Aké máte pocity z ranného vstávania?

7. aug 2023

Zaujíma ma aké mate pocity, ked rano vstavate, pretoze ja si vsimam, ze rano prezivam uzkost, ktora potom prejde, ale za dlhsí cas, ale teda zobudzam sa podla mna so zlym pocitom a som akoby dezorientovana chvilu, kym sa spamatavam. Co by ste poradili, aby to bolo lepsie, ten ranný zhon? Dakujem

simsalabim
7. aug 2023

Vstavam s nechutou, velkou nechutou. Pred 5 rano. Cez vikend vtavam, kedy chcem (vacsinou), takze sa nechut nekona. Poradit ale neviem, ja s tym bojujem roky.

vanilkovazmrzka
7. aug 2023

Vstavat o hodinu skor, ako si zvyknuta, aby si mala priestor kludne prezit ten prechod zo zpanku do bdelosti. Plus spavas skorej.

vanilkovazmrzka
7. aug 2023
pribinak
7. aug 2023

Kúp si psa. Taka ranná pol hodinová prechdzka tá pozitívne nastaví na cely deň

aiana24
7. aug 2023

Mozno vecer pred spanim alebo rano si povedat na co sa v ten den tesis?

ladygina
7. aug 2023

tiez som velakrat takto bojovala rano. odkedy mam novu pracu, uz take stavy nezazivam. zistila som, ze som bola jednoducho len znechutena z prace, ktoru som maximalne neznasala. nemas to aj ty tak nejak podobne? alebo sa ti len proste nechce vstavat?

ivangeline
7. aug 2023

Vstan skor a maj cas pre seba. Ja si uzivam skoru rannu hodinu. Cvicim. Cajik. Kniha. Okno. xD

zenulkaaa
7. aug 2023

Ja v pohode, jedine co citim, je ze sa mi este nechce 😄😄 ale inak som do 10 minut prebrata, no potom je najlepsie ak na mna nikto nerozprava, lebo este asi pol hodinu nemam naladu rozpravat a nechapem ludi, co hned od rana maju potrebu kecat a usmievaju sa od ucha k uchu 😄😄😄

minenkak
7. aug 2023

Nenávidím ranné vstávanie ,vždy to tak bolo a myslím ,že aj bude

marcellka32
7. aug 2023

Vstať vstanem, ale 15 minút na mňa nikto nič nehovorte

marcellka32
7. aug 2023

@zenulkaaa toto presne aj ja

alex49
7. aug 2023

Neznášam vstavanie, najradšej by som spala do obeda 😁 vždy keď ma budí budík, tak nie je pekné ráno, aj keby mam vstať na dovolenku alebo rande. Mám rada spánok. 🤷‍♀️

nikaeli
7. aug 2023

@pribinak pre mňa je ranné vstávanie do práce s prípravou detí do škôl utrpením, pridať k tomu ešte psa je absolútne nereálne. Trpel by pes, aj ja. Som proste ranný spáč. Večer by som s ním mohla behať aj do pol noci. Mám to takto odkedy si pamätám.

mladena
7. aug 2023

mám to podobne, ráno depka, cez deň obvykle prejde

hankab
7. aug 2023

Neznasam ranne vstavanie a vzdy som zavidela kolegyniam, ktore prichadzaju do prace o 7 vysmiate a plne energie. Keby som nemusela, tak si nenastavijem budik nikdy. Vzdy som bola nocna sova a na ranne vstavanie som si za 12r v praci nikdy nezvykla, v zime je to este omnoho horsie ako v lete.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zobaka
7. aug 2023

zavisi od toho, kde som a co robim, pred pracou vacsinou uzkost, nechut, unava, premahanie sa, pocas volna, kedze mozem vstat kedy chcem, nikto ma nebuzeruje a travim den podla seba je to opacne

ivanakaka
7. aug 2023

@vanilkovazmrzka a tesit sa na kavu

zobaka
7. aug 2023

@hankab ja tak isto, cely zivot to mam tak, zacat den skoro je nocna mora a nutne zlo

maribell
7. aug 2023

Pridávam sa k nočným sovám. Doslova neznášam skóre vstávanie 😵‍💫 kým sa preberiem, tak som ako požutá žuvačka a stále si pri tom hovorím, že je to jeden veľký trest za niečo čo som urobila v minulom živote 🫣🤣 .. (toto naozaj pochopí iba ten, kto neznáša ranné vstávanie 😅).
Mne pomôže iba kľud a ticho, nech na mňa nikto apsoň prvých 15 minút nehovorí 😅.
A rada so psom 🫣 no, to by ma dorazilo 😅. Ja vstávam vyslovene najneskôr ako sa len dá. Keby musím vstávať o pol hodinu skôr kvôli psovi, tak ma šlahne. A to si ani neskúšam predstaviť tú teplú postieľku a nutnosť vstať do studeného upršaného rána kvôli prechádzke 😵. Veď ja mám často chuť ísť v paplóne až do práce 🤣.

autor
7. aug 2023

@vanilkovazmrzka áno tak musim asi na budik a skorej vstat,
Dakujem pekne viem, ze nie som sama v tom. Chcela by som to zmenit, rano vstavat nejak s pokojom. Prajem nam to vsetkym.

ava11
7. aug 2023

Väčšinou vstávam úplne v pohode, ale je to tým, že chodím pomerne skoro spať a mám tých cca 8-9 hodín odspaných. Čiže sa cítim oddýchnutá. Plus mám dobrú prácu, do ktorej nechodím s nechuťou, to dosť prispieva tiež.

luccija
7. aug 2023

A o koľkej vstávaš?
Ja som nočný typ pre mňa je ideál ísť do práce na 9, alebo ísť na nočnú🤪vždy som denne smeny kedy som musela vstávať 5:10 menila radšej za nočné.Moji rodičia detto nočné sovy, a my doma tiež všetci 3.Takze do školy vstávame o 6 a vstávam s nechuťou, únavou, mne trvá aj hodinu, pokým sa naozaj preberiem.Nikdy si nezvyknem nasilu ísť večer spať, lebo ráno treba vstávať.
Jedine načo sa ráno teším je káva.

@hankab to akoby som písala ja.A v zime ešte o to horšie v lete je aspoň skoro svetlo, pospevuju vtáčiky

hankab
7. aug 2023

@luccija ja som nedavno vyhrala asi sutaz o najbizarnejsi dovod vypovede - nasla som si pracu v kancli, kde som zacinala o 6-pol7, tesila som sa tam ako mala, ze skoncim o 3 a celyyy den budem mat pred sebou. Prdlajz, 3 mesiace som vstavala o 4:45 a chodila ako zombie, nervozna a bez energie, az som povedala, ze to proste nezvladam 🤣 samozrejme boli tam aj ine dovody, ale uz nikdy viac takto a klobuk dole pred vsetkymi, co vstavaju do prace skoro rano!

luccija
7. aug 2023

@hankab verím...to tie ranné vtacata čo majú iný biorytmus nepochopia.Ja som vstávala 5:10 a bola som doma 13:30 musela som si na hodinu lahnut.Ja mám takú kamaratku robí z domu a aj tak vstáva dobrovoľne o 5 to si zacvičí, sprcha o 7 má uvarený obed, ale večer 20:30 spí.Najaktivnejsia je ráno.Ja mám ťažký rozbeh, ale 20:30 niekedy varím, alebo mi začína večer.Ona nezvládne večer, ja ráno🙂to sa nedá zmeniť x krát som to skúšala

zobaka
7. aug 2023

@luccija ja pravidelne po robote musim zdriemnut, som doslova na umretie, huci mi v hlave, nevnimam, je mi fyzicky zle, nenavidim to ranne chodenie do roboty

h2
7. aug 2023

Ak chceš ráno zmieriť stres a zhon, priprav si čo možno najviac vecí už večer. Nachystaj si oblečenie, aj jedlo, ak si ho berieš do práce. Potom ráno nemusíš nič riešiť, nad ničím rozmýšľať, ideš automaticky, ako robot.

mladena
8. aug 2023

@maribell úplne presne, čudujem sa koľkaté sme v tom takto. A na mne je tak tri krát do týždňa ísť ráno pred robotou so psom lebo bývame v byte na dedine. Keď je ešte aj tma a nebodaj fúka a prší je to horor. Ale nestačím sa čudovať lebo chodím na hrádzu s ním ráno že tam si to keď je ráno už o pol šiestej trocha vidno veselo šinú bicykle či bežci. Ja ešte s karpinami v očiach na nich žmúrim.

domak2
8. aug 2023

Ja pokiaľ som dobre vyspata (nebudi ma dieťa 10x v noci) tak väčšinou úplne v pohode, som skôr ranný typ 😁

hankab
8. aug 2023

@mladena ked vidim tych ludi na cestnych bikoch v cyklo ubore v dazdi rano o 7 cestou do prace ako slapu do kopca a za sebou uz maju dobrych 30km , premyslam kde sa stala chyba.. ci len ja som taka troska ze by mi museli pri hlave drzat zbran aby som to dokazala, alebo im nacisto hrabe 🤣