Celkom by ma zaujímalo, čo nám, ženám na Slovensku, chýba k šťastiu. Aké služby alebo vymoženosti by ste prijali, ktoré by Vám zjednodušili alebo uľahčili život? Teda nie že by som bola lenivá, ale uľahčiť si to treba🙂
@aduskatt To je dobra otazka, ale vidim, ze malo mamiciek odpisalo. Asi to nie je taka palciva otazka, ako by sa mohlo zdat na prvy krat.
nooo,aj ked stara tema...ale minule som videla jeden starsi film-cca 70te roky
a zaujala ma tam jedna cast....
manzelia chceli ist do kina....a objednali si cez KOMUNAL sluzby opatrovatelky....jasne,ze nic neplatili 😀 😀
ale vobec nejde o cenu...skor ma vtedy napadlo,ze by bolo super mat v kazdom vacsom meste nejaku firmu,kt.by zdruzovala zopar zienok,kt.by mali nejake skusenosti s detmi a clovek by si ich mohol kedykolvek "objednat"....stacilo by len zavolat.....a NAJMA by som nemusela riesit,kt.aka zena je...ci jej mozem verit,atd...jednoducho by ta firma niesla nejaku zodpovednodt za ludi,kt.zamestanava...
@oktoberka Ano, myslim, ze taketo nieco by sa hodilo do kazdeho mesta ci obce. Ale bez odmeny pre pani opatrovatelku by to v dnesnom svete neslo. To co bolo v tom filme je zatial nerealne, ludia este nie su taki uvedomeli, aby robili veci nezistne bez odmeny.
Tu je vela nevyriesenych problemov, vsetci vieme, ale ja som za navrat k slusnosti....
@snehulka24 ani mi neslo o peniaze...jasne,preco by to aj mali robit zadarmo....skor mi slo o to,ze clovek by neriesil referencie jednotlivych zien,nerozmyslal by,ci a ake maju vzdelanie,skusenosti...nebal by sa cudzieho cloevka pustit do domu-LEBO by mal (aspon trosku) doveru vo firmu,kt.by mala zdpvednost za ludi,kt.zamestnava...a tak isto by stacilo jedno cislo a nebolo by treba obvolavat vsetkych znamych,kto ma ake skusenosti s kym...aaaaatd.atd,atd
@oktoberka To by na obciach mohla byt jedna z uloh obecneho uradu, mat taketo socialno-podnikatelske vnimanie vsak nie je bezne.
@snehulka24 veru....ani na starych ludi nieto penazi,tak kde este mlade rodiny s detmi...ked ma cloevk starych rodicov,atd...tak si vie velmi pomoct,horsie su na tom mlade rodiny,kt.su odkazane iba na seba...a v tomto vidim dost velku medzeru v ponuknych sluzbach na Slovensku...a verim,ze by to malo velky uspech....lebo aj rodinny prislusnici nie vzdy mozu zastresit vsetky potreby
@oktoberka Ano, ja byvam na dedine a vidim, ako su tu rodiny zomknute a pomahaju si navzajom. Ti pristahovalci, ako aj my, si musia vsetko povybavovat cez druhych a casto sa aj popalia na kvalite vs cene.
@snehulka24 mi hovor..ja som sice "domorodec" 😀
ale bez blizkej rodiny...najprv som pocuvala,ze staci poprisit,nnie je s nicim problem....a ked som sa osmelila a poprosila,taaak vzdy sa nejaky problem nasiel
a ani im to nezazlievam....male dieta je male dieta,nie kazdy si ho vezme na zodpovednost....hoci mne slo iba o nejake minuty kocikovania,ci som si trebasr potrebovala nieco vybavit na urodoch a samej by mi bolo lepsie,lahsie a nama rychlesie povybavovat vsetko....
co uz...
@oktoberka To je uz skor vec rodinnych a pribuzenskych vztahov. To je ina tema 😉 A bohuzial sa castokrat s tym neda nic robit, len to akceptovat a starat sa potom o seba.
zavodna skolka, lekar a jedalen vo firme 🙂 toto by mi neskutocne zjednodusilo logistiku