Aké máte vykurovanie v novostavbe?

mami5
9. mar 2020

Dobrý deň, aké máte vykurovanie v novostavbe za ktorú možnosť ste či ppdlahové kúrenie alebo klasika radiatory? Aká je prašnosť, suchosť/vlhkosť vzduchu a zdravotné hľadisko alergie a kožné problémy. Ďakujem

nika3136
9. mar 2020

@mami5
Urcite podlahove kurenie

veronikaszabova
9. mar 2020

Podlahove kurenie

heidy222
9. mar 2020

@mami5 mame podlahove, Ma to vyhody a nevyhody (vid clanky na nete) ale s malym detmi jednoznacne pozitiva vyhravaju: najma Ze mozu behat bez papuc, hrat sa na zemi... Aj v kupelni je to skvele po sprche stupit na teplu zem. Trochu viac Treba utirtat prach ale netreba sa starat o radiatory, jednoduchsir malovanie, viac miesta v izbe bez radiatorov

andrea_82
9. mar 2020

V kúpeľniach máme podlahové, v ostatných normálne radiátory. My sme to dávali hlavne z finančného hľadiska, normálne radiátory nám vyšli lacnejšie. A vedľa nich mám sušiak na bielizeň, tak sa mi prádlo aspoň rýchlejšie vysuší. 🙂

mami5
autor
9. mar 2020

@nika3136
@veronikaszabova
@heidy222
@andrea_82
Dakujem za odpovede a eštr by ma zaujimalo či nemáte doma suchý vzduch? Z podlahovky

deti95060810
9. mar 2020

pri deťoch budeš spokojná s podlahovým kúrením...neustále sedeli a hrali sa na zemi....

maxxim
9. mar 2020

@mami5 ahoj, no ja som osobne zástanca klasických radiatorov. Vykuruje ti viac vzduch a tim pádom mas menej vlhkosti a tím spojene aj plesne okolo rohov...skôr vykúriš, más kde susit pradlo...hlavne v zimnom období, hreje ti múry aj okolo okien co je dobré pre vysusovanie kondenzu z okien..a najmä do budúcna je jednoducha oprava ci výmena , kdezto pri podlahovom ked sa nieco posere tak vela stastia...samozrejme nemusi sa to prejavit hned. Urcite to má svoje klady, no umna jednoduchosť hrá velkú rolu, pretoze nerád sa vraciam k prerábkam..a radsej si korunky investujem do viac potrebných veci. Je to vec pohladu kazdého...no ja osobne preferujem klasiku. Pripadne sa to da aj kombinovat ze napr v kupelnni, v zachode, v obyvacke mas podlahové, a ostatne radiatory, v kuchyni je na sto % lepsí radiator ako aj na chodbach... ale to je zas komplikovane na systém rozvodov.

mami5
autor
9. mar 2020

@maxxim dakujem

oli18
9. mar 2020

@mami5 ja som tiez za radiatory. Dcera ma podlahove, plesneju jej rohy na stenach, vetrat v zime sa ma jednorazovo, nie mikrocirkulaciou. Ked chces znizit, alebo zvysit teplotu, neide to okamzite, ako pri radiatoroch. Trva to 24 hod. O suseni pradla nehovorim. Dalsi problem su podlahy. Precitaj si na modrej streche, tam je diskusii neurekom.

demetria
9. mar 2020

Mala som dom s klasickym vykurovanim radiatormi a teraz dom s podlahovym vykurovanim. Vzduch je cca rovnaky, rozdiel v prasnosti nevidim, nic nikde neplesnivie a to, coho som sa najviac bala - dlhy nabeh, sa tiez nepotvrdilo. Kurime podla vnutornej teploty, nie podla ekvitermiky. Navyse mame otvoreny cely stred domu cez dve podlazia a mame teplo vsade, nie ako ma strasili, ze spodok v takomto priestore nevykurim.
Pradlo je suche za par hodin, susim na beznych susiakoch.
Za nasu rodinu velka spokojnost s podlahovym vykurovanim.

najk
9. mar 2020

pokial viem, tak novostavby uz musia mat rekuperaciu, takze strasiaka menom plesen by som sa vobec nebala. Rekuperacia Ti zabezpeci neustalu vymenu a vysusovanie vzduchu, tak nerozumiem, co by Ti tam malo pri podlahovom vykurovani plesniviet..

hefo
9. mar 2020

@maxxim Radiátory samy o sebe vlhkosť neznížia a plesnivenie je prejavom zásadnejšieho problému. Na podlahové kúrenie by som to nehádzal.

maxxim
9. mar 2020

@hefo ja to nehadzem na a nepoukazujem ako vinu😊.. a tieto nizkoenerrgetické domy sú plesen sama o sebe...nic nedýcha, vsetko uzavrete, len ten polystyren je hnusoba sama o sebe... áno náklady mozu byt nízke na vykurovanie no je to vec názoru... kto je podlahove má podlahové..kto za radiatory má ....

najk
9. mar 2020

@maxxim nic nedycha?? Rekuperacia zabezpecuje nonstop vetranie, nie par minut denne.. Co tam moze plesniviet, ked je tam neustala vymena vzduchu?

daniela564
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mami5
autor
8. jan 2021

@daniela564 ďakujem

nela6
8. jan 2021

@mami5 my sme este nepostavili a tiez zvazujem, ale odrazda ma kus, ze mi ludia, co to maju , tvrdia, ze najlepsie je to s kombinaciou s dlazbou, ze cez laminat im velmi slabo prechadza teplo....a ja zvazujem drevene, alebo laminatove podlahy, preto asi radiatory