Zdravim mamicky, rada by som sa poradila ohladom prvych co mozno najvalitnejsich topanociek pre moju 15 m dcerku. Dcerka uz zacala chodit, potrebujem tenisky. Aku znacku odporucate?? Co som sa docitala , citala som akurat dobre ohlasy na znacky DD step a Protetika. Dakujem za kazdu radu.
@kate0903 ahoj, ja som za LittleBlueLamb☺️ Môj maly (11m, chodí od 10) ma širokú nohu, nevedel sa ani postaviť v niektorých topánočkách a v týchto cupitá 🙂 sme spokojní
A este otazocka , mozno hlupa, ale ako dlho vam drobci vynosia take topanocky? Napriklad, ak teraz kupim topanocky na jar, vynosi mi ich trebars este aj na jesen, ci to mozem len snivat? Ako casto kupujete topanocky svojim detickam? :D
Súhlasím s @abdn16, u nás protetiky, nakoľko mame odporúčanie nosiť pevne vysoké topánky, ale mala má úzku nohu, tak typ barefoot by jej ani nesadli.. od čísla 18 sme na 22 za necelý rok, cca 3 mesiace to možno vydrží..
@clarissa96 a to odporucanie nosit pevne vysoke topanky mate prosim od koho? od dr. alebo v obuvi vam odporucali?
Pokial zajdem priamo aj s malou do kvalitnej obuvi, asi by mali vediet poradit spravne topanocky na jej typ nozky, ci sa mylim?
@clarissa96 Neviem co si predstavujete pod “typ barefoot” ale aj v barefoot topanockach je toho viac na uzku nozku.
@kate0903 A co maju byt tie najkvalitnejsie topanocky? Pevne? Barefoot? Nazor je na toto rozny. Ale dnes uz aj protetika vyraba barefoot radu pre najmensich. Ak zajdete do obchodu, nieco vam poradia, z toho vyberu, co tam bude. Snad to bude splnat vasu predstavu o kvalite.
@ruzasipova protetika barefoot konkrétne, ako som písala, v obchode som jej len chcela skúsiť tento typ, vôbec nesedelo. A ďakujem, ale viem, čo dcére sedí na jej nohu a nemám záujem o barefoot.
@kate0903 my sme s dcérou rehabilitovali, takze od fyzioterapeutky (rehabilitačnej sestry). Ako ak je dieťatko úplne zdravé, a nevidíš, že by nejako zle chodila, napr spickovanie, alebo vytáčanie nožičiek, tak môže mat aj iné topánočky, ale určite nič nepokazis pevnou obuvou 😉 a áno, v obuvi vedia poradiť, nám aj objednávali speci papučky, čo ja som ani nevedela, že je taká možnosť 🙂
zabudla som napisat v uvode, ze typ barefoot v ziadnom pripade, aj my sme chodili na rehabky a povedala nam vyslovene rehabilitacna, ze barefoot pokial nechodi moze byt, no ked sa rozchodi barefoot uz nie...
odporucam dd step a odporucam ist osobne skusit🙂
odporucila nam ich aj rehab lekarka aj fyzio, konkretne rad 015, co je "alternativa barefoot". maju pevnu patu, ale su ohybne, makke, zjavne sa v nich dobre chodi🙂
geoxy sme mali teraz v zime, ale maly ich nema rad, hoci su jeho oblubenej farby, takze asi take pohodlne nie su.
topanky nam vydrzia max pol roka, maly ma teraz 22m. cize jarne na jesen asi nie🙂 ja som tiez tak dufala, mam prechodne z jesene a teraz su mu tak akurat, ale urcite mu uz nevydrzia do jari.
@kate0903 človek, ktorý neštuduje problematiku barefoot topánok ju nikdy neodporučí.. ja sama ich nosím a je to to najlepšie, čo som mohla pre seba urobiť 🙈, takže treba o tom študovať, až potom písať o tom, kedy je barefoot obuv vhodná 🙂
@kahanikova ak sa nemýlim, napisala som ze nam to bolo odporúčané na rehabilitačnom. Tak snad maju danu problematiku nastudovanu aj oni. Su to lekari a im budem verit.
A ked uz ide o to, mala som zaujem o radu, ale napisala som nie o barefoot obuv, tak sa prosim barefootovci zdrzte komentarov, dakujem. Kazdy ma svoj nazor, ja vam vas neberiem. Ale to je take slovenske, rypat do vsetkeho a starat sa do druhych.
@kate0903 😂 veď nebuďte upätá preboha hneď z rána takto fuu 🤷♀️ normálne topánky však kúpte adidas/nike a vybavené na leto converse a sandalky
Len som si napisala svoj nazor rovnako ako aj vy. Nehnevajte sa, ale ja by som sa ako vegetarian tiez nevyjadrovala k receptu na masove gulky. A nepriesvedcala ich o tom ake je vegetarianstvo zle. Len tolko.
Ak sa nejakou zvláštnou náhodou raz rozhodnem pre barefoot obuv, budete prvá ktorej napisem ohladom rady, ked to mate tak načítané, ok? 😀
@kate0903 🤷♀️ nikde som vás o ničom nepresvedčila, nič nevnucovala. Ja síce tie topánky nosím sú super ale stále mám rada lodičky a tenisky.. ak sa ale nehcete smerovať na jednu cestu resp. ak dieťa nemá od narodenia nejakú vadu, tak sú tvrdé ortopedické topánky úplne zbytočné, nepotrebuje dieťa ani podporu klemby lebo niečo čo je od mala len podporované sa nikdy samé nevytvorí, čiže stačí zájsť do prvého obchodu a vybrať tie, ktoré sa vám páčia a neriešiť zbytočné otázky
A prosím napíšte mi keď sa rozhodnete pre barefoot lebo nemám rada arogantné negativne osoby, čo všetko berú osobne a ako útočenie 😂🙈🤦🏻♀️ lebo s takými sa ja nerada bavím
Nepresviedcate, nenanucujete a dalej si idete opat svoje. A pokračujete a davate vyklad o tom, ake je barefoot super 😀 ja nie som ani negatívna ani arogantná a to co som napisala, ze ak sa pre barefoot raz rozhodnem, tak vám napíšem, som myslela vážne a nie ironicky ak ste si to takto vyložila. Toto su obycajne zabomyslie vojny, ktore nevedu k nicomu. Stacilo by, ak by ludia, ktori k danej teme nemaju co povedat, resp nepreferuju danu vec, sa jednoducho nemontovali do tych druhych. To je celé. Ak si precitate v uvode, tak otvorenie diskusie bolo v tom, ze som hladala konkrétne znacky a dalej uviedla, ze o barefoot zaujem nemam. No začalo sa to tu cele tocit len o rozdeleni na barefoot/nebarefoot a to co som potrebovala som sa nedozvedela (az na par vynimiek teda mamicky ktoré to pochopili). A tymto im touto cestou aj dakujem.
odporúčam ísť do obuvi, vyskúšať, pomačkať...🙂 a čo sa zapáči -kúpiť 🙂 lebo ti tu každý napíše inú značku. DD step sú fajn, mali sme radi. ale keďže píšeš "čo najkvalitnejšie" tak DD step by som až tak kvalitnými nenazvala... to skôr Naturino (naše naj) alebo Geox. To boli tiež z naj prvých topánočiek.