Dobrý, potrebujem poradiť chcem kúpiť kvety ale neviem aké lebo každý rok kupujem muškáty ale tie mi na okne akoby spali slnko, kedze sú na priamom slnku. Ake kvety,by som mohla kúpiť poraďte ďakujem 😊🥀🌺🌻
@marienka12345 Muškáty sú práveže vhodné na priame slnko. Len ich v horúcom lete treba polievať aj dvakrát denne.
Keď nechceš muškáty, tak ešte petúnie/surfínie sú vhodné do kvetináčov na okná na priame slnko.
@monillia Ale ja muškáty nemám. Mávala som v minulosti, aj tie petúnie. Ak budem mať (ešte som sa nerozhodla), budem musieť kúpiť, nemám prezimované. Ale asi nebudem mať, muž sa niekoľko minulých rokov sfanatizoval do bugenvílií, tak máme tie, muškáty by ani veľmi nebolo kam dať.
A tie bugenvílie máme od tohto víkendu už vonku.
Čo takto len niečo dužinaté - tučnolist, kaktus, agave... Len teda nekvitnú.
Ja mam okno na vychod a slnko do obeda na balkone, pestujem muskaty a aj petunky. A uz mam muskaty vonku dlhsie...vlastne ako bolo to teplo, ked bolo chladno v noci davala som na dnu, cez den von...som v Ba.
Najnenarocnejsie su muskaty, nic sa mi tak dobre nedrzi. Byvam na severe a tuto noc som ich uz nechala von pod pristreskom - bolo 6 stupnov. Doteraz som vyťahovala len cez den na slnko, aby boli otuzile
a ake muskaty kupujes? previsle ci stojate? Ja mam stojate a tie vydrzia snad vsetko, aj priame slnko a velke horucavy, K nim sa vzdy vratim, vyskusala som uz kadeco a skoro nic nevydrzalo na priamom slnku na okne. A este vydrzia skalnicky, ale s tym kvitnutim je to u nich slabsie.