Aké máte skúsenosti s osobou, ktorá Vám závidí, resp. závidela?

27. jún 2022

Dobrý deň,
aké máte skúsenosti s osobou, ktorá Vám závidí, resp. závidela? Aké sú reakcie takej osoby? A ako ste sa tomu vedeli brániť?
Ďakujem za odpovede.

zmrzlinka2021
27. jún 2022

Nebranim sa a hlavne nedavam vela pristoru takymto ludom vo svojom zivote.
Neminam na nich energiu. Oni zivot prezivaju negativitou, zavistou, tmou.... neraz nestastni, frustrovani, neraz "volici blahu, kotlebu a podobneho odpadu"...

Proste tychto ludi NERIESIM.
Tesi sa z toho co mam, uzivam si to a svoj zivot, svoju pozornost, svoj cas a energiu venujem ludom, ktori ma maju skutocne radi, ktori su laskavi, prajni, vyrovnani.... takychto ludi je celkom dost, len ludia neraz tym, ze svoju pozornost sustreduju na zakomplexovane osoby, nezostava im cas a energia pre tu druhu skupinu ludi

viestta
27. jún 2022

Nikdy som neriešila kto mi co závidí a tým pádom som také osoby ani nemusela riešiť a zaujímať k nim akýkoľvek postoj.

autor
27. jún 2022

@viestta Takže si nezvykla zaujať postoj k týmto ľuďom, ktorí za tvojim chrbtom ti “robia zle”?
Vedia robiť zle, keď ich nemôžeš zo svojho života vylúčiť. Čo vtedy?

solange7
27. jún 2022

Asi by som to nevedela ani ja rozoznat. Ale tak ked niekto zavidi, nech zavidi. Ved to su jeho pocity. Ak mi niekto priamo povie, ze mi zavidi, vzdy je to myslene v dobrom. A s tym nemam vobec problem. Vtedy sa vzdy debata vyvija na priatelskej urovni.

solange7
27. jún 2022

@autorka takze ty skor asi riesis zaskodnicku cinnost na zaklade zavisti, ci?

viestta
27. jún 2022

Ale viem ich so života vylúčiť a viem ich veľmi kvalitne odignorovať. Nezaujíma ma co o mne kde hovoria, pretože ja viem aká je pravda, a ta sa vždy ukáže, aj keby sa neviem ako snažili. A keď sú zlí priamo ku mne, tak to viem otvoriť ústa a ukázať im kde je sever. Nie som klat, aby som len držala keď na mne niekto drevo rube.
Aj ty máš ústa, tak ich používaj.

melanta
27. jún 2022

Za chrbtom robia zle? Veď nech, živia tým v prvom rade svoju vnútornú zlosť. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia aká som, názor nezmenia kvôli niekomu záškodníckemu. A ľudia, ktorí ma nepoznajú, tak ich pohľad na mňa ma fakt nezaujíma. Ak veci riešiš, reaguješ na ne, tak to je voda na mlyn takýmto ľuďom. Najlepšia zbraň je úplná ignorácia.

ola101
27. jún 2022

odstranit takych ludi zo zivota, lebo to nikam nevediet ak ti niekto zavidi len sa k tebe sprava odporne takze nie je o com.

autor
27. jún 2022

@solange7 Áno

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monuska112
27. jún 2022

tak ak do toho vpadnes je to zacarovany kruh. ked som bola mlada mala som kamosku - najlepsiu no nechces ju odstranit zo zivota ale priatelstvo to nebolo....mas strach povedat ze sa ti nieco podarilo, potom skryvas svoje uspechy, potom to aj tak nejak vide najavo o to je to trapnejsie....dnes by som to uz neriesila. je lepsie taku osobu odstranit, ak sa to neda naozaj ze neda napr kolegina v praci, z ktorej nechces odist, je to tazke no volila by som priamu komunikaciu ak by ma ohovarala alebo zazerala na mna za to ze neviem som schudla dve kila, ci bola povysena, vysvetlila by som jej ze nic som zadarmo nedostala a ona by sa mala zamerat na svoje uspechy, nie tie cudzie, mozno by to pomohlo celkovej atmosfere.

river_song
27. jún 2022

Nijako to neriesim.. je mi jedno ci niekto o mne niečo hovorí. Kopec vecí som sa už dopočula o sebe, práve z dovodu akeho pises - niekto zavidi a ide štýlom "ked mne zdochne koza, susedovi nech zdochnu 2".. ale je mi to jedno 🙂 ja viem ako sa veci majú, ja sa na seba môžem večer s čistým svedomim pozriet do zrkadla a je mi fajn 🙂

annashirley
27. jún 2022

@zmrzlinka2021 tak toto je gol😀 volici Blahu a Kotlebu su zli a zavistlivi, a volici Olano, SAS a PS su ti dobri, mili a laskavi😀😀 sila...toto je take obmedzene a arogantne vyjadrenie...hodne volicov Blahu a Kotlebu - podla tvojej stupnice🙈
Poznam x ludi volicov Blahu, a su to skveli ludia, ako aj magori. A takisto poznam volicov PS, ktori su skveli ludia, a takisto magori.
Podla mna, neda sa podla volebnych preferencii odhadnut, kto je dobry a zly clovek. Ale rozhodne nie je dobry clovek ten, ktory deli ludi na dobrych a zlych podla volebnych preferencii.

zmrzlinka2021
27. jún 2022

@annashirley a píšem niekde že všetci?

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akbara77
27. jún 2022

Ako zistím,že mi niekto závidí? 🙂

zmrzlinka2021
28. jún 2022

@antonka321 vela - clovek je tvor komplexny a obvykle od jeho pristupu k zivotu, zivotnych rozhodnuti sa odvijaju aj ine veci, vztah k prirode, k ludom, podpora urcitych smerov, politickych stran... Netvrdim, ze je to 100 %, avšak je tam velmi vysoka pravdepodobnost a velmi vela veci je potvrdenych aj vedeckymi studiami, napr. kto skor fandi tej a tej politickej strane resp. politickemu smerovaniu. Napr. na slovnesku maju ludia blizko k autoritarstvu, k tomu, aby mali vodcu, lebo historicky sa neucili rozhodovat, niest nasledky, potrebuju niekoho, kto im bude hovorit, co maju robit a pravdaze sa toho hostia psychopati ako fico a pod.
No o tom je cela filozofia.... ale clovek je tvor zaujimavy

zmrzlinka2021
28. jún 2022

@akbara77 vnutorne to vnimas, rovnako, ako ked stretnes cloveka s narcistickou poruchou osobnosti, ci toxickeho jedinca...

monuska112
28. jún 2022

tak ze je clovek nasraty ak sa ti nieco podari, pripadne ta este aj ohovara akoze bola povysena cez postel a podobne, ak je to blizka osoba na cas utne kontakt vzdy po tom ako sa ti nieco podari, proste ak to niekto nezvlada, ze sa ti nieco podarilo, je to zavist....zavist nieje ak niekto povie oooo super ty sa mas aj ja by som chcela - to je zbozne prianie, zavist je ked kapu kozy mne, nech aj susedovi a nie ze sa mu este aj narodia mlade, to by som si zelal aby mu vyhorela stajna.