Ahojte, od nepamäti sa svokra spája s niečím zlým, dokonca aj vtipy o svokrách sú vždy negatívne.. preto ma zaujíma aké máte svokričky vy? Ja osobne ďakujem Bohu za najlepšiu svokru, akú som mohla "dostať". Dúfam, že aj ja raz budem takou dobrou svokrou.
Najlepšiu na svete, lebo ju vidím cca 3x za rok, nemá záujem ani na Vianoce, ani na sviatky, ani na malého narodeniny, do ničoho sa nestará, jednoducho povedané, má nás na háku. Mne to ale nechýba, všetko je v najlepšom poriadku☺️
Mam najlepsiu svokru pod slnkom. Napomocnj obetavu laskavu fakt klobuk dole. Kebyze mozem aj s nou byvam🙈
Poznáš tu skupinu "ach tá svokra..."? - prečítaj si, nájdeš odpovede a aj si poplačeš (žiaľ) aj sa zasmeješ 🙂
@malinoismum môžeš ma tam pridať prosím? ak samozrejme si v tej skupine. a nerobí ti to problém....chcem sa zasmiať.
Ja sa pridavam k tym "svetlym vynimkam" - svokra aj svokor su uzasni ludia, vychadzame spolu velmi dobre, mame sa radi. Urobili pre nas prve aj posledne a svokra mi v pripade mensich konfliktov praveze nadrza :D
Moji rodicia vychadzaju tiez skvele s mojim manzelom aj s jeho rodicmi.
Radi a casto sa stretavame na pri roznych prilezitostiach a rovnako dobre vychadzame aj so sirsou rodinou na oboch stranach, za co som velmi vdacna.
Podla toho ako sa vyspíM 😂👍
ja svokru nemam. manzel je sirotka
ja som svoju svokru nepoznala,no kedze mi so svokrom vychovali super manzela,nemohla byt zla...svokra som poznala,nedavno zomrel...a hoci mal zvlastnu povahu,teda....mozno ani nie zvlastnu,skratka sa uzavrel do seba po smrti manzelky asi,nebol to zly clovek.
cize neviem ako by sme si rozumeli,no snazila by som sa rozumiet si=tak ako so svokrom.
@fokuska a tak to má byť 🙂a nie ,,svokru som rada že nevidím,,to neznášam , je to druhá mama a treba sa k nej aj tak správať, toť môj názor 😜
@elenatomasova presne ani ja nemám rada tieto reči. Ani "nevesty" nie sú vždy dokonalé...nie je to len o svokrách...vždy sú v tom obe aj svokra aj nevesta.
Moja svokra...ked sme s muzom spolu len chodili, nikdy nemala cas aby ma spoznala. Byvame daleko, ale parkrat sme mali cestu okolo jej mesta, muz sa chcel zastavit a predstavit ma, no bola unavena, mala dohodnute nieco ine, nechcelo sa jej. Na svadbu neprisla. Mala choreho psa (neskor vysvitlo, ze okrem toho bola v depresii, lebo kvoli ochoreniu pribrala z 49kg na 93, ale nikomu to nechcela hovorit). Neustale mi na nete posielala videa a obrazky, stale ako ma lubi a bla bla. Na mdz v roku 2017 mi poslala dalsiu sprostu spravu, blahozelanie k mdz a zas ze ma lubi. No a ja po 3 gin tonic som jej odpovedala, nech mi to povie, ked sa konecne stretneme, nie ze mi bude vypisovat kraviny. A zacala konverzacia, aka som ja harpya a chudal jej syn. On je povedal to iste. Prestali komunikovat. O par tyzdnov som mala pozitivny test, povedam jej to svagor. On odkazal, ze o nas nechce nic vediet. Muz jej zavolal v den porodu, ze ma vnucku. O 6 tyzdnov prisla pozriet malu. Keby som nekojila, sla by som na hotel.
Cuduj sa svetu, uz vyse 2 rokov vychadzame uzasne. Mozem povedat, ze mam najlepsiu svokru na svete, dceru miluje, mame sa o com porozpravat, jednoducho, ked sme sa spoznali konecne osobne, zistili sme, ze si sadneme ako rit na serbel. Chodim ku nej na tyzden dva aj bez muza a je nam super. Piseme si kazdy den, kazdu chvilu si volame. Svokra olutovala vela veci, vela rozhodnuti, ktorev zivote urobila a ja som uprimne rada, ze je momentalne sucastlou nasho zivota.
Stale si hovorim,ze je to matka mojho manzela.Inak by som ju a jej dve skobodne stare dievky poslala do ... Za 15 rokov bola u nas az 2 krat.Aj to,aby postrazila vnuka,lebo ja do prace a manzel na operacii nadoru.Aj to sa stazovala,ze sa nevyspala.Ked ideme k nej,tak hlavne slovo ma svagrina a ona len ticho sedi.Neopyta sa ako sa mam,ako deti....Hlavne,ze rozprava vsade ako ich miluje.Byva 86 km od nas.
Mam velmi dobru svokru a mame spolu pekny vztah. Samozrejme aj ona ma svoje chyby, ale to ma kazdy. Dolezite je, ze ju povazujem za dobreho a obetaveho cloveka, scitanu a inteligentnu zenu so spravnymi hodnotami. V den nasej svadby podakovala mojim rodicom, ze ziskala dceru. A za vnuka by aj dychala.
Ked tu niekedy citam pribehy niektorych zien, dakujem Bohu, ake som mala stastie. I ked z mnohych pripevkov mam dojem, ze chyba nie je len na strane svokry...
@deti95060810 najideálnejší stav 🍀
Som rada, že ju nevidím. Nie preto, že je to svokra, ale preto, že je to kus zákernej využívačnej manipulátorky a pre toto ju nikto, kto ju pozná, nemá rád. Všetkým naokolo robí peklo zo života, tak sa jej snažia vyhýbať. Je jedno, či je to v dedine alebo v práci. S predchádzajúcimi "skoro svokrami" som mala v pohode vzťah. Aj po rokoch sa úprimne zvítame. Takže nie je svokra ako svokra 🙂
Babka mojej dcéry no celé zle.. Celý vzťah ona aj jej dcéra nemohli prejusnut, že ich poskok si niekoho našiel. Takže sa snažili robiť mi peklo, rozbiť nám vzťah a boli úspešné. Cele tehotenstvo sľubovala, že kúpi malej kočík. Potom zistila, že krsna bude moja sestranica a nie jeho sestra tak som bola pica a ona mi nekúpi nič, nech sa postará sestranica.. Nakoniec kočík kúpila a po rozchode mi ho nedala. Veľakrát povedala svojmu synovi, že ak pôjde so mnou na výlet a nestihne odviezť sestru niekam (on ma 26,ona 20) tak ho vyhodí z domu.. Robila som muffiny, upratala som celú kuchyňu.. A ona mu vypisovala jaky bordel som nechala v kuchyni.. Ďalej ja som zvyknutá hneď po použití riad umyť po sebe, zato jeho sestra nechá za deň aj 6 pohárikov na stole a nadávala, že to neupratujem.. A pod.. O malú sa vôbec nezaujíma, jedine co ju zaujíma je aby mala aktuálnu profilovku s malou.. Takisto vedia ze si neprajem malú capit na net tak ju tam capia.. Inak vianoce, meniny, veľká noc.. Žiadny darček ani záujem... Že ich bude mala baviť keď bude väčšia 🤷♀️snáď ich to čoskoro prejde. A nebudú v budúcnosti robiť problémy.. Napr trepať malej nejaké. Ich somariny.. Inak sú celkovo zavisltliva rodina. Co sme spravili my, museli mať aj ony.. Vymenili sme okná, menili okná. Kúpili sme nove dvere, utekali kúpiť dvere.. A pod.. Som rada ze mam pokoj
@deti95060810 Skupinka je verejná🙂
vies tu su 85% zeny v mladom alebo produktivnom veku, svokry velmi málo a tak ked si precitas prispevky niektore nevesty pochválila svoje svokry, ale to je normal. O to viac tu napíšu keď si chcu ulavit, anonymne sa vyzalovat, niečo ako psychoterapia. Uz tu bolo viac pokusov aby aj svokry napísali ale odozva bola mizivá
@deti95060810 vstupis sama.
Aj ja mam super svokru.. niekedy ma vytoci, niekedy ja ju, ale tak isto to mam s jej synom- mojim muzom😂😂a tiez s mojou mamou ...nie vzdy, v kazdej situacii mame rovnake nazory, ale sme rodina a napriek si veru nerobime, len si pomahame 🙂
Svokra Je druha mama v zmysle: ja mam moju mamu a moj manzel ma tiez svoju mamu. Nemozem vnutit sebe pocit, ze je to "uz aj moja mama", ked to tak necitim. Vzdy bude pre mna cudzia. Vzdy bude iba mama mojho manzela, ako aj moja mama bude vzdy iba mojou mamou. Ja svoju svokru musim respektovat, ked som sa vydala za jej syna, nic viac. Nikdy nebude mojou mamou. Mamu mam iba jednu. Teraz tie mami su uz aj babkami nasich deti. A tak to je v poriadku. Neznamena to vsak, ze mame zly vztah. Ale moja druha mama nikdy nebude.
@elenatomasova
No ale nie je to vzdy tak.....zavisi od typu cloveka aj mna ako nevesty aj tej svokry.
Ja ju iba respektujem...a to vyzadujem aj ja. Mame formalne vztahy....myslim ze dobre.
kedysi by som bola povedala, že to bolo fajn, no v poslednom čase mi dosť lezie na nervy a je to také no nie najlepšie ale ako mne nevadí vôbec ke´d u nás teraz stále nie je
moja prvá svokra je už na cintoríne - ani sa nezastavím pri jej hrobe...
druhá svokruška chodí ku nám raz za 4 roky ja idem ku nej raz za dva roky - bývame od seba 30 km.... ale v pohode. Nestará sa o nás ani do nás....