Prosím nepomôže mi niekto identifikovať tento hmyz malinke asi 1mm chrobaciky..nasla som v spálni
Ploštice majú hrdzavú farbu a ak by si našla nejakú cez deň, tak už by boli asi veľmi veľmi rozšírené a boli by ste určite doštípaní a nachádzala by si aj bodky trusu.. Tiež ale bohužiaľ neviem čo to je presne
@tehotna85 ploštice to niesú...tie sú také hnedé a majú špecifický zápach 🙂
Dobry den, viete mi prosim poradit co by mohlo byt toto za hmyz? Stipe to, lebo som si to nasla na tele len tak, ze uz ma to stiplo/kuslo a spravili sa mi navrete stipance ako od komara a potom to neskutocne svrbi. Je to uzke a dlhe asi 3mm a cierne. Lietat som to nevidela, len sa to rychlo pohybuje.
@kvetinka29 google vyhodnotil ako Sclerodermus domesticus( druh osy) spôsobuje štípance..
@macatt ano je to tomu velmi podobne, velmi pekne dakujem, idem googlit co s tym, mame to v dome niekde v obyvacke, lebo len v obyvacke nas to stipe
@kvetinka29 neni zač💛 veľmi zvláštne, osa bez krídel🙃 možno jej narastú na jar a odletí💁♂️ všeličo tu máme ach, našla som niečo o nej len v AJ, skús dať do prekladača, ale teda štípance riadne to robí🤨
@macatt tak uz som zistila, ze je to parazit cervotoca v dreve, samec ma kridla ale nema zihadlo a samica nema kridla, ale ma zihadlo a poziera to larvy cervotoca a kladie vajicka v jeho chodbach, potom som googlila ako spoznam cervotoca a zistila som, ze vydava zvuky ako tikanie a to ma hned doviedlo k tomu, ze som take zvuky pocula z dreva, ktore mame v kosi pri krbe, nadvihli sme kos s drevom a tam bolo tychto stipajucich potvor uz vyliahnutych asi 6 a veeela kukiel este nevyliahnutych, hned sme to odpratali, kos s drevom dali von a snad sme sa zbavili toho "hniezda"... neskutocna vdaka ti patri, lebo uz som chytala hysaky a vdaka tebe som sa k tomu dopatrala
@kvetinka29 jeeej, no super💪🏻 teším sa 😋 a teda chvála bohu že to nebol nejaký africký hmyz, ale ten náš😅 aj keď teda nepríjemný určite🙈
@tehotna85 moc dobre to nie je vidieť ale asi to budú takzvané drozofily tie majú radi ked je niekde niečo mastné alebo banánová šupka alebo hnijúce ovocie