Aké rodinné auto?

25. máj 2024

Ahojte, potrebujeme kúpiť väčšie rodinné auto- rodina s 2 malými deťmi (kočíkom). Neskôr plánujeme tretie. Náš rozpočet by som dala cca do 20- tisíc. Ak to bude 22- tisíc a bude perfektné tak nevadí.
Nevieme či ísť do nového, do pár ročného. Je mi jasné že v tejto cenovej kategórii si z nových extra nenavyberáme. Určite nechcem kupovať 10 ročné auto. Neviem ani koľko najazdených kilometrov je dosť. Poradíte konkrétne autá, stránky s ojazdenými autami, na čo si dať pozor atď?
Jednoducho keby ste na našom mieste do akého auta a odkiaľ by ste šli.
Ďakujem pekne😊

mimi3008
25. máj 2024

Tak pochvaluju si z takych vacsich aut napr. Ford S Max, C Max, VW Sharan, Touran, Opel Zafira...ale neviem, ako to cenovo vychadza, len viem, ze sa vedla seba vojdu 3 autosedacky a ostava ti aj velky kufor.

sisa_s
25. máj 2024

Pozri Ford S-max, do vacsiny mensich aut nezmestis 3 deti (sedacky), skus autobazar.eu, urcite nie AAA auto

tatko13
25. máj 2024

To fakt ford?

tatko13
25. máj 2024

Pozri na YouTube tam je na túto tému toho hafo ale ja by som šiel do aaa auto tam sa prejdeš nájdeš si aké sa tebe paci a kúpiš ho inde

zizana
25. máj 2024

My máme Toyotu Verso. Kupovali sme ju s rovnakým úmyslom, aby mala tri plnohodnotné sedačky vzadu.

autor
25. máj 2024

Ďakujem za tipy. A je podla vás lepšie nové alebo jazdené? A do koľko km najazdenel by ste odporúčali. Počujem tak odlišné názory na toto.
Najviac sa rozhodujeme medzi novým hyunai i30 kombi alebo jazdenou octaviou/ passatom. Cenovo su velke rozdiely či ma auto najazdenych 30tis alebo 200tis a v tom ss nevyznam.

sisa_s
25. máj 2024

Do i30 ani octavie nedas 3 sedacky...pozeraj rodinne auta, MPV...alebo tu do lupy si daj rodinne auto a citaj diskusie...s novym sa nezmestis do limitu...skus to prebrat s niekym z rodiny, kto sa vyzna v autach a poradil by ti, aj osobne by s tebou isiel pozriet auto

ysseba
25. máj 2024

My máme i30 a 3 autosedačky tam určite nenapcháš. Jedine dva podsedáky a jedna autosedačka. Alebo jedna autosedačka vpredu, vzadu jedna autosedačka, jeden podsedák a dospelá osoba.

angelous1991
25. máj 2024

My máme superb a keby bolo vyššie tak nedam dopustiť . Kufor veľký priestranný . Aj vzadu veľa miesta na sedenie . Ale tri sedačky veru nevojdu nie je v strede isofix .

vivuska666
25. máj 2024

Mali sme Kodiaqa. Dalo sa z neho spravit az 7 miestne. Paradne auto.

tatko13
25. máj 2024

V čom sa nevyznás v km? Každý Slovák chce predsa malo km račej stočné km a dobrý pocit... cena auta rok a počet km ak sa ozaj nerozumieš daj si auto preveriť

luxus10
25. máj 2024

ford galaxy...

a ak nieco jazdene , tak do tych 50-60 tis. km...

letfenixa
25. máj 2024

Máme vw touran z aaa, a v pohode.

beatka.b
25. máj 2024

Mame peugeot rifter. 3 plnohodnotné sedadlá vzadu a veľký kufor. Cena nové 23000bez dph.

madeincssr
25. máj 2024

Priestranne auta su aj typu Citroen Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo, Toyota Proace (vsetky su to jedno a to iste auto od Stellantis (PSA)). Trosku je problem s akym motorom. Diesely uz maju DPF, regeneracne aditivum aj mocovinu AdBlue a trojvalcove turbo benziny 1,2T (od PSA Puretech) nie su najvydarenejsie. Z mensich rodinnych aut sa vraj tri sedacky niekomu vojdu nielen do VW Touran, ale aj do VW Golf Sportsvan. Ale tam si tiez treba dat pozor na vyber motora. Prva generacia benzinovych TSI (s rozvodovou retazou, rad EA111) nebola vydarena. Ford S-Max / Galaxy (technicky totozne) uz su naozaj dost velke auta a nie vsetky damy si na ich rozmery zvyknu. Su pomerne vydarene, ale do takto velkeho auta uz to vyzera len na diesel. A ak mate kopu kratkych jazd po meste (rozvozy deti, nakup, do prace), tak to nie je pre turbodiesel optimalne.
Mozno nakoniec najst peknu Octaviu III/IV alebo Superb III [liftback alebo combi]. Novodobe TSI s rozvodovym remenom su uz slusne.

autor
25. máj 2024

@tatko13 nevyznám sa v tom tak, že počujem dva nazory: 200 000 je ešte málo a druhý názor že to je už velmi ojazdené auto. A nevyznam sa v tom, neviem čo je pravda.

autor
25. máj 2024

@angelous1991 superba by som aj ja najradšej. Keby sa podarí za dobrú cenu ojazdeny bola by som rada

luxus10
25. máj 2024

vw sportsvan nema vzadu 3 isofixy, len sa da kupit taky prvok vo vw ktory spoji strednu s tymi po boku, ale ta stredna autosedacka by musela byt taka mini...

ajka0207
25. máj 2024

Do passatu pravdepodobne nedáš 3 sedačky, možno nejaké konkrétne značky, ale nám sa to nepodarilo.

autor
25. máj 2024

@ysseba do tretieho by sme išli v takom čase že už budú mať dve naše podsedáky. No najlepšie si to priamo vyskúšať na aute aby sme vedeli

guiseppinka
25. máj 2024

Tak 200 000 km by som nechcela... a to sa tiez nevyznam do toho, len co sa na mna nalepilo. My mame zafiru, rocnik 2016, kupovali sme novu, vzadu su 3 sedadla, 3 dospeli uplne bez problemov. Kedysi sme tam mali protismernu a 2 sedacky nad 15kg, teraz sa protismerna vymenila za nad 15kg, ale kupili sme strasne siroky model, ktory ma riadne bocne prvky a sedacka v strede je trochu "spucena". Inak je to 7 miestne. Mame turbo benzin, ale blizsiu specifikaciu nepoviem... my ak by sme v buducnosti kupovali, tak uz sharan alebo alhambra alebo nieco podobne... podmienka 7miest...

tatko13
25. máj 2024

Oboje na nové autá je 200 000km však ten motor je už euro 5 ci 6 ja by som napr ad blue nechcel pri -11 to zamrzne a to nechceš... ja mam passat a ma toľko km ze by si odpadol ja každému poviem každé auto treba servisovat vyber si také co sa ti páči ľahšie sa ti bude starať o auto ktoré máš rád ako o také co sa ti nepáči samozrejme jazdené autá už majú recenzie tak si vieš vybrať aký motor a co sa môže pokaziť...

madeincssr
25. máj 2024

AUTORKA, mozno by som isiel kuknut aj novy Renault Kangoo (ten by sa mozno do rozpoctu vosiel aj novy salonovka/akcia, alebo predvadzacka).

autor
25. máj 2024

@madeincssr ďakujem za tip, pozriem. Ak by som šla do jazdeneho tak 100% iba s niekym kto sa do áut vyzná. Aj tak sa ale bojím že sa “opálim” Že začnú naskakovať chyby a bude každú chvilu v servise

tatko13
25. máj 2024

Prečo? My sme boli pozrieť golfa a už spravil 150 000 km a iba servisné intervaly olej rozvod sa robil a pri kúpe mal 3r a 140 000km

muminka27
25. máj 2024

Ak je rozpocet 20tis.eur, tak len ojazdene, ja mam Fabiu a nevosla som sa do 20tis.eur + mame Superb, vzadu vela miesta a obrovsky kufor

olimuc
25. máj 2024

200000 ak je udrziavane a kvalitne auto si nevsimnes .. pri 35+ uz ano hlavne lak a interier utrpel … ale kedze motor je stale 1+ okrem beznej udrzby nema auto problem. Osobne by som isla do Sharanu alebo Touranu … alebo Opel …

brigus198754
25. máj 2024

Ja mam Range Rover evoque
Nie som na slovensku sice
Kupila som ju za £21000 najazdenych mal 36 000km
Som velmi spokojna 3 sedacky vzadu a kopec miesta este

vevesh
25. máj 2024

@brigus198754 anglicke auta su co sa tyka interieru vacsie ako europske🫣

Pre autorku- vsetko zalezi od znacky. Na nejakeaho volkswagena ci kiu je 200.000km vela. Mercedes ci audina este len zacinaju na tychto km obrazne. Ja by som isla do bezpecneho auta- t.j. poriadne plechy, poriadne servisovane, nestocene km (a pri niektorych znackach kludne aj 200.000km podla stavu auta a servisovanosti) -cize bud nemecke auta typu mercedes, bmw, audi alebo japonske subaru ci toyota. Inac treba ratat aj s tym, ze bude treba do auta nieco vrazit a nahradne diely su v niektorych pripadoch drahe...

autor
25. máj 2024

@vevesh ďakujem pekne. Takéto názory som presne chcela počuť🙂