Dobrý deň, aké máte vykurovanie v novostavbe za ktorú možnosť ste či ppdlahové kúrenie alebo klasika radiatory? Aká je prašnosť, suchosť/vlhkosť vzduchu a zdravotné hľadisko alergie a kožné problémy. Ďakujem
Podlahove kurenie
@mami5 mame podlahove, Ma to vyhody a nevyhody (vid clanky na nete) ale s malym detmi jednoznacne pozitiva vyhravaju: najma Ze mozu behat bez papuc, hrat sa na zemi... Aj v kupelni je to skvele po sprche stupit na teplu zem. Trochu viac Treba utirtat prach ale netreba sa starat o radiatory, jednoduchsir malovanie, viac miesta v izbe bez radiatorov
V kúpeľniach máme podlahové, v ostatných normálne radiátory. My sme to dávali hlavne z finančného hľadiska, normálne radiátory nám vyšli lacnejšie. A vedľa nich mám sušiak na bielizeň, tak sa mi prádlo aspoň rýchlejšie vysuší. 🙂
@nika3136
@veronikaszabova
@heidy222
@andrea_82
Dakujem za odpovede a eštr by ma zaujimalo či nemáte doma suchý vzduch? Z podlahovky
pri deťoch budeš spokojná s podlahovým kúrením...neustále sedeli a hrali sa na zemi....
@mami5 ahoj, no ja som osobne zástanca klasických radiatorov. Vykuruje ti viac vzduch a tim pádom mas menej vlhkosti a tím spojene aj plesne okolo rohov...skôr vykúriš, más kde susit pradlo...hlavne v zimnom období, hreje ti múry aj okolo okien co je dobré pre vysusovanie kondenzu z okien..a najmä do budúcna je jednoducha oprava ci výmena , kdezto pri podlahovom ked sa nieco posere tak vela stastia...samozrejme nemusi sa to prejavit hned. Urcite to má svoje klady, no umna jednoduchosť hrá velkú rolu, pretoze nerád sa vraciam k prerábkam..a radsej si korunky investujem do viac potrebných veci. Je to vec pohladu kazdého...no ja osobne preferujem klasiku. Pripadne sa to da aj kombinovat ze napr v kupelnni, v zachode, v obyvacke mas podlahové, a ostatne radiatory, v kuchyni je na sto % lepsí radiator ako aj na chodbach... ale to je zas komplikovane na systém rozvodov.
@mami5 ja som tiez za radiatory. Dcera ma podlahove, plesneju jej rohy na stenach, vetrat v zime sa ma jednorazovo, nie mikrocirkulaciou. Ked chces znizit, alebo zvysit teplotu, neide to okamzite, ako pri radiatoroch. Trva to 24 hod. O suseni pradla nehovorim. Dalsi problem su podlahy. Precitaj si na modrej streche, tam je diskusii neurekom.
Mala som dom s klasickym vykurovanim radiatormi a teraz dom s podlahovym vykurovanim. Vzduch je cca rovnaky, rozdiel v prasnosti nevidim, nic nikde neplesnivie a to, coho som sa najviac bala - dlhy nabeh, sa tiez nepotvrdilo. Kurime podla vnutornej teploty, nie podla ekvitermiky. Navyse mame otvoreny cely stred domu cez dve podlazia a mame teplo vsade, nie ako ma strasili, ze spodok v takomto priestore nevykurim.
Pradlo je suche za par hodin, susim na beznych susiakoch.
Za nasu rodinu velka spokojnost s podlahovym vykurovanim.
pokial viem, tak novostavby uz musia mat rekuperaciu, takze strasiaka menom plesen by som sa vobec nebala. Rekuperacia Ti zabezpeci neustalu vymenu a vysusovanie vzduchu, tak nerozumiem, co by Ti tam malo pri podlahovom vykurovani plesniviet..
@hefo ja to nehadzem na a nepoukazujem ako vinu😊.. a tieto nizkoenerrgetické domy sú plesen sama o sebe...nic nedýcha, vsetko uzavrete, len ten polystyren je hnusoba sama o sebe... áno náklady mozu byt nízke na vykurovanie no je to vec názoru... kto je podlahove má podlahové..kto za radiatory má ....
@daniela564 ďakujem
@mami5
Urcite podlahove kurenie