Aké máte skúsenosti s organizáciou Magna?

pectore
5. okt 2012

stretla som sa s činnosťou jednej organizácie..... chcela by som vediet či ma niekto aj osobnu skúsenosť s ňou. Podla toho ako to maju ošefovane na strankach to vypada že je to solidna pomoc pre afriku...že im vážne ide o to aby boli priamo na mieste a pomohli ludom. No je vela podvodnikov a vymyslacov..... preto ma zaujma ci niekto nepocul nieco zle na ich adresu ....inak sa mi ten projekt moc paci .... a co vy , verite takymto organizaciam?....zvyknete sa zapajat ci pomahat? Komu ste uz pomohli a akym sposobom ? http://tuateraz.magna.sk/

liz_lemon
5. okt 2012

@pectore Magna je velmi znama organizacia, urcite neklamu, ja ich poznam niekolko rokov (rozhovory v radiu, clanky v tlaci)
osobnu skusenost nemam

zmrzlinkams
5. okt 2012

@pectore

Preposielam :

Ahojte. Ak sa rozhodnete poslať SMS-ku (tak ako ja)na podporu detí kdesi

v Afrike ,ktorú reklamujú v TV, pod názvom: " MGNA DETI v núdzi" ZA

3EUR očakávajte spätnú SMS že vám bude každý mesiac stŕhané

3Eur!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nedá sa s tým nič robiť!!!!!!!!

preto to posielam aj do TV JOJ a TV Markíza ! Prosím pošlite to svojim

známim,čo ich čaká za ochotu niekomu pomôcľ.Ja končím s akoukoľvek

pomocou takouto formou !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mne došlo toto meilom od znamych asi pred pár dnami ... ja sa radčej tomu vyhybam ☹ a je to smutne že takto klamu ludi ale či to je ozaj pravda neviem osobne skusenosti nemám, ale dnes by ma neprevkapilo nič a poznáme ludi ako sa dokážu a vedia nabažiť na ukor iních a hlavne takích čo potrebuju surne pomoc ... 😔

palinkovamaminka
5. okt 2012

@pectore ja najviac doverujem unicefu. ale keby si sa opytala napr na dobrovolnictvo.sk, urcite ti radi poradia, ktore organizacie su seriozne. Urcite je pekne takto pomoct, aj ked dost komplikovane, v Afrike je uzasna korupcia, ale z tych 3eur sa snad k tym detom par centov dostane ☹

pectore
autor
5. okt 2012

@zmrzlinkams prislo ti to od znamych ? je to ich osobna skusenost ci je to len nejaky spam?

liz_lemon
5. okt 2012

@zmrzlinkams toto je na ich stranke, takze zase len niektori ludia nevedia citat
Na Vašom mobilnom čísle si aktivujete pravidelne mesačné prispievanie v hodnote 3 Eur. Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť zaslaním SMS s textom "MAGNA STOP" na skrátené číslo 806.

zmrzlinkams
5. okt 2012

@pectore volala som s mamou teraz koli tomu a vravela že jej to poslala znama a je to pravda, osobne v rodine s tym nemame skusenosti lebo mi nejako neverime tymto akciam, a sestra mame povedala že ked poriadne počuvaš tu reklamu a pozorne tak vraj tam aj to vravia že to budu každy mesiac strhavať ak si to raz aktivuješ tou sms kou neviem ja som tu reklamu len prehliadla nepočuvala som ju ale veru teraz si ju pozriem poriadne, takže aj oni su kryti ak by sa niekto sťažoval ale každy počuje tu reklamu tak že prave to konkretne tam prepočuju ono su tie reklamy tak robene, či je to tam napisane alebo povedane neviem musim pozrieť ....

zmrzlinkams
5. okt 2012

@liz_lemon tak to ja som neštudovala po pravde tu reklamu som len zahliadla niesom nejako na reklamy, takže ani neviem čo tam vravia ale sestra vraj videla tu reklamu a vraj tam je to povedane že sa to strhava každy mesiac a odkial to dostala mama meilom si nepamäta len mi to preposlala ale vie že jej to nejaka znama poslala či to ma od niekoho alebo osobne skusenosti netušim, ja som volala mame že odkial ma ale nevedeal mi povedeať tak neriešim.
keby som mala korunu na vyše a mohla ju niekomu dať tak radčej ju dam nejakej maminke čo ozaj potrebuje pomocť alebo rodine a je toho plno stači pozerať Modre z Neba alebo aj tu na MK sa najdu maminky čo potrebuju pomocť ale takymto organizáciam ja osobne neverim ani tym čo vyberaju na rakoviny a chodia po ulici ani tym neverim lebo aj o nich som počula všeličo ..... asi tak ...

bets
5. okt 2012

my prispievame na rozne ucely. pravidelny prikaz mame na dobreho anjela a potom na projekty, ktore su priamo v nasej lokalite, kde byvame.
zaroven obcas pomozem adresne, ak sa ku mne dostane nejaka prosba o pomoc. ale v prvom rade si overujem zdroj. vyhladam si nezavisly kontakt a najprv skontaktujem a ziadam o potvrdenie a podla reakcie zvazim pomoc. uz sa nam stalo aj to, ze bola prosba o krv a zrovna manzel ma danu krvnu skupinu, tak volal na dane t.c. a rozhovor bol velmi smutny, nakolko dana osoba uz bola niekolko mesiacov mrtva. takze odvtedy zvazujem aj to, aky stary moze byt e-mail, ci nebude nevhodne oslovit rodinu. prve co si po kazdom maili alebo vyzve overujem, ci niekde to nie je uverejnene ako hoax a pod.
najradsej prispejem adresne, bud dotycneho poznam, alebo cez znamych, ktori maju moju doveru.
TV nesledujem, takze s tou magnou som netusila, ze je nejaka vyzva v TV, tiez mi prisiel mail s nemoznostou zrusit prispievanie, prve co som urobila, tak som si vyhladala magnu, kde je jasne napisany sposob prispievania a zrusenia prispievania, a krutim hlavou, preco ludia posielaju nezmysly a pritom staci par klikov na overenie spravy....a kedze magna je relativne znama, uz len to mi nedalo si to neoverit na ich oficialnej stranke...
mna tento projekt vsak nezaujal, ja osobne mam radsej projekty priamo v nasej krajine, urcene na pomoc krajanom...

pectore
autor
5. okt 2012

@zmrzlinkams prave koli tomu sa na tuto organizaciu pytam.....ze co a jak....no ak to maju osefovane ze sa to da zrusit nic zle potom nerobia....

sissy27
5. okt 2012

@pectore no asi vyzniem ako úplná bezcharakterná sviňa - ale touto formou nepomáham... kde zobrali peniaze na drahé kampane, letenky, platy (lebo nikto ma nepresvedčí, že naozaj to robia všetci zadarmo) ? tá pomoc kdesi v afrike je absolútne nekontrolovateľná, kto z nás si dá tú námahu, že si pôjde osobne skontrolovať, čo sa tam deje, ako sa pomáha? svojho času bežala kampaň, že za vaše 1€ zaočkujú v afrike x detí, alebo niečo v tom duchu... a prečo moje dieťa nemohlo byť zaočkované za 1€, veď si aj platíme odvody do zdravotky a povinné očkovanie som musela platiť a rozhodne to nebolo 1€ ! a v neposlednom rade - to sa majú všetky deti na SK tak strašne dobre, že tu nie je komu pomôcť, ale hurá do afriky? tu nemáme deti s leukémiou a inými ťažkými diagnózami?
som dobrým anjelom, pravidelný darca krvi, posielam oblečenie a spotrebné veci konkrétnym rodinám v núdzi, kde mám aspoň akú takú možnosť kontroly...

zmrzlinkams
5. okt 2012

@pectore ja nehovorim že niečo zle robia 🙂 mne to došlo meilom a ked som videla že sa tu na to pyta tak som to prekopirovala sem ja som to ich ani nič o nich neriešila ... 🙂 ani ten meil som neriešila 🙂 🙂 🙂
ked niekto chce a ma tak nech prispeje ja nikoho neodhovaram od toho aby prispel 🙂 je dobre ked sa vytvaraju organizácie ktore pomahaju ludom ja to beriem len treba byť v dnešnej dobre opatrny 🙂 a ked sa to da zrušiť tak v pohode to je len dobre 🙂 🙂 o tom zrušeny som ani netušila keby kočky nenapisali tak ani neviem aspon budem vedieť podať dalej 🙂

zmrzlinkams
5. okt 2012

@sissy27 uplne suhlasim s tvojimi riadkami - krajšie by som to nenapisala je to tak - nevravim že tym detičkám sa nema pomocť ale myslim že aj na SK je plno deti čo potrebuju pomoc a osobne tiež tym organizáciam neverim radčej pomožem mamičke tu na MK ale tie čo poznám a veru poznam takych zo pár čo su na tom horšie ako my a to veru tiež mame finančne problemy ktoby nemal ale ked vidim kolko ludi v okoli žije horšie tak som rada za všetko čo mam a to sa veru uskromnujeme kde sa da 🙂

viera27
5. okt 2012

@bets uplny suhlas, robime to podobne. V dnesnej dobe za chudobou naozaj netreba ist do rozvojovych krajin, staci sa poobzerat po susedoch. Do placu.

pectore
autor
5. okt 2012

@sissy27 vobec nevyznievas zle... napisala si ako to citis...a to sa neda nejako negativizovat... 🙂

pectore
autor
5. okt 2012

@zmrzlinkams vsak tak to ma byt...poradime si , vyjasnime si to.... a budeme sirit dalej... mne sa paci ze si na nieco take upozornila keby to bol podfuk bolo by to dolezite....

babulatko
5. okt 2012

Od kedy sa prevalilo, že zamestnanci UNICEFu v Afrike zneužívali male deti, tak neverím už žiadnej organizácii ☹

xoce
2. nov 2012

@pectore

MAGNA nechava svojich zamestnancov podpisovat prehlasenie mlcanlivosti. Ma ludi v mediach. Na papieri vyzeraju projekty OK, na fotkach sa nehanbia odfotit aj cudzi projekt.

Od priameho zdroja viem, ze si nechavali platit peniaze za koordinaciu projektov, ktore este nezacali. Zneuzivaju ludi v terene a obohacuju sa na ich ukor. Je to az na kriminal.

xoce
2. nov 2012

@liz_lemon

Tak to si pekne naivny. Porozpravaj sa s niekym kto pre nich pracoval a budes sokovany ako ja, ked som zistil co su zac.

xoce
2. nov 2012

Som velmi zvedavy, ako je to s "adoptovanymi" detmi, niekto chcel ist v Kambodzi pozriet to svoje dieta a nepustili ho k nemu.

Je velmi mozne, ze ziadne peniaze nejdu detom ale do vacku homosexualneho fotografa M. Bandzaka 🤐

liz_lemon
2. nov 2012

@xoce len tak mimochodom, som zena, a myslim ze je to uplne jasne aj z avataru

pectore
autor
2. nov 2012

@xoce zaujimave tvrdenie...dik za nazor.