Aké máte rutiny?
Som mama na RD - 1dieta
- potrebujem pracovať denne z domu aspoň dve hodiny
- cvičiť - pribrala som veľa - hodina
- samozrejme aj starostlivosť o seba sprcha make Up vlasy tiež asi hodina
- variť, upratovať
- A hlavne plnohodnotne tráviť čas s dieťaťom
- som sama na dieťa
Neviem si dobre rozvrhnúť čas
Bývam aj dosť vyčerpaná
Ráno si budík nedávam prispôsobíme vstávanie dieťaťu v noci sa stále budi 2-3x často nemôžem zaspať potom tak to nehrotim budíkmi ak ho aj nastavíme dieťa sa tiež zobudí VZDY tak to nemá zmysel privstať si
Cez deň spí 1x 1-2 hodiny
Stačí chodiť s dieťaťom 1x za deň von?
Keď spí tak nemôžem robiť domáce práce lebo ma citlivý sluch a všetko tu je veľmi počuť
Neviem si to zmenezovat tak aby to bolo udržateľné
Buď necvicim
Buď nepracujem
Buď chodím ako jezibaba
Alebo všetko urobím ale na úkor času von alebo dieťaťa
Nechcem zniet pesimisticky ale skratka to nedas 🤷♀️ ak je citlivy na zvuky, tak pocas spanku vies pracovat a ostatne len s nim alebo popri-nom a tam uz sa potom neda hovorit o plnohodnotnom venovani sa dietatu
Takze asi treba zrealnit ocakavania 😬
Ja vieeem ideál by bol keby mal deň 48 hodín niekedy aj viac
Ale ja naozaj musím pracovať aspoň 10 hodín týždenne
A musím sa aj začať hýbať lebo v tomto tele nebudem ani mentálne ok
A dieťa má potrebuje ako soľ v tomto období
A som eeeeeeextra vystavená z každého dňa tak to ani nemusím hovoriť ako padám na hubu každý večer a posledné čo chcem robiť je pracovať alebo hýbať
Uplne ti rozumiem :( a to nie som na dieta sama, odkedy pracujem full time (maly je v skolke) ale prideme zo skolky a snazim sa mu 100% venovat, v byte vybuch, zacal neskoro zaspavat, potrebuje asistenciu (asi dosledok tej skolky), vyleziem zo spalne je 21:30 a chcem mat cas na seba, idem spat o 1:00, rano potom samozrejme nevstanem cvicit/behat/do fitka, vztah s muzom tym tiez trpi a neviem uplne kde ubrat lebo nechcem mat den skolka-robota-skolka-dieta-sprcha-spat 😵💫 a to mam jedno dieta a muza, takze fakt ta chapem a cokolvek postihas uz ta obdivujem (kym v depresii zeriem cokoladu, nech zajtra mozem rumazgat ze som tucna)
Mozno naozaj na chvilu kompromis - robit kym spi, cvicit s nim alebo popri nom, domacnost riesit nevyhnutne a spat tak akurat a strasne jednoducho sa teoretizuje
Každý deň prečítať aspoň 5 strán z knihy
Skin care rutina ráno a večer.Bez toho neexistuje deň.
Každý mesiac si kúpiť niečo pre seba.Malickost
Ze si sama na dieťa znamena ze si matka samozivitelka alebo ze otec dieťaťa s vami nežije ale o dieťa sa ciastocne stara alebo ze je nonstop v práci/ staviate doma pod alebo je to ten taký typ otecka, ze "nepomôžem lebo ja pracujem a po robote som unaveny"?
Autorka si mama. A dávaš si veľa na seba veci, ktoré ťa zaťažujú. A jezibaba isto nie si keď máš dieťa. Jezibaby deti nemajú 😇 ale skús variť na dva dni, kým dieťa spi skús pocvicit, keď upratujes, tak ho zapoj/neviem aké je staré. Možno by nezaškodila sem tam opatrovatelka na pár hodín. Ty si jednoducho vyčerpaná.
@eva233 Otec dietata chodieva k nám 3x do týždňa na 3-4 hodiny ale urobia tu taký binec že môžem po nich upratovať potom 2 hodiny (miesto stretávania je určené tu - nemusíte zvažovať ďalšie alternatívy) , ale nie je pravidlo že príde vždy, ale snaží sa dodržiavať to, ten čas viem vymedziť ako "stráženie" a popravde ten čas keď je tu veľakrát venujem dietatu lebo je na mna naviazané a niekedy jednoducho vyžaduje moju prítomnosť a ak nie a je ok s tým že tam nie som tak väčšinou riešim ďalšie veci ako sú nákupy alebo len jednoducho dobieham to všetko z môjho zoznamu must have alebo len dýcham , dakedy nerobím nič lebo nie som stroj
@jaass ja vieeem 🙂 si milá 🙂
Ja len či nemáte niekto nejaký hack :D
Skôr ako rutinu ty asi potrebuješ lepší tíme management
@doriiis áno áno ale taký TM že sa z toho stane zabehnutá rutina ktorá bude fungovať
Nejaký hack, tak skús vypnúť mk a zacvic si🫠
1.Nevarit a neupratovat každý deň
2.Rano budík tak,aby si stala skôr jak dieťa a cvičiť
3.Chodit von a pracovať v rovnaký cas
Môžem poradiť úplne jednoducho. V tomto ti určite pomôže umelá inteligencia. Vyskúšala som a som moc spokojná. Udporúčam ChatGPT ktorý sa dá vyskúšať aj zadarmo online. Napíš si podmienky a rutina je za 2 sekundy hotová. Potom už iba dodržiavať😁😙.
Bola som sama na dieta. Vsetko sme robili spolu. Naozaj vsetko. A slo to. Od narodenia po skolku.
Usporiadaj si priority.
1. Praca
Ked je u vas otec, skus dieta postupne naviazat na otca. Vtedy nenakupuj, ale pracuj. A mas minimalne 9h tyzdenne, zvysnu hodinu si najdes.
2. Na nakupy chodte spolu, spojte to s vychadzkou
3. Pri vareni daj dietatu do ruky varechu. Moze sa pri tebe hrat.
4. Cvicte spolu. Radsej 5 minut denne, ako nic.
5. Ked spi, sprav si make-up, uprav sa. To hluk nerobi. (Mne tato cinnost odpadla, pretoze som sa nemaloval. Ja som lezala tiez, alebo zehlila.
U nas bol osvedceny ritual - pred odchodom von a vecer pred spanim odlozit hracky.
Mala som velke stastie, prve mesiace som byvala s mamkou, ona varila a starala sa. A kocikovali znami, vtedy som zehlila. To som mala zdravotne postihnutých problemy.
Ale potom vsetko slo, ako som pisala. Ja som vysavala, dieta mal9 kefku a "cistilo" gauc. Vyhodou bolo, ze som sa nemusela o nikoho starat, okrem dietata a seba. . Prvy rok som schudla, prstoze to bolo vycerpavajuce. A potom sa to uz dalo, v noci nespala do 3 rokov. Nastup do skolky bol "oddych". Zvladnes to. A ked bude neporiadok, nevadi. Uzivaj si dieta, venuj sa mu, aj ked uz budes padat od unavy, velmi skoro vyrastie
Hlavne klud, nestresuj sa. Prve je dieta, ostatne pocka. Okrem prace, ked musis mat tych 10h.
Lahko sa to pise, nie je to lahke, ale za iskricky v ockach dietata to stoji ❤️❤️
Predovšetkým si treba uvedomiť, že dnes sa kladie na matku nereálne veľa.
Keď to nie je reálne, čo s tým spravíš? Jednoducho si upravis v hlave a modifikujes na reálne.
Kedysi sa matky starali o deti oveľa menej, dieťa sa zahralo samo.
Chyba nie je v TM ale čo všetko chces nastrkat do 24 hodín.
Deti sú oveľa viac naviazané na matku, preto je problém sa matke pohnúť. Mala som to aj ja tak ...viem o čom hovorím.
Budeš sa jednoducho venovať dieťaťu menej, toľko koľko máš čas a bez výčitiek.
Ja keď som nestíhala zapla som Fihatralala alebo anglické ...dieťa sa zabavilo a ja som upratala za hodinku.
Keď varíš daj jej do ruky hrniec, varechau, utierku..nech sa pri tebe zahrá.
Ja som upratovala a varila tak, že som sa s dcérou stále rozprávala, spievala som jej...ona vyžadovala stále komunikáciu.
Keď spí cvič, pracuj, uprav sa. Bude stačiť keď 2x týždenne pocvicis a upravis stravu.
A hlavne nič nemusí byť tip-top a never matkám dokonalým, ako všetko zvládajú ľavou zadnou.
Predstavy su to pekne, mam to skoro rovnako, ale bohuzial musela som tie hodiny skresat od narodenia dietata. Mne uz napriklad cez den nespi, tiez som na neho sama a neviem si predstavit zmenezovat to samotnej bez strazenia. A to nepracujem z domu. Mozes vyuzit cas spanku na cvicenie. Ale cez den ti pochybujem, ze da dieta vydychnut, ak chces aj navarit a pracovat, vyzadovalo by si tvoju pozornost.