Mame maleho zajka ,(zakrsly) davame mu len granule, seno. Ake ovocie a aku zeleninu mu mozem davat ?
Tiež dávam len mrkvu, jablko a šalát ale nikdy nie všetko naraz. Bud len mrkvu za deň, alebo len kúsok jablka.
Nasu zajacicu salat prehanal a jablko nemala rada. Davala som jej mrkvu a zeler. Idealne zo svojej zahrady, kupovana mrkva ju tiez niekedy prehanala.
Ak je este malicky,tak zatial take veci nedavat.az neskor po troskach,lebo moze hnackovat
listovu zeleninu moc nedavat, nafukuje, ovocie s kostkami nesmie (slivky, ceresne, marhule....) my davame vela druhov, samozrejme v rozumnej miere: Zelenina (mrkva, uhorka, paradajka, kalerab, paprika....), ovocie (jablko, hruska, jahoda, cucoriedka, melon, banan, hrozno.... ) a ked je kde nazbierat tak cerstva pupava, konariky na obhryzanie, plu z jahodok aj ten zeleny vrch, vnat z mrkvy a podobne 🙂
Mi sme mali troch, je dávali len jablko alebo mrkvu. Ale ten prvý bol unikát ten jedol našu stravu. Ako polievky, salám, šunku, rezeň, hranolky. A dlho sa dožil.
Zajace sme chovali dakedy a pamätám sa ze starky si veľmi dával pozor, si ich choval "na suchom" alebo "na zelenom". Aby to nekombinoval.
Čiže bud granule seno a voda, alebo mokré veci, čerstvá tráva zelenina ovocie.
Ja som mala morča, a to prisamveru zožralo všetko. Akykolvek "bio odpad" z nášho jedla, ktorý by normálne šiel do kompostu, šupky,ohryzky, ale aj krabicu, tesco tašku....😂😂😂
Šalát, mrkvu, jabĺčko