Aké máte skúsenosti s robotickým vysávačom?

nikininekakao
21. dec 2011

Je to môj veľký sen, mm je proti - zdá sa mu to predražený nezmysel,ktorý nevysáva poriadne. Asi preto, že u nás "sa vysáva" bez jeho pričinenia a zadarmo. Zaujíma ma názor žien, ktoré majú túto vychytávku už dlhšie obdobie (čiže nie nadšené novomajiteľky). Úplne odpadlo vaše ručné vysávanie domácnosti? Je to spoľahlivá vecička? Netreba za ňu dokončovať? Sú medzi vami aj také, ktoré sa napokon vrátili k starému spôsobu vysávania a robot ostal zabudnutý v skrini? Odporúčate? Neboli ste sklamané z výkonu? Funguje vysavač z dlhodobého hľadiska spoľahlivo? Nezanášajú sa príliš filtre, neznižuje sa po pár mesiacoch jeho sacia schopnosť?

Viem, že diskusie o robotických vysavačoch tu boli, ale písali do nich väčšinou žienky, ktoré mali vysavač doma ako novinku. Pripadá mi to niečo ako pekáreň na chlebík alebo pracia guľa, ktoré za pár mesiacov získali veľa priaznivcov a natešených používateliek, ale po čase tieto pomôcky mnoho žien napokon prestalo používať a zapadli prachom.

maartinkaa
21. dec 2011

@nikininekakao tak, toto zaujima aj mna 😉 😉 😉

zuzkag2
21. dec 2011

@nikininekakao
@maartinkaa
ahojte babule...tak my mame roboticky vysavac doma, a poviem to takto. Mame podlahy a dlzbu, ale v obyvacke aj koberec, a aj v spalni...podlahu a dlazbu to dobre povysava, ale ako prechadza na koberec, tak sa stane, ze tam necha taku kopku prachu...co sa da ale v pohodke zobrat rukou a zahodit. Je to fajn uspora casu, v podstate ho zavriete do miestnosti, odstranite vsetky prekazky, a on sa mota a vysava 🙂 Neyvhoda, a teda mna strasne otravuje, je jeho hlucnost. Normalne mame doma centralny vysavac, a ten nie je ani pocut, takze som rozmaznana 😉 A druha nevyhoda je, ze ja mam skor povysavany cely dom, kym on povysava dve izby. Filtre sa nezanasaju nijak extremne, existuju do toho aj osviezovace, takze ked vysava, zostava po nom aj pekna vona...
tak neviem ci som vam pomohla 🙂

maartinkaa
21. dec 2011

@zuzkag2 diky, ja mam koberec v dome len jeden, ale o to viacej deti 😀 😀 , takze ja by som musela vysavat aj dva krat denne, aby to u nas ako-tak vyzeralo 😀 😀 😀 , takze pre mna-za mna, nech si vysava aj 24 hodin, len nech ja nemusim 😀 😀 😀 😀

maartinkaa
21. dec 2011

@zuzkag2 a co sa tyka hlucnosti, tak u nas by nemal sancu niekoho prekricat chudak 😀 😀 😀 😀

zuzkag2
21. dec 2011

@maartinkaa hihi, no pokial mas deturence, tak to ako keby si mala sluzku, ked mas ten vysavac 🙂 len treba zabezpecit, aby sa deti nedostali do tej istej miestnosti, lebo ho budu nahanat a zastavovat...ked narazi na nieco, tak sa motkaaaa...je to srandovne, asi to bude pre ne ako kino 😉 ked budes vyberat, skus s co najnizsou hlucnostou, lebo ten moj fakt huci ako pila 😀

zuzkag2
21. dec 2011

@maartinkaa 😀 😀 😀 😀 😀

maartinkaa
21. dec 2011

@zuzkag2 a aku znacku mas ? mne sa pozdava iROBOT roomba,

mata2
21. dec 2011

ahojte,
aj my si ho planujeme kupit,takze rada si precitam vsetky za a proti 😉
mne by hlucnost ani tak nevadila..totiz neexistuje taky hluk ktory by moje deti neprekricali 🙄

trixi
21. dec 2011

@nikininekakao ahoj, ano mame a teda ten nas nie je tak hlucny ako normalny vysavac. Je to velky pomocnik, hlavne pri malych detoch, ked toho casu nie je vela. Ale klasicky vysavac som nevyhodila, ten robot nepovysava kuty na plafone, nevysaje prach nachytany na vetrakoch na PC a pod. Z casu na cas vytiahnem klasiku, a povysavam tam, kde robot nedociahne 😉 . Robota pustam, ked odchadzam do prace. Potom mi ani jeho vrcanie nevadi. Vzdy mu dam urobit jednu izbu, potom dalsiu. Nedavam mu vsetko naraz. Musim pouzivat aj tie vymedzovace, pretoze mam v dome dve haly, ktore su clenene a tam by sa asi zblaznil. Tak mu to predelim na mensie plochy a je to parada. Pouzivame ho aj na koberec a ja ho musim pochvalit, normalny vysavac mi tak nevysaje ako robot. Koberec vyzera farebnejsie, je taky nadychany. Tolko moje skusenosti.

mata2
21. dec 2011

baby neni teraz v OKEY tento vysavac v akcii?volaco sa mi mari,ale stratila som letak.. 😕

zuzkag2
21. dec 2011

@maartinkaa mame CleanMate, kupovali sme ho asi pred 3/4rokom, a vtedy bol pecka...ten iROBOT ma super recenzie, tak chod do toho 😉

nikininekakao
autor
22. dec 2011

ďakujem pekne za príspevky. len ma utvrdili v tom, že ho chcem.
@mata2 mm vravel, že v planeo je za 120 a v metre tiez tak nejak okolo 100. ale je to ten najnizsi model, nejaky sencor. taky lepsi by som urcite vyberala radsej v intenetovom obchode, tie Roomby maju dobre ohlasy.

katinam
22. dec 2011

my mame iROBOT roomba 4 mesiace, pouzivam 2-3x tyzdenne a som velmi spokojna.
vyhody - usetri vela casu, vysava dobre, koberce aj plavajucu podlahu, da sa zapnut ked nie si doma
nevyhody - je drahy, trva mu to ovela dlhsie ako ked sa vysava rucne, nepovysava pavucinu na strope, prach na knihach...

emogeon
29. dec 2011

aj my mame som spokojna, nevyhoda asi ta ze vysava dlhsie ale potom ten koberec vyzera ako vytepovany 🙂
nijake ine vyrazne nevyhody ma nenapadaju 🙂

jespera
7. feb 2012

@katinam , a co napr. podlahy - flaky na podlahach urobi s tym nieco? alebo ked mas nieco rozmazane na podlahe?

emogeon
7. feb 2012

@jespera s tym nic .. roomba vysava.. ale povysava dokladne..

katinam
7. feb 2012

@jespera nic, nanajvys to este rozmaze. ..ale povysava dobre 🙂 Ak chces na umyvanie podlahy, existuje scooba, ta ale zase nepovysava.

erika12345
15. feb 2012

Ahojte, tie co mate doma robot. vysavac, kolko mu asi trva vysavanie 1 izby? Dostane sa aj cez prah alebo to berie ako prekazku? Kolko asi trva cistenie vysavaca po vysavani?

ivett1
15. feb 2012

ahoj...aj my sme už dlhšie plánovali, že si ho kúpime a konečne...zatiaľ som nadšená 😵 ...máme dve menšie deti a pri nich, aby človek vysával stále😀 ...nechcelo sa mi stále rozkladať veľký vysávač (máme "vodníka"...)...teraz je náš robot naprogramovaný a kým sme v práci (deti v MŠ), tak vysáva a celkom dobre...my nemáme prahy, len lišty, takže prejde bez problémov do izieb...ale medz halu a obývačku sme museli vložiť "umelú stenu" ...aby sme predelili miestnosť ...takto povysáva najskôr halu a až potom prejde do obývačky...čistí sa super jednoducho (oproti nášmu vodníkovi...je to malina... 😅 ), vyberiem zberné nádobky a ak treba očistím kefky...a je to... a mne sa zdá dosť tichý oproti klasickému vysávaču, tak neviem...
keď sme ho skúšali, tak boli doma aj detičky a mali z toho veľkú zábavu...(inak, je veľmi "zlatý"...už len čakám kedy mu dáme nejaké meno😀...)...jednu izbu vysával tak 15-20 minút....máme i robot roomba...

emogeon
15. feb 2012

@ivett1 heh tak moja dcera ho uz pomenovala 😀 ..inac fakt pomocnik,.

@erika12345 . ja uz ani nepamatam ked som vysvala klasickym vysavacom a trva mu to 40 minut- 1. izba , mame vacsie izby a cez prah sa dostane.. tiez mame i robota
cistenie trva chvilocku tak 5 minut..

ivett1
15. feb 2012

@emogeon 😀

mata2
15. feb 2012

ahojte,
tak ja som MM po novom roku zlomila,a kupila som v OKEY robota....prvu izbu povysaval perfektne,ale v druhej zacali na monitore vyskakovat vsetky mozne chyby,az sa nakoniec zastavil uplne..pri reklamacii sa zistilo ze je neopravitelny,tak sim si vybrala druhy - taky isty.kupili sme ho uz nabity,povysaval fakt perfektne 2 izby..a po skoro celodennom nabijani som zistila ze viac ako na jednu ciarku sa nenabil...takze putoval na reklamaciu aj ten.. 🙄
tak neviem ci su tieto roboty fakt take poruchove,alebo som len proste mala smolu...
akoze s tym jak povysava som maximalne spokojna,ani hlucnost mi nepride taka strasna...ale pocuvat tie komentare MM 😝

erika12345
16. feb 2012

@ivett1 , @emogeon vdaka za rady, pytam sa , lebo neviem, ci sa mi oplati do bytu, len tu sa priserne prasi a nestiham casto vysavat, dost by mi to usetrilo cas....Mame byt, da sa to nastavit aj tak, ze povysava cely byt alebo povysava 1 izbu, potom ho musim dat do druhej.....
@emogeon a aku mate znacku? myslis, ze sa kazdy dostane cez prah? To by bolo super...
@mata2 joj, to si mala asi smolu, a aky robot konkretne mas? Nech sa mu vyhnem....

emogeon
16. feb 2012

@erika12345 irobot roomba s dostane cez prach... a nevyri z neho prach ako z kl. vysavaca..ako cas by ti usetrilo..vies co. ja som aj frflala ked mm ho kupil na zaciatku ze naco , v podstate aby som si pomohla ja,ale uz by som ho nevymenila za klasicky 🙂 😀

shinelove
14. mar 2012

ahojte,
vcera som kupila so zlavou , tak cakam kedy mi dojde....dam vediet ako slape 😉
http://www.zlavorajslovensko.sk/zlava/75/nemate...

dada0110
10. jan 2013

@zuzkag2
@zuzkag2 Dobry den Zuzka, zaujala ma Vasa odpoved a rada by som sa spytala, ci po skusenosti s obomi vysavacmi odporucate centralny, alebo roboticky. Mam teraz dilemu, lebo neviem ci dokoncit centralny vysavac (rozvody uz mame, chyba iba finalna faza) alebo ci kupit radsej roboticky. budem rada ak mi poradite. Dakujem!

zuzkag2
10. jan 2013

@dada0110 Ahoj Dadka.... urcite odporucam centralny vysavac, tomu sa ziaden roboticky nevyrovna. Ten roboticky nepovysava tak dokonale, mame v obyvacke taky vysokovlasy koberec pod stolikom, ten povysavam len s centralnym. a napriklad aj pavucinky, u nas sa obcas objavia.... roboticky vyuzivam teraz ked mame malicke babo, ako usporu casu, ale nie som uplne spokojna. je to pomoc, ale len ako doplnok.🙂 k inemu vysavacu.

dada0110
10. jan 2013

Ďakujem za rýchlu odpoveď. A ten centrálny oplatí sa investovať tých cca 800 eur na dokončenie, alebo je lepšie kúpiť klasický vysávač. Manžel je za klasický a mńa ťahá ten centrálny. Som rada, že je tu niekto kto to vie porovnať 🙂

dada0110
10. jan 2013

@zuzkag2 Ďakujem za rýchlu odpoveď. A ten centrálny oplatí sa investovať tých cca 800 eur na dokončenie, alebo je lepšie kúpiť klasický vysávač. Manžel je za klasický a mńa ťahá ten centrálny. Som rada, že je tu niekto kto to vie porovnať emoticon

zuzkag2
10. jan 2013

@dada0110 popravde, je to velka dilema. mna trosku otravuje tahat k vysavaniu vzdy tu velku hadicu, ale to treba na druhej strane vytiahnut aj vysavac. centralny treba servisovat raz za cas, ale je tam velka uspora vo vreckach. centralny je menej hlucny. a co mne prave teraz chyba, je moznost odsat sopliky synovi... centralny nema regulaciu sania. fakt neviem k comunsa viac priklonit, neviem ani kolko stoja teraz vysavace....ale asi by som sa znova rozhodla pre centralny... aj mm, akurat som sa ho pytala🙂