata 🙂
2-zle mi byvalo len zo zaciatku a potom uz nie 🙂

lulu19
8. máj 2011

ahoj no ja mam chlapceka a na sladke som mala chut viac ako na slane a byvalo mi aj zle

titkovamiriam
8. máj 2011

@lumimi ja mam troch chalanov ,prve dve tehu som doslova do 3-4m pregrcala,na sladke mam chuť aj bez tehulkovania 😀

tibinka22
8. máj 2011

Ja mam dievcatko a mne zle nebyvalo vobec a mala som chut na sladke 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aduskatt
8. máj 2011

@lumimi ja mam syna a do 6 mesiaca som vkuse den noc vracala, v 5.mesiaci som mala z povodnych 48 kg uz len 40.takze uplny opak toho, co pises🙂

begibn
8. máj 2011

pri dcére mi zle takmer nebývalo a veľmi mi chutili hranolky s tatarkou (každý deň 😀 ), pri synovi mi bývalo strašne zle celý deň, a neskôr som pojedla všetko, čo som videla a bolo mi jedno, či sladké alebo slané

pepsyna
8. máj 2011

no tak ja mozem tieto povery potvrdit-aj ked som o nich nepcula, tak pre mna teda platia 😀 mam dievcatko a prve 4 mesiace som kazde jedno rano prevracala na zachode...zo sladkeho ma napinalo a moje oblubene jedlo v prvych mesiacoch bola kapustnica 😀 😅

azuz
8. máj 2011

absolutna blbost, ja osobne na take neverim, mam 2 chlapcov a ani jedno tehu som nemala rovnake, pri prvom som nemohla maso, ani sladke, z cokolady som strasne bluvala, pri druhom som len maso jedla a sladke, uplne ine chute ako pri prvom...dokonca aj brucho som mala ine, kazdy mi tvrdil ze budem mat podla brucha okruhleho dievca a aj tak to bol chlapec a zle mi bolo v kazdom jednom tehu, pri prvom som dokonca tehotenstva bluvala 😝 tak este raz, neverim na take a nikdy ani nebudem 🙂

majca55
8. máj 2011

@lumimi ahoj tak ja mám zatial dvoch chlapcov a zle mi nebolo a chutili mi kyslé veci a štavnaté ovocie,ale hrozne rada budem ked mi bude zle,lebo chcem dievčatko.. 🙂

uankab
8. máj 2011

su to len povery 😉 ... my mame dievcatko a pocas celeho tehu bolo zle asi len 3x a ku koncu som preferovala sladke pred slanym... mam dve kamosky, obidve pregrcali vacsinu tehu a boli kvoli tomu hospitalizovane v nemocnici a jedna ma chlapca a druha dievca... tak si vyber 😉

anjelicek26
8. máj 2011

Dievcatko - uplne nechutenstvo na vsetko, zle mi nebolo ani raz
Chlapcek - mäsove chute, chut na slane, sladke som nevidela cele tehu, zle mi bolo riadne prvych 13 tyzdnov

@lumimi - takze u nas uplne opacne.

lenkaks
8. máj 2011

ahoj,mne teda pri synovi bolo zle prvych13tyzdnov....a slane by som jedla sale...a to ja som maniak na sladke a to som sladke pocas tehu nemohla ani citit.......takze presne naopak 🙂

zrzulka
8. máj 2011

ani raz som nevracala ani pri babe ani pri chalanovi,pri chlapcovi ma vsak dlhsiu dobu napinalo z pachov. brucha som mala spicate v oboch pripadoch.uplne rovnake, akoby som zhltla futbalovu loptu. a chute? pri malej som jedla sladke, pri malom som sladke nemusela ale zato teraz poctivo dohanam zameskane 😝

vefi89
8. máj 2011

chlapec- mäso, kapusta, pomaranče a zle vôôôbec 😝

weverka11
8. máj 2011

chlapec - chut na kooomplet vsetko, ale je pravda, ze ku koncu som musela kvááááánta sladkého a stale musim 😀 😀 😀 a teda zle mi bolo kvalitne do 5-teho mesiaca, aj ked som grcala iba par krat... ale fuuuuj....

dejka77
8. máj 2011

Co sa tyka toho sladkeho a slaneho tak ja viem, ze je to naopak - ak mas chut na sladke tak je to dievca, ak na slane tak chlapec. Ja osobne som mala chut na sladke a mam dievcatko, slane som velmi nemusela, ale to velmi nejem tak ci tak. A tiez mi bolo prve mesiace zle, ale nevracala som. V kazdom pripade ti poviem len jedno, na tieto veci sa neda spoliehat 🙂 , citala som v inej diskusii, kde baby pisali, ze mali chut na slane a mali dievcatka alebo ze sa im to pocas tehu menilo, cize jedli aj slane aj sladke.

merikac
8. máj 2011

uplny blud,,,ani jedna a ani druha povera sa nezaklada na pravidle, ktore by malo platit,,,,,,,,,,,,,,,

gabika84
8. máj 2011

nesedi 🙂

latvia
8. máj 2011

chlapec - nebolo mi ani zle, ani som nemala zmenene chute, napchavala som sa rovnako ako pred tehu 😉

katren
8. máj 2011

ja mam prve dievca....vracala som kazdy den do konca tretieho mesiaca niekolkokrat denne, dokonca aj z cistej vody....vecer som jedla nutellu na kila, maso som vobec nejedla
teraz cakam chlapca a keby si nespravim test, tak ani neviem, zle mi vobec nebolo a ani ma nenapinalo......jem maso kazdy den, najlepsie by bolo, keby mi mal kto robit stale rezne, sladke nemusim, ale vecer pri telke davam zmrzku
takze asi tak 😉

mbrazd
8. máj 2011

mám dve dievčatká, zle mi bolo tak od 7.tt do cca.26tt., tak do šiesteho mesiaca som mala chut zasadne na slané a štiplavé, potom by som za sladkosti zabíjala 😀

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kurka69
8. máj 2011

u nás úplne opačne, mám dievčatko, zle mi nebolo ani raz a viac sladke a ovocie ( pomaranče)

dugyna
8. máj 2011

absolutne to nesuhlasi..mame doma dievcatko cele tehotenstvo som sa citila skvelo,ani raz som nevracala, prvy trimester som sa nevedela dojest masa a klobas...a a po 20tt mi zacala chutit sladke. a ovocie som sa cele tahu musela nutit jest.
a inak aj brusko vsetci hovorili ze mam na chlapca a mame doma krasnu dcerku 😉 hlavne zdravu

zlatka10
8. máj 2011

z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že u mňa to bolo úplne naopak: mám dvoch chlapcov, na sladké som ani nepomyslela (hoci som strááášne na sladké), vôbec mi nešlo na chuť (na druhú stranu som pribrala pri oboch len po 8 kg 🙂) a čo sa týka toho, že býva zle: nuž, pri prvom mi bývalo zle až do siedmeho mesiaca a pri druhom len na začiatku tehotenstva. Tak to zhrniem: prvýkrát to mala byť podľa tohto určite dcéra 😀 a druhýkrát tiež 😀. Tretíkrát skúšať nebudem 😀 😀 😀 .

tiffanka
8. máj 2011

... ja mám doma dve baby a teraz chlapčeka...ani v jednom tehu žiadne nevoľnosti, žiadne extrémne chute..aha hej, pri druhej dcérke som bola schopná jesť mandarinky na kilá 😀 ... aj priberanie bolo rôznorodé...1x 20kg - dcéra vážila 3,30, 2x 7kg - dcéra vážila 4kg a do tretice to bolo 15kg a malý mal 3,70kg... a doteraz sa neviem dosť do normálu, ešte stále mám 10 kíl 😖 ...sú to podľa mňa len povery, ako ked ti povedia, keď si tehotná, že: ukáž ruky 😀 ...ked ukážeš dlane, tak vraj to bude baba, lebo tie vždy dačo pýtajú od rodičov...a keď opaky rúk ukážeš, tak vraj chlapec 😀 ...ja som túto vedomosť z predošlých tehu využívala a ukazovala som "dievčenské" ruky, aj napriek tomu, že som vedela, že to bude chlapček... chcela som prekvapiť a naučiť okolie neveriť na povery.... To mám najradšej, keď okolie zahlási: tak sa nakoniec podaril ten chlapec! Ako keby sme len len po chlapcovi túžili. Dokonca ja som bola až do konca siedmeho mesiaca presvedčená, neviem prečo, že to bude dievčatko... až vo 8-mom mesiaci mi Dr. na sone povedal, že tak to sa teda mýlim...Ja si myslím, že nezáleží až tak na pohlaví,ako na zdraví dieťatka. Na povery všeobecne veriť netreba... tak isto ako klopanie na drevo je povera, červená šnúročka na ruke, používanie ocikaných plienok a mnoho,mnoho ďalších... Povery nám skôr škodia ako pomáhajú...toť môj názor 😉 ... Prajem všetko dobré... 😉

janka1874
8. máj 2011

ja mám obe dievčatá čiže neviem porovnať aké je to u chlapcov ale z týchto povier mi ani jedna nesedí
totiž ja som celé tehu hlavne druhé mala chuť na sladké a zlemi nebolo ani pri jednej tak to mi už vôbec nesedí

jediná povera čo sa mi zatiaľ osvedčila je tvar brucha u dievčat tak= okrúhlejšie u chlapcov také viac špicaté nič iné mi nesedelo