Aké máte názory na knihu Respektovat a být respektován?

martina05
20. dec 2012

Čítali ste túto knihu, zúčastnili ste sa prednášok?? Aké sú Vaše názory a postrehy??? V čom sa Vám darí riadiť sa ňou a v čom nie??? Ide vôbec aplikovať do praxe??? Ja mám pocit že stále zlyhávam.... ☹ ☹ ☹ ☹

xlucia
20. dec 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskuze/r...
mne sa teda osobne vobec nepaci, mam ju kupenu. preco mas pocit ze zlyhavas??? nikto nie je dokonaly

dejka77
20. dec 2012

Ja som z nej precitala len kusok, ale mam pocit, ze chapem o co tam presne ide. Riadit sa tym neriadim, lebo to proste neviem. Darmo ked sme boli vychovavani presne opacnym sposobom tak je tazko to "pretocit". Takze zial u mna asi ostane zapadnuta prachom ☹ . Clovek musi byt velmi silny a odhodlany aby to vedel aplikovat do praxe, nehovoriac o tom, ze to tak musia robit obidvaja rodicia.

blumka
20. dec 2012

@martina05 ano da sa to aplikovat do praxe, samozrejme, ze zo zaciatku to ide velmi ale velmi tazko, prave preto ze my sme boli vychovavani inak a zmenit nase myslenie to je na tom najhorsie. To ze mas pocit ze zlyhavas je signal toho, ze si uvedomujes, ze nieco ti vadi, ze chces nieco robit inak a to je dobry signal 😉 samozrejme nikto nie je dokonaly, aj ked sa doma snazime obaja s mm velakrat si aj my povieme ze dnes sme zlyhali...ale nam to naopak dava silu byt este lepsimi 😉 precitaj si temu co ti dala link xlucia, pripadne sa pytaj konkretne v teme co ta trapi, s cim mate doma konkretne problemy, isto sa najde niekto kto ti bude vediet poradit 😉

dannaniella
18. mar 2013

je to najlepšia kniha, ktorú som si o výchove a prístupe k ľuďom prečítala. Absolútne s ňou súhlasím a snažím sa ňou riadiť. Stále ju študujem dokola, a premýšlam, kde a v čom sa môžem zlepšiť. Začala som s týmto prístupom hneď od narodenia mojej dcéry a funguje to perfektne. Je to nádherné, ako môžeme dôverovať svojmu dieťaťu. Jej najväčší prínos je v tom, že vám dáva konkrétne príklady ako sa to dá - ako efektívne komunikovať. Najväčší problém bol aplikovať tento prístup v už existujúcich vzťahoch - napr. k partnerovi. Vrele doporučujem a ďakujem tvorcom za tento dar.

adkasmolka
18. feb 2014

ahojte mamičky, usporiaduvame v BB wkndovy kurz RESPEKTOVAT+BYT RESPEKTOVANY. Blizsie info o priebehu kurzu najdete na stranke http://www.respektovanie.sk/index.php?obsah=4 a v ponuke kurzov kliknut na BB kraj.

berta1102
13. aug 2016

@dejka77 a nepredáš ju? rada by som ju prečítala 🙂